Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam meg újra játszan...

Hogy tanítsam meg újra játszani a kutyám?

Figyelt kérdés

Régen nagyon játékos volt mint egy rendes kutya.

Volt egy balesete ami miatt pihentetni kellett hosszú időre a lábát.

Ezután nem játszhatott rendesen mert félő volt hogy rosszabb lesz az állapota.

Takaróba illetve játékba raktam a jutifalatot azzal szórakozott. Úgyis mozgott de nem ugrált, ami jó volt.

Mostmár jó a láb és játszhatna rendesen de már hozzá szokott hogy mindig kap valami jutifalatot ezért a régi játékaival nem játszik.

Ha veszek neki valami újat 1 darabig játszik vele majd megunja és arra vár hogy adjak neki valami kis rágcsát.

Ő egy nagy méretű kutya, van még egy kistestű kutyám azzal szokott játszani, de mivel nagy a méret különbség, illetve a kicsi az már öreg és nem lát annyira jól nem tudnak úgy játszani hogy lefáradjon.

Szoktunk sétálni de jó lenne ha rendesen tudna játszani.

Tudom hogy az én hibám, de nem akartam megkockáztatni hogy maradandó sérülése legyen.

aug. 31. 09:53
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Hát, ha a két szép kunyizós szeme mindig elvarázsol, akkor ez a helyzet nem fog javulni. Meg kell húznod a határt. Ha kap is jutifalatot, úgy kapjon, hogy belevonod a játékba közben.
aug. 31. 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Pont ez a baj.

Hozzászokott ahhoz hogy úgy játszunk hogy a játékban van a jutifalat. A játékot összekötötte az evéssel és mostmár csak úgy hajlandó játszani ha adok neki. Ha nem adok neki nem játszik.

Nem azért adtam eddig se mert elvarázsolt a szeme. Azért játszottam vele így hogy ne ugraljon és ne legyen baja a lábának. A gond hogy ehhez hozzá szokott és nem tudom leszoktatni.

Mint írtam vettem neki új játékot is, játszott vele rendesen egy ideig utána várta a kaját.

aug. 31. 10:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyám nem egy labdázós fajta - de az vált be lefárasztásra, hogy vettem két zsinóros labdát (technikailag többet, de egyszerre azzal játszunk) eldobom az egyiket, és amikor hozza, már dobom is a következőt, az ellenkező irányba, az lesz az aktív préda. (A hozományt pedig ledobja a lábamnál.) Elég aktív dolog, le is fárad tőle.

B-tervem meg egy olyan vadászós pole-cucc, nem tudom a nevét, amit a macskáknak is árulnak (de otthon meg tudod csinálni), egy hosszú botra+ zsinórra rögzített valami zsákmány, amit messzire tudsz lendíteni és visszahúzni, körbepörgetni, mintha valami horgászboton lenne. Ha a vadászösztöne erős, erre is biztos vevő lesz. :)

aug. 31. 12:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Jutifalatot fokozatosan lecseréled egyéb jutalomra, pl. simogatásra. Pont mint mikor kölyökként tanítja az ember parancsokra. Labda visszahozás, kötélhúzás, foci, ezer és egy játék van, amivel rávezetheted a másképp jutalmazásra. Nincs olyan, hogy nem hajlandó addig játszani, amíg nem kap jutifalatot. Olyan van, hogy tudja, hogy ki fogja harcolni, mert a gazdi úgyis ad.
aug. 31. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!