Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek a 12...

Milyen kutyát vegyek a 12 éves fiamnak? Mi a Mopszban vagy Bullmasztiffban estleg a Rotweilerben gondolokodtünk. Melyik kutya való egy 12 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Én a Rotweiler és a Bullmasztiffot sokalom .
2011. nov. 2. 16:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

A kedvenc kutyám a roti. Immár a másodikat "fogyasztom". Ennél nincs jobb (szerintem), de SEMMIKÉPP se ajánlanám egy tapasztalatlan embernek. Gyereknek meg főleg nem.

Szerintem jobb, ha a bullt is hanyagoljátok. Valami kisebb, barátságos kutyi lenne jó, egyes vadász- vagy pásztor, illetve társasági kutyák megfelelnének.

2011. nov. 2. 20:17
 12/24 anonim ***** válasza:
29%

Bullmasztiffom van, imádom :) 12 éves fiúnak azonban nem ajánlanám. Rotit szintén nem.

Így marad a mopsz.

Bár, ha lenne bőven ideje a fiadnak foglalkozni a kutyussal és kielégíteni a mozgásigényét és agyilag is lefárasztaná a kutyát, akkor ő is ideális lehetne:

[link]

A legintelligensebbnek mondják a kutyák között.

2011. nov. 2. 20:59
 13/24 anonim ***** válasza:
33%

Border Colliet-se. Első kutyának nem!

Szerintem vagy egy menhelyi kis keveréket, vagy Labrador/Golden Retriever, Berni pásztor.

2011. nov. 2. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nektek mennyi szerepetek lenne a kutya életében?

A húgom 12 éves, és konkrétan neki nem engedek saját kutyát (az enyéimmel kiélheti magát, sőt, megbeszéltük, hogy az új kutyámat gyakorlatilag majdnem úgy kézbe veheti, mintha az övé lenne), mert tudom, hogy még annak ellenére sem való neki, hogy ennyire kutyás közegben van, rajong az állatokért, valószínűleg több tapasztalata és tudása van a kutyákról, mint sok felnőtt gazdinak, és fagyban-hőségben is képes eljönni velem megtúráztatni őket.

Én lehet, hogy nemsokára elköltözöm, és például már a séta is elég veszélyes felnőtt nélkül - akkor mi lenne a kutyával? - Nektek lesz időtök és akaratotok foglalkozni a kutyával a fiatokkal közösen?

Illetve, testvérem mindjárt ballagni fog (jövőre) - ki tudja, mennyire fogják befolyásolni más irányba a gimis évek.

Az már más, hogy gyerek mellé, nem pedig a gyereknek...

Szerintem 12 évesen abban a korban van egy gyermek, amikor a szülők megtaníthatják a család kutyáján keresztül, hogy hogyan is épül fel egy kapcsolat és a kommunikáció ember és kutya között, milyen felelősséggel jár egy állat, ezt megtapasztalni saját bőrön, és megcsillantani előtte a nagy lehetőségeket a kutyás jövőre nézve.

De ha nagyon akartok kutyát a fiatoknak, akkor inkább már mopsz legyen.

2011. nov. 2. 22:27
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Bullmasztiff. Egy nagyon jó fej, bamba kutya, de a gazdáját imádja, tulajdonképpen tökéletes egy gyerek mellé, mint a Tiéd. Rottweilert én sem ajánlanék nektek, pedig imádom. Nézelődj menhelyen ilyen fajták után, kérdezősködj. Ha nem találsz, akkor tenyésztőtől kérhetsz segítséget, egyébként nyomon követi a kutya életét, nektek is jó tippeket ad a kutya neveléséhez, tartásához. Sok sikert!
2011. nov. 3. 15:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Bullmasztiff felejtős, elég sokszor domináns más kutyákkal. És ismerve az erejét egy 12 éves gyerek igen kevés a megfékezéséhez.

De legyen szó bármelyik nagytestű kutyáról. Egy 12 éves gyerek nem tudja megfékezni, pedig a legjobban nevelt ebeknél is előfordulhat olyan eset, h szükség va rá.

2011. nov. 3. 18:40
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Én a Csau-Csau-t ajánlanám, mert a fajtiszta az elég kicsi(mármint közepes méretű) de nagyon "lusta" fajta xD
2011. nov. 4. 12:55
 18/24 anonim ***** válasza:
83%
A csau szintén nem megfelelő, elég makacs és nem igazán kedveli a többi kutyát.
2011. nov. 4. 13:22
 19/24 anonim válasza:
0%

Sima szőrű retríver-t. Hidd el nemfogsz csalódni benne. Nagyon kedveli a gyerekeket, nagyon okos kutya (vadász kutya), szép kinézetű, gondok nélkül vieli a telet,nyarat szeretnek úszni,fürödni és nagyonsokat játszani de viszont este mikor csendvan nagyonjó házörző... 1 rosz tulajdonnsága van : kiskorában nagyon imád szétrágni dolgokat (de ez minden kutyánál igyvan, de ez csak 2-3 hónapig tart) Remélem segíthettem és rákeresel mert hiddel nagyon jó kutya, és öregségére sincsenek gondjai.

Itt egy kép hogyha nemtudnád milyen fajta kutyáról beszélek :

[link]

Ha szeretnél rolla tobb képet nézni küldök pár saját fotót az én kutyámról az is sima szőrű retíver.

2011. nov. 13. 08:10
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

Írjátok be a YouTube keresőjébe, hogy "rotweiler+baby" Akinek előítéletei voltak, meg fog lepődni, mennyire aranyos a gyerekekkel, egyáltalán nem vad.

Ugyanez a csivaváról (kutyának csúfolt patkány) nem mondható el. Szóval nem a méret határozza meg egy kutya viselkedést, hanem a nevelés.

Egy 12 éves srác azért már tud uralkodni egy kutyán, és egy rotit biztosan imádni fog..!

2011. dec. 15. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!