Téged felháborít az az ember, aki azért gyűjtene
aláírást, hogy ugyanúgy ehető legyen a kutyahús mint a
disznóhús?
ma 21:14-nek!
Kóstold már meg az emberhúst is!
Egyes kultúrákban nagy dicsőségnek és megtiszteltetésnek számít, ha elhunyt hozzátartozója (ne adj' Isten gyermeke) húsából eszik!)!
Nagyon szégyellném magam, ha a magyarság elfogadhatónak tartaná ezt a (nem találok rá megfelelően lealjasító kifejezést) dolgot!
2010. nov. 9. 21:24
de egy disznó nem tudna neked apportírozni (vadászat) nem tudna kiásni, vagy a vízből kimenteni egy embert, nem tudna több száz kilométeren át, rideg körülmények közt húzni egy telipakolt szánt (szánhúzás), nem tudna megvédeni, ha rád támad egy bűnöző (őrző-védő). Nincs annyi felhasználási módja, mint egy kutyának, az emberért nem tud annyit tenni mint egy kutya. Ennek ellenére elítélem mind a disznó. mind a kutya fogyasztását, én magam vegetáriánus vagyok, csak halhúst, ritkán csirkét eszem. De nem a nagyáruházban vásárolok csirkehúst, egy nénitől veszek a faluban aki normális helyen tartja a csirkéit, majd a lehető leghumánosabb módon küldöm a másvilágra (eutanázia). Minden élőlényt próbálok egyenlőként kezelni, nem fogom széttaposni a poloskát, inkább rátessékelem egy újságpapírra és kirakom őt.
2010. nov. 9. 21:24
23/39 A kérdező kommentje:
Én is undorodom az ilyen emberektől.Állatkínzó barom...
De úgy mellékesen mondanám,hogyha azért véditek a kutyát,mert olyan intelligens,akkor elmondanám,hogy a malacok is azok!De persze a kutya az ember legjobb barátja,nekem 2 is van:)
2010. nov. 9. 21:53
Nagyon felháborít!!!!! Dögöljön meg ez a szemétláda!!! Egyébként meg ezt ki írná alá??? Letörném a kezét annak is aki az aláírást gyűjti, de annak is aki aláírja!!! Szánalom!!
2010. nov. 9. 22:24
Magyarországon vagyunk, ezért felháborít. Mondjuk távolkeleti országokban ez normális, de nálunk szerintem nem kellene az étlapon lennie a kutyahúsnak. Indiában is nagy felháborodás lenne, ha valaki aláírást gyűjtene, hogy ehesssenek Marhahúst. Oké, nálunk a kutya nem Szent állat, de azért egészen más, mint a húsfeldolgozásra tenyésztett haszonállatok, nálunk a kutya családtag. Úgyhogy én fel vagyok háborodva. (!)
2010. nov. 9. 23:14
Én nem azért nem ennék kutyát,mert ragadozó.Az egyik válaszoló itt ezt irta.RAGADOZOKAT igenis fogyasztunk.Csuka,harcsa,süllő stb.A kutyát nem ilyen okok miatt nem eszem és nem is fogom.Nem egészségügyi,hanem elvi okok miatt.
2010. nov. 9. 23:21
Egyetértek az utolsóval!!!
Miért nem jó neki a disznóhús,akkor roh*djon meg,vagy inkább ha*jon éhen.Micsoda barmok vannak.Na hát tőlem kérnének ilyenre aláírást,úgy po*án vágnám,hogy egy hétig egyirányba futna.Ro*adék az ilyen!!!!!
2010. nov. 9. 23:31
21.14vok
embert nem eszek :( mert az lehet h törvénybe ütközik :-/
2010. nov. 10. 08:57
Van kutyusom és nagyon szeretem. Ha valaki meg akarná enni csúnya halált halna. DE ettől függetlenül a kutyahús ehető. Ez tény. Annak, hogy nem fogyasztjuk valóban csak kulturális okai vannak. A kutyahús ha a tényeknél maradunk, akkor egészséges és finom. Szerintem sokkal ízletesebb, mint a csirkehús. A nyúlhúsnál véleményem szerint nem finomabb. A nyuszi is aranyos, sokak azt tartják háziállatnak húsvét után, de valahogy mégis mindig a fazékban vagy a serpenyőkben végzik. Mielőtt lepontoztok soha nem ettem kutyahúst Magyarorzságon. Nem is szeretnék. Dél Koreai utam alatt próbáltam ki. Kövezzetek meg, de finom volt. Nem ez volt a legfurább dolog amit ettem. Japánban ettem nyers halakat, Észak-Thaiföldön ettem sült szöcskét is. Az utóbbit sütés előtt úgy fűszerezték, hogy még az élő szöcskékkel megetették a zöldfűszereket. Magas a fehérjetartalma, tápláló étel. Furcsa volt, olyan volt mint a chips. Vannak olyan dél amerikai dzsungellakók, akik megsütik és megeszik a madárpókokat. Olyasmi a húsa, mint a ráknak. A királyrák az egyik legdrágább kaja, a madárpók evés gondolatától meg rosszul vagytok. Hogy is van ez? Egyik sem lett a kedvencem a fenti kaják közül, de szerintem fogadjuk el, hogy más kultúrákban évszázadok óta jó ízléssel fogyasszák ezeket. Ne legyünk felháborodva a kutyaevésen egészen addig, amíg megesszük a tehenet! Ha pedig mégis felháborodtok, akkor menjetek el Indiába és magyarázzátok el a helyieknek, hogy a marhahús milyen finom, és mennyire természetes a fogyasztása!
2010. nov. 10. 16:18
Kapcsolódó kérdések: