Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek a 12...

Milyen kutyát vegyek a 12 éves fiamnak? Mi a Mopszban vagy Bullmasztiffban estleg a Rotweilerben gondolokodtünk. Melyik kutya való egy 12 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Én a Rotweiler és a Bullmasztiffot sokalom .
2011. nov. 2. 16:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
00:01-es. Mint már írtam, nekem rotim van, és ezelőtt is az volt. Oké, imádja a gyerekeket (ha úgy van nevelve), de ha megindul, mert pl lát valamit, amihez oda akar rohanni, akkor ki lesz az, aki megállítja? Nekem is komoly fizikai erőbe kerül, pedig a mostani kutyám is csak félig roti (az előző TK-s fajtatiszta volt), és nem vagyok egy tipikus gyenge nő. Attól, h a roti jó génekkel van megáldva, még nem lesz automatice jó kutya. A videón látható rotiknak is vagy anyu, vagy apu, de kemény kezű vezére, mert ehhez a kutyához EMBER kell és nem egy gyerek. Én kitartok amellett az álláspontom mellett, h ha már a gyereknek kutyát akar venni valaki, akkor vegye figyelembe a kutya igényeit és a testi adottságait is.
2011. dec. 15. 08:50
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

100%-osan egyetértek Little Red-del. Nekem bullmacim van, és részben ezért sem ajánlottam.

Most 25 kg a kutya, én jó fizikumú vagyok (ahogy Little Red fogalmazott - nem vagyok egy gyenge nő), de ha hirtelen megindul és nem számítok rá, ránt rajtam, nem kicsit.

Szóval ezért is írtam én a mopszot, vagy ha nem is őt, akkor is mindenképp vmi olyan kutyát, ami max. 20-30 kg lesz felnőtt korában.

És igen, nem kizárt, hogy egy igen jól nevelt kutya lenne belőle, aki imádja a gyerekeket, csakhogy el is kell odáig jutni valahogy.

2011. dec. 15. 08:56
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az utolsó 2 válaszolóval. Már egy 20-25 kilós kutyában is iszonyat erő van, egy roti ennél jóval nehezebb, egy 12 éves képtelen lenne megfékezni, ha megindul, bullmasztiffot szint úgy. Hiába van egy kutya jól nevelve, önhibáján kívül is kerülhet olyan helyzetbe, amikor fizikailag közbe kell avatkoznod. Én mindenféleképpen kisebb testű kutyát választanék, könnyen kezelhetőt, ha a fiad sportos, akkor nagyobb mozgásigényű kutyát is választhatsz. Illetve szerintem még a kutya szőrtípusát sem árt meggondolni, ha a fiad nem szeretné pl.: 2-3 naponta fésülgetni, akkor lehetőleg ne olyan fajta legyen, amelyik szőre gyakori ápolást igényel. Ha ebben a 3 fajtában gondolkodtok, akkor mopsz.
2011. dec. 16. 01:20
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
rotweilert ne! Csak akkor, ha házőrzésre használjátok! kiszámíthatatlanok, és bármennyire szereti a gazdáját, megtámadhatja
2011. dec. 19. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!