Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlott...

Milyen kutyust ajánlott albérletben tartani ami ha kell megvéd?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta Staffordshire Terrierek között nőttem fel, és egyszerűen imádom őket. Most egy hasonló kutyust keresek, de néhány fontos szempontot is figyelembe kell vennem. Az alábbiak a főbb elvárásaim:

Méret: Ne legyen nagytestű, inkább közepes méretű kutyát szeretnék.

Védelem és megjelenés: Fontos, hogy ha kell, meg tudjon védeni, vagy legalább legyen olyan megjelenése, ami visszatartó erővel bír. Hamarosan Pestre költözöm, és őszintén szólva este félnék egyedül sétálni, ezért szükségem van egy olyan kutyára, aki mellett biztonságban érezhetem magam.

Mozgásigény: Nem szeretném, ha túl nagy mozgásigénye lenne, mert a munkám mellett attól tartok, nem tudnék ennek 100%-osan megfelelni. Ez az egyik oka annak, hogy nem Staffit választok, hiszen nálunk mindig kint voltak, és bőséges mozgásterük volt valamint rendszeresen sétáltam velük órákat ezáltal nem tudom, hogy alapvetően ilyenek, vagy formálhatóak.

Egészség: Nem szeretném, ha a kutyus egy beteges fajta lenne.Természetesen rendszeresen vinném állatorvoshoz, de senki sem vágyik egy állandóan betegeskedő kutyára. Egyrészt sajnálnám, hiszen korábban volt már beteges kutyánk, másrészt nem biztos, hogy mindig ki tudnám fizetni a magas kezelési költségeket. (Például a Shar Pei-re gondolok, akiről sok helyen olvastam, hogy hajlamos különböző egészségügyi problémákra.Természetesen nem tudom, hogy ez az információ mennyire takarja a valóságot)

Viselkedés: Mivel Budapestre költözöm, fontos, hogy a kutyus jól ellegyen emberek és más kutyák között is, és csak akkor védelmezzen, ha valóban szükséges. Tudom, hogy ezt részben tanítással lehet alakítani, de szeretném, ha alapvetően lenne ilyen hajlama. Természetesen elvinném majd kutyaoktatóhoz is.

Szívesen meghallgatnék tapasztalatokat azoktól, akik Budapesten tartanak Staffit, illetve bármilyen tanácsot szívesen fogadok!

Nagyon hálás lennék minden ötletért és segítségért! <3

ma 11:25
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
#8 új hely, nagyváros, sok rosszat hallottam róla, teljesen egyedül leszek ismerősök nélkül és fiatal lány vagyok aki azért fél az ismeretlentől főleg egyedül 😅
ma 12:02
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
A lehető legrosszabb fajtát nézted ki erre. Nagy mozgásigényű, nem egyszerű, napi többszöri lefárasztást igényel, kutyaiskola elengedhetetlen, stb-stb... lehetne sorolni, hogy miért ne staffit.
ma 12:15
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Ez szerintem sem jó ötlet, neki szó szerint egy kínzás lenne egy albérletben.
ma 12:24
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal lány vagyok, Budapesten élek, naponta átlagosan 10 kilométert sétálok a 8. kerületben - mivel már 4 órakor is sötét van (fúj) így a sötétben.

Nem kutyával, egymagam. Van egy spray-m a biztonság kedvéért, de sose kellett.

ma 12:35
 15/23 A kérdező kommentje:

12-13 igen gondoltam, hogy nem jó ötlet, le is írtam ^^ de azért gondoltam megkérdezem <3

14. Köszönöm, ez szamomra nyugtató ❤️

ma 12:39
 16/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem ajánlom neked a kutyatartást. Ha félsz, menj önvédelmi órákra, vegyél egy paprika sprayt inkább.
ma 13:05
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Huszonéves fiatal lányként évekig dolgoztam a nyolckerben (szocmunkásként, tehát sokat jártam utcán, rosszabb részeken). Soha nem ért atrocitás.

Az elképzelésed eleve ott borul, hogy dolgozni nem viszed magaddal a kutyát, tehát semmivel sem lesz nagyobb biztonságérzeted attól, hogy ő otthon pihen.

ma 13:30
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Ne légy önző, ne itélj egy kutyát egy nyolcadik kerületi albérletes életre egy dolgozni eljáró gazdi mellett.
ma 13:47
 19/23 anonim ***** válasza:
66%
Neked egy gorilla kell, nem kutya.
ma 13:57
 20/23 anonim válasza:
68%
vagy egy bicska hogy biztonságban érezd magad
ma 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!