Milyen kutyát vegyek a 12 éves fiamnak? Mi a Mopszban vagy Bullmasztiffban estleg a Rotweilerben gondolokodtünk. Melyik kutya való egy 12 éves fiúnak?
Rotit semmiképpen!
A mopsz kiváló egy ennyi idős gyereknek!
Ezek közül a mopsz, a másik 2 már testi adottságaikból kifolyólag sem valók gyereknek, túl nagyok. A jellemük szerint pedig pláne nem, nem egy gyerek irányítására van szükségük!
"Rendkívül jó természetű, nyugodt és kiegyensúlyozott. Szereti a gyerekeket és sosem agresszív. Kiválóan tartható lakásban, sőt rövid orra miatt nem élhet egész évben a kertben. Az orr sajátossága, azon röfögő és prüszkölő hangok, amelyek oly jellemzőek rá. A mopsz igazi családi kutya. Kedves, kiegyensúlyozott és nyugodt. Nem zavarja a szomszédokat, ugyanis csak ritkán ugat, de nem bírja a nagy meleget és hideget. Szereti ha többen is vannak, így tud kivel játszani."
Miért pont ezeket böktétek ki egy gyereknek?
Semmiképp ne válassz egy őrző-védő kutyát ekkora srácnak.
Tisztázni kéne, milyen tulajdonságokat vártok el, milyen körülményeket tudtok biztosítani és utána fajtát választani.
Csak azért, hogy kutya legyen, nem kéne bevállalni bármilyet.
Miért pont ezek? kettő alapból kilőve mert ugye nem gyereknek valóak 1 pedig ilyen kis társasági kutya, kutyasuliba, túrázni stb nem a legideálisabb. szerintem valami kisebb juhászkutya (sheltie), vagy vadászkutya ideálisabb lenne (vizsla, spániel).
Vagy menhelyre is elmehetnétek és ha mindegy milyen kutya akkor egy helyes kis keverék is tökéletes lenne. Egy fajtatiszta kutya nagyon drága (olcsón meg úgyis csak fajtajellegű keveréket kap az ember aminek kb pont annyira van behatárolható jelleme mint egy keveréknek)
Én a Bolognese-t ajánlanám sztem tündér egy kutya. Vagy esetleg ha kertes házban laktok, akkor Beagle vagy ha bérházban akkor a Csivavát vagy a Mopsz-ot ajánlanám. Amúgy nekem Kaukázusi Juhászkutyám van másfél éves és jól kijövök vele nagyon édes!!
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!