6 hónapos németjuhász, kertesházban van, így sokat tud a kertben is rohangálni. Tanítom minden nap valamennyit. Itthon, kerten belül hallgat is rám, ül, fekszik, gyere, helyedre, marad is megy. Ott kezdődnek a gondok amikor kilépünk az utcára. Pedig amióta a kötelező oltásai megvannak viszem sétálni minden nap. Nagyon húz és mostmár elég érős is. A kocsiktól, bicikliktől sőt mostmár a kutyáktól is bekattan. Húz durván, ugat. Amint kimegyünk egyszerűen nem figyel rám, az orra előtt ha lóbálom a jutifalatot akkor se érdekli. Rengeteget ültem vele kint olyan helyen ahol járnak a kocsik és leültettem kapott jutit ha nem akart utánuk futni és nem ugatott. De olyan mintha egyre rosszabb lenne a helyzet. Egy darabig egész jól ment, de mostmár mégkevésbé figyel ilyenkor is ha leülünk egy padra. Húzásra a megállás/megfordulást is próbálom folyamatosan , de nem érzek változást. Tuti valamit rosszúl csinálok de nem tudom mit és hogy honnan induljak. Kutyasuli/oktatót januártól tudok fizetni, így addig próbálkozok még egyedül is. De el vagyok keseredve, hogy kint ennyire nem figyel rám
Igen erre gondoltam én is, már néztem videókat a használatáról. Kíváncsi leszek, mert e jelenlegi nyakörvével is majd megfolytja magát annyira húz
tegnap 18:30
3/9 anonim válasza:
1es vagyok nekem is németjuhászom volt csak a folytónyakörv vált be és nem szorítja hidd el. Szépen sétál.
tegnap 18:34
4/9 A kérdező kommentje:
Tiéd is nagyon húzott? Folytónyakörvvel sok idő volt mire megtanulta? Az a bajom hogy ő a járművekre nagyon menne, így nem tudom mennyire lesz hatásos
tegnap 18:46
5/9 anonim válasza:
Elrántott annyira húzott megvettem a folytónyakörvet azonnal szépen sétált.
tegnap 18:48
6/9 kürtőskalácska válasza:
Amikor húz vagy meg kell állni és addig nem mozdulni míg visszajön.
A másik megoldás,hogy amikor elédd megy 2 szer visszarántod és mondasz egy új parancsszót.
Meg persze marad a folytónyakörv.
tegnap 19:08
7/9 A kérdező kommentje:
Megszoktam állni, vissza is jön, de rögtön ahogy elindulok megint előre rohan és húz. Na meg megy a hiszti közben
tegnap 19:22
8/9 anonim válasza:
Fojtó. Kérlek. A fojt szó pontos j. Olvasni is rossz volt.
tegnap 20:00
9/9 anonim válasza:
Fojtót csak akkor tegyél rá, ha soha nem hagyod, hogy húzzon benne! Abban tényleg fojtani fogja magát, ha engeded neki a húzást! Márpedig egy 6 hónapos kölyökkutyának bármilyen nyakörv elegendő a megfelelő pórázfegyelem kialakításához. Csak normális gazda kell hozzá. De ha ennyire nem tudod nevelni, akkor ne kezdj el eszközökkel próbálkozni!
Arra, hogy őrjöng mindenre komolyan az a megoldásod, hogy falatot adsz neki? Nem is akarod erről leállítani?
Miért nem jártok kutyaiskolába, ha ennyire nem értesz a neveléséhez? Egyébként mit foglalkozol a kutyával? Hogy fárasztod szellemileg?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!