Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyust ajánlott...

Milyen kutyust ajánlott albérletben tartani ami ha kell megvéd?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta Staffordshire Terrierek között nőttem fel, és egyszerűen imádom őket. Most egy hasonló kutyust keresek, de néhány fontos szempontot is figyelembe kell vennem. Az alábbiak a főbb elvárásaim:

Méret: Ne legyen nagytestű, inkább közepes méretű kutyát szeretnék.

Védelem és megjelenés: Fontos, hogy ha kell, meg tudjon védeni, vagy legalább legyen olyan megjelenése, ami visszatartó erővel bír. Hamarosan Pestre költözöm, és őszintén szólva este félnék egyedül sétálni, ezért szükségem van egy olyan kutyára, aki mellett biztonságban érezhetem magam.

Mozgásigény: Nem szeretném, ha túl nagy mozgásigénye lenne, mert a munkám mellett attól tartok, nem tudnék ennek 100%-osan megfelelni. Ez az egyik oka annak, hogy nem Staffit választok, hiszen nálunk mindig kint voltak, és bőséges mozgásterük volt valamint rendszeresen sétáltam velük órákat ezáltal nem tudom, hogy alapvetően ilyenek, vagy formálhatóak.

Egészség: Nem szeretném, ha a kutyus egy beteges fajta lenne.Természetesen rendszeresen vinném állatorvoshoz, de senki sem vágyik egy állandóan betegeskedő kutyára. Egyrészt sajnálnám, hiszen korábban volt már beteges kutyánk, másrészt nem biztos, hogy mindig ki tudnám fizetni a magas kezelési költségeket. (Például a Shar Pei-re gondolok, akiről sok helyen olvastam, hogy hajlamos különböző egészségügyi problémákra.Természetesen nem tudom, hogy ez az információ mennyire takarja a valóságot)

Viselkedés: Mivel Budapestre költözöm, fontos, hogy a kutyus jól ellegyen emberek és más kutyák között is, és csak akkor védelmezzen, ha valóban szükséges. Tudom, hogy ezt részben tanítással lehet alakítani, de szeretném, ha alapvetően lenne ilyen hajlama. Természetesen elvinném majd kutyaoktatóhoz is.

Szívesen meghallgatnék tapasztalatokat azoktól, akik Budapesten tartanak Staffit, illetve bármilyen tanácsot szívesen fogadok!

Nagyon hálás lennék minden ötletért és segítségért! <3

ma 11:25
1 2
 1/16 retektorta ***** válasza:
83%
Szerintem ne vegyél kutyát.
ma 11:39
 2/16 A kérdező kommentje:
Jelenleg is van kutyusom panelba kis testű napi 2 órát setalok vele, tökéletesen elvan és már 9 éves ☺️
ma 11:42
 3/16 retektorta ***** válasza:
85%
Akkor Ő még sokáig veled lehet. Ez a marhaságot, amint fent kifejtettél, felejtsd el.
ma 11:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen természetesen velem lesz!☺️ viszont nagyon szeretnék valami olyan kutyust is aki mellett biztonságban érezhetem magam 😬
ma 11:47
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

Albérletezni kutyával nagyon nehéz, kevés tulaj engedi a kutyát, a kutyás lakások meg jellemzően sokkal drágábbak. Nem azt mondom, hogy ne csináld, de mindenképp legyen több havi vésztartalékod és valami sos terved, ha a tulaj mégis úgy dönt egy év után hogy nem szeretné tovább neked kiadni. Magadnak viszonylag hamar találsz helyet, a kutyádnak kérdéses, ilyenkor lehet hogy panzióztatni kényszerülsz egy rövidebb ideig vagy bármi. Szóval ezt a részét alaposan gondold át, mi hogy legyen, bármikor történhet bármi.

Védelem: én 8 éve élek itt, volt hogy görbe este után egyedül mentem haza gyalog vagy tömegközlekedéssel. Kocsim nincs. Sose volt gond, nyilvámn vannak alakok és helyek amiket jobb elkerülni, ha valaki elkezd ordibálni utánad akkor ignoráld és menj tovább. Szerintem kicsit irracionális a félelmed, nem egy veszélyes városról van szó, a VIII. Kerületet is elkezdték összekapni, a közbiztonsággal úgy általánosságban tapasztalataim szerint abszolúte nincs gond. Az valóban gond hogy a részeg hajléktalanokat nem rakják le a tömegközlekedési eszközökről, de ezen kívül nem egy veszélyes város. Nő vagyok, a legidegesítőbbek max a már délben részeg munkások/közmunkások akik odafüttyögnek. Azon kívül hogy tahók tök ártalmatlanok, a legtöbb amúgy is csak társaságban csinálja, hogy felvágjon a többinek...

Ami tippem van: tömegközlekedésre póráz+szájkosár kell illetve a kutyának teljes árú bérletet/jegyet kell váltani. Sajnos sok a póráz nélkül grasszáló kutya, nem mind extracuki és barátságos, de a legtöbb max ilyen yorki méretű szőnyegcirkáló. Télen ha esik a hó érdemes cipőt adni rá vagy sétáltatás után alaposan megmosni a mancsait mert a só amit az utakra szórnak kimarhatja a tappancsukat.

A viselkedése tőled fog függeni, hogy te mennyire szocializálod és neveled. Elég sok kutyaiskola van, itt azért eléggé pörög az élet, vannak kutyás közösségek, akikkel össze lehet járni, futtatók parkok sok helyen. Budán sok lehetőség van kirándulni, nyáron a Dunába Budapesten nem vinném, nem épp a legtisztább. Kutyabarát kávézókból, éttermekből és egyéb helyekből is jóval több van, mint vidéken.

Kb melyik részre költözöl? Ismerek néhány jó állatorvost, ha kell akkor ajánlok.

ma 11:48
 6/16 Irdatlan Infláció ***** válasza:
83%
Full biztonságos a város, nincs mitől tartanod.
ma 11:49
 7/16 anonim ***** válasza:
94%
Ja meg kutyával mozgólépcső helyett a liftet válaszd, ha mégis muszáj mozgólépcsőznöd, vedd fel a kezedbe. Sajnos könnyen becsípi a lábukat ha nnem ugranak le időben.
ma 11:53
 8/16 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, Budapest biztonságosabb, mint Stuttgard, Berlin, Stockholm, Strasbourg, Bologna, Liverpool vagy Róma. Konkrétan mitől félsz?

[link]

ma 12:00
 9/16 A kérdező kommentje:

#5 A 8. kerületben lesz munkám a Keletiben, mint MÁV-os, ezért mindenképpen szerettem volna egy olyan kutyust, aki mellett biztonságban érezhetem magam. Albérletet egyelőre még nem találtam, de a metróvonalak mentén nézelődöm, mert nem igazán ismerem Budapestet, és így lenne a legegyszerűbb számomra a közlekedés. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy kutyával sokkal nehezebb az élet, de ha nagyon muszáj, a szüleimhez vidékre el tudom vinni egy rövid időre, amíg sikerül albérletet találnom. Március-április környékén tervezem a költözést, így van még egy kis időm, bár nem túl sok, de nem is kevés.

Tudom, hogy a kutyának szájkosarat kell használnia, és mindenképpen veszek majd neki kis cipőt is, hiszen számomra a kutyusom az első. Örülök, hogy leírtad, hogy eddig nem volt különösebben rossz tapasztalatod Pesten! <3

ma 12:00
 10/16 A kérdező kommentje:
#7 természetesen figyelek rá és felveszem ha kell ❤️
ma 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!