Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi ideig tűri a kisállat...

Mennyi ideig tűri a kisállat a fájdalmat? Sajnos jövő hétfőnél korábban nem tudjuk elvinni orvoshoz,akkor lesz csak szállító eszköz és félek addigra feladja.

Figyelt kérdés
tegnap 21:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

ma 22:02

Fú, de borzasztó ezt olvasni. Tudod nem az a baj hogy Te ilyen vagy, meg azt hiszed hogy ez normális, hanem a nyom, amit hagysz magad után a világban, most konkrétan ennek a szerencsétlen, hetek óta szenvedő állatnak a formájában.

De hogy a kérdésedre is megpróbáljak válaszolni (bár a távdiagnózis továbbra is egy nehéz szakma): a bélcsavarodást szerintem ki lehet zárni, az már ennyi idő alatt elvitte volna. Szerintem vagy a sok zabálás miatt a gyomra kezdte el valamilyen formában felmondani a szolgálatot, vagy a túlsúly miatt a szíve.

Én mondjuk nem várnék egyikkel sem, de én már eddig se vártam volna. Te meg ha eldöntötted hogy hétfőn viszed orvoshoz, akkor meg mit tudok mondani, ami ezen változtat? Ha eddig kibírta szegény, lehet hogy kibírja hétfőig is. De lehet hogy nem.

Amúgy állatorvost hívni is lehet, nem csak oda vinni. Nem tudom mit értesz az alatt hogy "normális" állatorvos, de ennek a szerencsétlen állatnak már az is jót tenne ha egy elsőéves állatorvostan hallgató ránézne.

tegnap 22:16
 12/23 A kérdező kommentje:

10-s.

Mindjárt rohanok száj kosarat venni egy olyan kutyának aminek olyan rövid a pofikája hogy nem is gyártanak rá.

Mifelénk a buszállomás közelébe nem lehet vinni kutyát,nemhogy a buszon.

Ki van rakva a tiltó tábla.

tegnap 22:30
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
Olvasgatva az utolsó bejegyzésedet, a "jófej" szomszédnak valószínűleg nem az a baja, hogy a kutya összeszőrözi a kocsiját, hanem a mosdatlan szád.
tegnap 22:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
akkor ott valami nem szabályos.
tegnap 22:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ki van rakva a tiltó tábla"

Az konkrétan azt jelenti, hogy a kutyákat tilos ott sétáltatni, és pláne kakálni hagyni.

Te valami nagyon fogyatékos lehetsz :)

tegnap 22:33
 16/23 A kérdező kommentje:

6-s.

Ha elolvasnád az írásomat okoskodás helyet akkor talán berögződne hogy nincs autónk és ezért nem tudjuk korábban csak mikor rá ér egy kedves távoli ismerős,ezzel elbaszva a szabad idejét a saját kocsijával.

Én nekem azért nincs kocsim mert totál megvagyok nélküle.

Egész életemben gyalog vagy biciklivel jártam,és ez így is marad.

tegnap 22:38
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak, hogy a MÁV-Volán elméletben felengedi az állatokat, hanem gyakorlatban is rendszeresen látok kutyákat, macskákat mindenféle járművön. És a szabályzat alapján nem csak szájkosárban, hanem szállítóboxban, táskában is felviheted, ilyet is rendszeresen látok. Sőt nem egyszer láttam nagyobb kartondobozban kistestű kutyát és egy sofőr sem kötekedett.

A szállítás megoldható, legfeljebb egy kicsit gondolkodni kell. Nem az a lényeg, hogy szájkosár legyen rajta, hanem hogy úgy szállítsd, hogy ne tudjon megharapni másokat. Ha meg nálatok nem engedik fel a buszra az állatot ott nagyon nagy szabálytalanság van, mert igenis szállítható.

tegnap 23:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyomott orru kutyaknak is letezik szajkosar, de nyilvan honnan is tudnad, annyi eszed sincs mint egy marek molylepkenek.

De egyebkent ha hordozoban felviszed, az se kell.

🤦‍♀️

tegnap 23:38
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen kérdéseknél komolyan felmerül bennem az a kérdés, hogy miért is nem kötik legalább minimális feltételekhez a kutyatartást. Tehát adott egy kutya:

- akit kölyökkorától túletetnek és nem törődnek az elhízásával, ami, mint látjuk is különböző betegségekhez vezet

- a gazdája nem tudja neki biztosítani az alapvető ellátást sem, mert nem tudja szükség esetén orvoshoz vinni

- akinek a gazdája hetek óta nézi, hogy a kutya hasa fel van puffadva és fájdalmai vannak

"kedves" kérdező: ezek egyenként is kimerítik az állatkínzás fogalmát.

Tedd meg azt a szívességet, hogy ez után a kutya után soha többet nem lesz semmilyen háziállatod, mert nem vagy alkalmas rá, hogy gondoskodj róla!

"Én nekem azért nincs kocsim mert totál megvagyok nélküle."

Akkor legyél meg kutya nélkül is, mert enélkül úgy tűnik nem tudsz megfelelően gondoskodni a kutyádról!

Addig is azonnal vegyél egy szájkosarat (igen, van francia bulldogra való is), fogd a kutyát és ülj fel a buszra, mert amiket leírtál azok csak olcsó kifogások.

[link]

1 295 Ft!!!!!!!!!!

És a hőzöngés és felháborodás helyett kezd el magad szégyellni nagyon sürgősen, mert egy egyszerű állatkínzó vagy!

ma 08:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

30 km-re van állatorvos... Hát borzasztó. Én 30 km-t naponta ingázom a munkahelyemre. Nem egy olyan óriási táv, hogy ne lehessen leküzdeni.

Ahogy írták, buszra, vonatra is fel lehet vinni kutyát. Külön jeggyel, illetve pórázzal, szájkosárral vagy boxban. De gondolom, mivel beteg az állat és nem bír sokat menni, úgyis boxban vinnéd. De sok taxis is engedi, egyeztetni kell velük. Létezik kisállat taxi is, kifejezetten erre. Amíg ezt a kérdést kiírtad, ugyanennyi idő alatt google-ban megtalálhattad volna.

Bírom az ilyen "vidékieket", akik azt hiszik, hogy kb. egy hótól teljesen elzárt magashegyi faluban élnek, ahonnan se ki, se be... Úgy írom, hogy én is vidéken élek. Persze, nincs minden pár 100 méteren belül, ezért van ami körülményesebb, lassabb. De nem négy nap basszus.

Már ha nem troll kérdés...

ma 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!