Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg, hogy ne...

Hogyan tanítsam meg, hogy ne húzzon?

Figyelt kérdés
6 hónapos németjuhász, kertesházban van, így sokat tud a kertben is rohangálni. Tanítom minden nap valamennyit. Itthon, kerten belül hallgat is rám, ül, fekszik, gyere, helyedre, marad is megy. Ott kezdődnek a gondok amikor kilépünk az utcára. Pedig amióta a kötelező oltásai megvannak viszem sétálni minden nap. Nagyon húz és mostmár elég érős is. A kocsiktól, bicikliktől sőt mostmár a kutyáktól is bekattan. Húz durván, ugat. Amint kimegyünk egyszerűen nem figyel rám, az orra előtt ha lóbálom a jutifalatot akkor se érdekli. Rengeteget ültem vele kint olyan helyen ahol járnak a kocsik és leültettem kapott jutit ha nem akart utánuk futni és nem ugatott. De olyan mintha egyre rosszabb lenne a helyzet. Egy darabig egész jól ment, de mostmár mégkevésbé figyel ilyenkor is ha leülünk egy padra. Húzásra a megállás/megfordulást is próbálom folyamatosan , de nem érzek változást. Tuti valamit rosszúl csinálok de nem tudom mit és hogy honnan induljak. Kutyasuli/oktatót januártól tudok fizetni, így addig próbálkozok még egyedül is. De el vagyok keseredve, hogy kint ennyire nem figyel rám

nov. 22. 18:17
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Vannak jobb napok, pl ma figyelt ram es mellettem is jott mar parszor. Neha meg hisztibe vagja magat a sokadik megallasnal . Akkor maradunk ennel, majd januarban ugyis vagy sulit vagy oktatot keresek, de azert remelem addig en is tudok ezen javitani:)
nov. 23. 18:58
 22/36 A kérdező kommentje:
Mozgasnak amugy futni vagy bicozni is mennek vele kesobb, de mivel egyelore a seta se megy nem akarom azt eroltetni. Plusz orvos azt mondta, hogy intenzivebb mozgast nem kellene 1 eves koraig, mert az izuletei banhatjak. De utana egy jo kozos futasnak meg en is orulnek :)
nov. 23. 19:00
 23/36 A kérdező kommentje:
Na meg setaknal vinni szoktam a 20 meteres porazt is, vagy nagyobb tereken megallunk labdazni meg jatszani, vagy megyunk erdobe is. A ternel pl van hogy jarnak kocsik melletunk es megis ha szolok hogy marad akkor marad is. Valahogy a kis poraz a baja, meg gondolom lassu az en tempom neki. De kivancsi vagyok majd suliba vagy oktatonal hogy tanuljuk ezt meg
nov. 23. 19:03
 24/36 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy rosszabb és jobb nap. Szabály van, ami vagy él, vagy nem él. Ha él, akkor mindig él.

Mellesleg amíg nem nevelted meg a kutyádat, ne engedd el sehol és soha! Ez alap lenne felelős embereknél!

Aranyos a futtatás, de az nem munka és nem ösztönlevezetés. Nem is akarsz ezek szerint dolgozni vele? Akkor miért kellett ez a fajta?

nov. 23. 22:51
 25/36 anonim ***** válasza:
Egyébként nem válaszoltál, hogy mit mondott a tenyésztő erre. Vagy nem is tenyésztőtől van?
nov. 23. 22:52
 26/36 A kérdező kommentje:
Tenyésztőtől van, nem kérdeztem még. Hol írtam hogy elengedtem? Nem engedem értelemszerűen el sehol amíg nem jön vissza első szóra :)
nov. 24. 10:11
 27/36 A kérdező kommentje:
Nem munkakutyának vettük, házikedvencnek. Nem munkavonalból van. Nem gondolnám, hogy csak azért mert németjuhász ne lehetne házikedvenc. És több embert ismerek akinek van, egyik esetben sem dolgoztatják, sőt van akinél csak benti és teljesen nyugis kutya. Na ahhoz képest mi már most sokkal többet megyünk vele, vagy tanulunk itthon
nov. 24. 10:13
 28/36 A kérdező kommentje:
De tényleg érdekel, mi az a munka ami szerinted egy 6 hónapos kutyának kellene? Mert eddig csak kérdeztél de nem adtál erre választ. Megkérdezem a tenyésztőt is , kíváncsi vagyok mit ír majd
nov. 24. 11:28
 29/36 A kérdező kommentje:
Húzós játékokat, labdajátékokat szoktunk játszani. Meg szoktunk jutit elszórni a kertbe amit meg kell keressen
nov. 24. 11:30
 30/36 A kérdező kommentje:
Most a treiballt néztem neki még, az biztos tetszene, mert leginkább ez a terelési ösztön jön benne elő legtöbbször. De itt ilyen nincs a környéken. Neten meg ilyen labdát nem is találok. Csak kisebbeket hoz a kereső vagy gimnasztikai labdákat. Ötlet valakinek hol lehet ilyeneket venni?
nov. 24. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!