Hogyan tanítsam meg, hogy ne húzzon?
Figyelt kérdés
6 hónapos németjuhász, kertesházban van, így sokat tud a kertben is rohangálni. Tanítom minden nap valamennyit. Itthon, kerten belül hallgat is rám, ül, fekszik, gyere, helyedre, marad is megy. Ott kezdődnek a gondok amikor kilépünk az utcára. Pedig amióta a kötelező oltásai megvannak viszem sétálni minden nap. Nagyon húz és mostmár elég érős is. A kocsiktól, bicikliktől sőt mostmár a kutyáktól is bekattan. Húz durván, ugat. Amint kimegyünk egyszerűen nem figyel rám, az orra előtt ha lóbálom a jutifalatot akkor se érdekli. Rengeteget ültem vele kint olyan helyen ahol járnak a kocsik és leültettem kapott jutit ha nem akart utánuk futni és nem ugatott. De olyan mintha egyre rosszabb lenne a helyzet. Egy darabig egész jól ment, de mostmár mégkevésbé figyel ilyenkor is ha leülünk egy padra. Húzásra a megállás/megfordulást is próbálom folyamatosan , de nem érzek változást. Tuti valamit rosszúl csinálok de nem tudom mit és hogy honnan induljak. Kutyasuli/oktatót januártól tudok fizetni, így addig próbálkozok még egyedül is. De el vagyok keseredve, hogy kint ennyire nem figyel rámnov. 22. 18:17
11/36 A kérdező kommentje:
Napi 3x15 percet tanitom otthon, reggel szoktunk labdazni 1 orat , napkozben melo mellett csak a szunetekben jatszok vele, majd delutan megyunk nagy setara az 1 masfel ora jelenleg
nov. 23. 08:37
12/36 A kérdező kommentje:
A fojtónyakörv se az első gondolatom. Sőt legelőször teljesen úgy gondoltam, hogy ilyesmit sose vennék. Egyszerűen mivel sokat gyakorlok vele és úgy érzem mostanában mégrosszabb, nincs ötletem hova tovább. Írtam az elején is hogy januártól mennénk suliba. De arra is sokan mondták, hogy semmi értelme, mert a legtöbb helyen nem tanul semmit, vagy csak azokat az alapokat amiket jelenleg is tud már , és nekem konkrétan a séta a lényeg +hogy ne legyen reaktív mindenre
nov. 23. 08:49
13/36 anonim válasza:
Olyan kutyaiskolába, oktatóhoz kell menni, aki segít ebben. Ennek utána kell nézni.
Nyilván értettem, hogy a falatot akkor adod, amikor nem ugat. De megint csak, falattal nem fogod tudni az őrjöngést leállítani! Erről kő keményen le kell tiltani! De ha eddig hagytad ezt a viselkedést, ha eddig hagytad, hogy ez megerősödjön, tehát eddig azt tanítottad neki, hogy mindenre bekattanhat, akkor ne várd el, hogy ez olyan hamar el fog múlni.
Miért ilyen kutya kellett neked? Miért nem kezdted el az első pillanattól a nevelését jól? Ösztön szinten egyáltalán nem is fárasztod? Miért nem? Munkakutyának munka kell és egyértelmű határok.
14/36 A kérdező kommentje:
Nem én , hanem párom választotta. Elejétől tanítom, több videót néztem , utána olvastam, és legtöbb helyen ezt a módszert ajánlották. Már 3 hónaposan reaktiv volt a kocsikra pedig sokat vittem kintre hogy ismerkedjen a kinti dolgokkal.
nov. 23. 11:33
15/36 A kérdező kommentje:
És kutyaoviban is voltunk, ott is ezt a tippet mondták, kocsikra biciklikre , hogy ha nyugodt eppen akkor kapjon jutit. Szóval nehéz úgy jól tanítani ha mindenhol más infó található meg
nov. 23. 11:34
16/36 A kérdező kommentje:
Azt pedig nem mondtam, hogy gyorsan akarom megtanítani, csak tippeket kértem kinek mi vált be. Bár eddig tőled csak előitéletet kaptam .
nov. 23. 11:35
17/36 anonim válasza:
A tenyésztőt nem kérdezted erről? Miért nem az ő tanácsát fogadod meg? Vagy miért nem olyan kutyaiskolát kerestél, ahol van német juhászos vagy akár malis oktató? Aki ért az ilyen kutyákhoz? Nem tudom megérteni, hogy miért nem tudatosabbak egy kicsit az ilyen gazdák.
18/36 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám hogy ne lennék tudatos , de gondolj amit csak szeretnél. Bár nem értem minek írtál ide ha érdemben nem tudtál hozzászólni :D
nov. 23. 18:24
19/36 anonim válasza:
Trenert keress fel. Egy nyakorv nem fogja megoldani ezt a problemat,ez eleg osszetett.
20/36 Senior Séf válasza:
Magadra kössél fojtónyakörvet, 1-es. Kérdező, amikor húzni kezd a kutya, megállsz. Addig nem mozdulsz, amíg feszes a póráz. Amikor lazul, elindulsz, de amint feszül a póráz, megállsz. Eleinte türelemjáték, de garantált a siker!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!