Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam úgy h ne nagy...

Hogy tanítsam úgy h ne nagy sebbel lobbal jöjjön oda ?

Figyelt kérdés
Találtam 2 keverék kutyát az egyik nálam maradt. Fogalmam nincs milyen idős lehet de a tejfogai meg vannak még de szerinrem nem lesz nagy termetü . Elkezdtem vele itthon csak úgy tanulni. És meglepő módon hamar tanul. Sikerült eddig a lábhoz,marad és az ül parancsot megtanitani neki. Nah most hogy kellene azt megtanitanom neki h ne vigye el a lábam mikor oda jön. Lenyegbe fegyelmezettebb kéne h legyen v majd ha idősödik magatol jon ? Ne harapjatok le a fejem sose tanítottam kutyát.
ma 08:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vidd oviba, ott sokat fognak segíteni. A kutyaiskolában nem csak a parancsokat tanítják meg a kutyáknak, hanem a gazdát megtanítják, hogy értelmezze a kutya jelzéseit és helyesen reagáljon rájuk, plusz szocializálódik is közben a kutyus.

Én örülnék, hogy így figyel rám és igyekszik :) és először csak finoman szólnék, hogy "óvatosan", esetleg arrébb állnék, ha nem elég ennyi, akkor erélyesebben is közölném ezt vele.

ma 08:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen biztosan nekem sem ártana tanulnom de teljes örömként ér engem is hogy ezt is el tudtuk együtt érni. szoktam neki mondani de olyan mint egy be speedezett duracel nyúl 😅 azon agyaltam h lehet először játszani kellene vele de akkor viszont lehet játéknak venne a tanulást is . Körbe nézek hogy a környéken hol van kutya ovi es milyenek. Köszönöm!
ma 09:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha kölyök még, szerintem majd kinövi.
ma 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Voltál a kutyával állatorvosnál? Az orvos meg tudja mondani a korát. Ha kölyök, a tanítás játszva történik, jutalmazással.

A vehemens beérkezést tompítani tudod, ha futás közben a közeledbe érve feltartod a jutit a kezedben és mondod neki-üé.

Ha jó ütemben tudod elkapni, szinte a fenekén csúszva fog eléd érni. Igyekezz se túl messze, se túl közel ültetni előtted.

ma 18:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Még nem majd hétfőtől lesz a doki. Köszönöm szépen meg próbálom nála ezt alkalmazni majd.
ma 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!