Hogyan tanítsam meg, hogy ne húzzon?
Annyira nevetségesek az emberek, mindenki játsza a nagy hozzáértő kioktató istent, holott az élet messze nem fekete és fehér. A kérdező leírta tök normálisan, hogy tervezi kutyasuliba vinni, hogy milyen módszerekkel próbálkozott, hogy nem az övé a kutya, blabla. Munkakutya. Agyf kapok a kifejezéstől is. Az enyém is munkakutya és az a legnagyobb feladata, hogy szeressen..kedves kérdező örökbe is fogadhatt volna, nem mindegy hofy tenyésztőtől van vagy egy utcai vegyes?! Ugyanmár szánalmasak vagytok!!! VÉGRE valaki aki próbálja szeretni és nevelni a kutyáját és bánjátok! Bár sztm ez egy válaszoló a mr/mrs tökéletes.
Kedves Kérdező!, Először is ne add fel tök jól próbálkozol! Érdemes a fajtának utánaolvasni, hogy megértsd az alapokat de a legfontosabb hogy szeretetben és következetesen neveld a kutyád! A 6 hónap az bizony még kőkemény kölyök. Kb 2 éves korára fog legnyugodni, addig minden ingereli. Jön majd a jó kis dackorszak, általában akkor és az ivartalanítás után is sok mindent újra kell tanítani. Ezt azért írom hogy reális elvárásaid legyenek magaddal szemben. Nekem az segített, hogy nem hámmal hanem nyakörvvel, nem hosszú pórázzal hanem röviden, és bizony rövid sétákkal. Azok viszont olyanok voltak, hogy amint a kutya húz, fordultam vissza vagy megálltam ahogy írják előttem. Nekem a fordulós jobban bejött. Volt, hogy 15 perc alatt csak egy helyben köröztünk. Javaslom, hogy a falkasorrendnek nézz utána. Hogy erős szabályokat állíts a kutyának. Te mész ki és be az ajtón előtte, nem ő te előtted. Te döntöd el mikor mehet utánad a kutya. Te döntöd el a séta irányát stb. Legyél te a főnök és ne ő. És ha ezt elfogadja be fog állni a séta. Picit ennek olvass utána. Dog x oldalán jó tippeket találsz, youtubeon is... Nagyon fontos lenne hogy ne hagyd rá hogy húz. Én jutalmat a szabály tanulásra nem adtam. De ez egyéni. Nagyon sok sikert neked! És türelmet! A legproblémásabb kutyusnál kőkemény három hónap után állt be!
(törzskönyvezett tenyésztőtől származó mert látom ez sokaknak fontos) farkas kutya
(szintén) husky kutya
És végezetül egy mentett idegbetegen hozzám került nemetjuhász-mudi keverék
gazdája... Ámen! :)
Pont hogy ne vigye futtatóba a kérdező a kutyát! Ennek a kutyának az kellene a legkevésbé, hogy beengedje a kérdező a sok jellemzően neveletlen kutya közé és utána elpletyizzen a többi gazdával, amíg a kutyája lefárasztja magát a gazda nélkül. Mert a futtatóban mindig ez történik! És ne futkosson a kutya a madárka és a biciklisek után soha! Se szabadon, se pórázon! Utolsó, én attól kapok agyfszt amikor ilyen barom tanácsokat adnak ennyire hozzá nem értő és felelőtlen emberek! És nem, nem csinálja jól a kérdező, mert ha most hagyja, hogy a kutyája így viselkedjen, azt kegyetlenül nehéz lesz leállítania, ha egyáltalán le fogja tudni erről nevelni és nem mélyül el a viselkedés túlságosan. Ezen meg lehet sértődni, ahogy a kérdező is teszi, vagy meg lehet fogadni a tanácsokat.
És rohadtul számít honnan van a kutya és mit örökölt. Az is, hogy a kérdező mennyire veszi komolyan az egészet, pl hogy egy gond esetén nem a fajtához és vonalhoz értő embert (a tenyésztőt) keresi meg, hanem neten keresztül keresget és kérdezget.
Kérdező, attól hogy nem munkavonalas, még kell a feladat neki! Te nem adod meg ezt számára, nem fárasztod le rendesen, nem vezeted le az ösztöneit, hát ő megteremti magának a munkát és az ösztönei kiélését. Ezért viselkedik így. Mondjuk csináld azt, amire kitalálták és járj vele őv-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!