Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg, hogy ne...

Hogyan tanítsam meg, hogy ne húzzon?

Figyelt kérdés
6 hónapos németjuhász, kertesházban van, így sokat tud a kertben is rohangálni. Tanítom minden nap valamennyit. Itthon, kerten belül hallgat is rám, ül, fekszik, gyere, helyedre, marad is megy. Ott kezdődnek a gondok amikor kilépünk az utcára. Pedig amióta a kötelező oltásai megvannak viszem sétálni minden nap. Nagyon húz és mostmár elég érős is. A kocsiktól, bicikliktől sőt mostmár a kutyáktól is bekattan. Húz durván, ugat. Amint kimegyünk egyszerűen nem figyel rám, az orra előtt ha lóbálom a jutifalatot akkor se érdekli. Rengeteget ültem vele kint olyan helyen ahol járnak a kocsik és leültettem kapott jutit ha nem akart utánuk futni és nem ugatott. De olyan mintha egyre rosszabb lenne a helyzet. Egy darabig egész jól ment, de mostmár mégkevésbé figyel ilyenkor is ha leülünk egy padra. Húzásra a megállás/megfordulást is próbálom folyamatosan , de nem érzek változást. Tuti valamit rosszúl csinálok de nem tudom mit és hogy honnan induljak. Kutyasuli/oktatót januártól tudok fizetni, így addig próbálkozok még egyedül is. De el vagyok keseredve, hogy kint ennyire nem figyel rám

nov. 22. 18:17
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
48%

Annyira nevetségesek az emberek, mindenki játsza a nagy hozzáértő kioktató istent, holott az élet messze nem fekete és fehér. A kérdező leírta tök normálisan, hogy tervezi kutyasuliba vinni, hogy milyen módszerekkel próbálkozott, hogy nem az övé a kutya, blabla. Munkakutya. Agyf kapok a kifejezéstől is. Az enyém is munkakutya és az a legnagyobb feladata, hogy szeressen..kedves kérdező örökbe is fogadhatt volna, nem mindegy hofy tenyésztőtől van vagy egy utcai vegyes?! Ugyanmár szánalmasak vagytok!!! VÉGRE valaki aki próbálja szeretni és nevelni a kutyáját és bánjátok! Bár sztm ez egy válaszoló a mr/mrs tökéletes.

Kedves Kérdező!, Először is ne add fel tök jól próbálkozol! Érdemes a fajtának utánaolvasni, hogy megértsd az alapokat de a legfontosabb hogy szeretetben és következetesen neveld a kutyád! A 6 hónap az bizony még kőkemény kölyök. Kb 2 éves korára fog legnyugodni, addig minden ingereli. Jön majd a jó kis dackorszak, általában akkor és az ivartalanítás után is sok mindent újra kell tanítani. Ezt azért írom hogy reális elvárásaid legyenek magaddal szemben. Nekem az segített, hogy nem hámmal hanem nyakörvvel, nem hosszú pórázzal hanem röviden, és bizony rövid sétákkal. Azok viszont olyanok voltak, hogy amint a kutya húz, fordultam vissza vagy megálltam ahogy írják előttem. Nekem a fordulós jobban bejött. Volt, hogy 15 perc alatt csak egy helyben köröztünk. Javaslom, hogy a falkasorrendnek nézz utána. Hogy erős szabályokat állíts a kutyának. Te mész ki és be az ajtón előtte, nem ő te előtted. Te döntöd el mikor mehet utánad a kutya. Te döntöd el a séta irányát stb. Legyél te a főnök és ne ő. És ha ezt elfogadja be fog állni a séta. Picit ennek olvass utána. Dog x oldalán jó tippeket találsz, youtubeon is... Nagyon fontos lenne hogy ne hagyd rá hogy húz. Én jutalmat a szabály tanulásra nem adtam. De ez egyéni. Nagyon sok sikert neked! És türelmet! A legproblémásabb kutyusnál kőkemény három hónap után állt be!

(törzskönyvezett tenyésztőtől származó mert látom ez sokaknak fontos) farkas kutya

(szintén) husky kutya

És végezetül egy mentett idegbetegen hozzám került nemetjuhász-mudi keverék

gazdája... Ámen! :)

nov. 24. 21:37
 32/36 anonim válasza:
48%
Utolsó voltam, még egy nagyon fontos. Viszed, tudod vinni kutyafuttatóba? Az nagyon fontos lenne még mert ott szabadon van engedve, tud futni és érzi hogy amikor pórázon van ott viselkedni kell de ha futiban van ott szabadon lehet. Ott futahat a madárka, bicikli stb után szabadon. Séta közben nyilván nem.
nov. 24. 21:43
 33/36 anonim ***** válasza:

Pont hogy ne vigye futtatóba a kérdező a kutyát! Ennek a kutyának az kellene a legkevésbé, hogy beengedje a kérdező a sok jellemzően neveletlen kutya közé és utána elpletyizzen a többi gazdával, amíg a kutyája lefárasztja magát a gazda nélkül. Mert a futtatóban mindig ez történik! És ne futkosson a kutya a madárka és a biciklisek után soha! Se szabadon, se pórázon! Utolsó, én attól kapok agyfszt amikor ilyen barom tanácsokat adnak ennyire hozzá nem értő és felelőtlen emberek! És nem, nem csinálja jól a kérdező, mert ha most hagyja, hogy a kutyája így viselkedjen, azt kegyetlenül nehéz lesz leállítania, ha egyáltalán le fogja tudni erről nevelni és nem mélyül el a viselkedés túlságosan. Ezen meg lehet sértődni, ahogy a kérdező is teszi, vagy meg lehet fogadni a tanácsokat.

És rohadtul számít honnan van a kutya és mit örökölt. Az is, hogy a kérdező mennyire veszi komolyan az egészet, pl hogy egy gond esetén nem a fajtához és vonalhoz értő embert (a tenyésztőt) keresi meg, hanem neten keresztül keresget és kérdezget.

Kérdező, attól hogy nem munkavonalas, még kell a feladat neki! Te nem adod meg ezt számára, nem fárasztod le rendesen, nem vezeted le az ösztöneit, hát ő megteremti magának a munkát és az ösztönei kiélését. Ezért viselkedik így. Mondjuk csináld azt, amire kitalálták és járj vele őv-re.

nov. 24. 22:02
 34/36 anonim válasza:
Januártól viszi kutyasuliba, de én azt nem írtam hogy eressze össze hat másik kutyával. Hanem hogy !zárt! helyen el tudja engedni. A kutyaiskolában mentálisan és fizikailag is megtanulja lefárasztani a kutyát majd, kemény másfél hónap múlva már lesz erre lehetősége, addig viszont azt gondolom örülne ha tudna vele sétálni. A tenyésztő sok esetben a kutya személyiségére hivatkozva nem fog tudni érdemben segíteni neki, kutyaiskolába vagy trénerhez küldené ő is. Szerintem tök oké hogy kérdez aki elakadt, és jó ötlet hogy a tenyésztőtől is kérdezzen ezt sem írtam sehol hogy nem az, hiába kötsz belém is. Nem tartom magamat sem felelőtlennek sem hozzá nem értőnek, van két felnőtt kutyám, 7 és 9 évesek, és egy másfél éves befogadott. Rengeteget önkénteskedtem korábban, bár az valóban nem ma volt. Ma már annyira kiteszi a három kutya a mindennapjainkat férjemmel, hogy nem fér bele. Továbbra is tartom a véleményem kérdező, hogy ne add fel, szeretet, nevelés, türelem, reális elvárások!
nov. 25. 07:49
 35/36 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos tanácsokat! Kapuban figyelek hogy en menjek ki elobb, hallgat is a maradra es csak azutan jon ki ha kihivom. A fordulast is szoktam csinalni, altalaban ha ott elszedulok akkor marad a megallas :D tenyeszto annyit irt vissza hogy semmi baj nincs a huzassal majd kutyasuliban megtanulja+ajanlott egy sulit :) futtatoba szoktunk neha menni, ha ures inkabb akkor, ott is jatszunk altalaban. A 20meteres porazt is azert vettem hogy nagyobb szabadsaga legyen ha kierunk valami erdos reszre, retre. Bar igaz hogy attol meg porazon van ott is.
nov. 25. 08:32
 36/36 A kérdező kommentje:
Van az utcaban masik 2 nemetjuhasz. Veluk joban vagyunk, ott is mondta a gazdi hogy 6 honapos kor utan szeretik elfelejteni amit tanultak. Nalunk is a kapuban a marsdas tok jol ment utana egyik naprol a masikra mar nem akarta. Azt azota ujra szepen megtanulta (meg tanuljuk mert nem 100%)
nov. 25. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!