Nem tudom mit tanítsak a kutyámnak már minden alapot ismer és néhány egyéni gyakorlatot. Mit lenne célszerű tanítani egy border collie- nek?
Tanítsd meg neki a rally obedience feladatokat:
https://www.youtube.com/watch?v=WOPXgO12OGA
Ez az 1-es szint, de van még kettő és három.
2#: Ez tetszik.
Kérdező: szerencséd van e kutyával, mert tényleg nagyon okos-szép jószág. Esetleg nézz videókat róla, könyveket szerezz be és általa taníts neki dolgokat.
Nekem border collie keverékem van. A kedvenc trükkje a "bumm"
Lelövöm a kezemmel és ő a határa fekszik, ez után meg megvakargatom a hasát ez a kedvenc része
Az enyém a klikkeres játékot szerette, mert elcsesztem a klikkert :)
Azonnal rájött, hogy csak bökdösni kell valamit ha klikkerezek és jön a juti. Semmi mást nem kell csinálni, csak megbökni valamit és klikkre juti lesz. Nagyon élveztem eleinte milyen ügyesen megtanítottam, csak épp neki ez volt a klikker vége, ez egy ilyen játék. A tenyérbe rejtett teniszlabdakeresős volt a másik kedvence. De mindezeken túl, a kocsival beállás az udvarra és a frizbi, de persze a teniszlabda mindent vitt, olyankor transzba esett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!