Miért bunkók a menhelyi dolgozók? Képtelenek a
feltételeik?
És ezzel mit lehetne kezdeni?
aug. 13. 19:09
Hát akik olyanok, nem kell nekik utalni. Ragadjon rajtuk az összes kutya, csak a kutyákat sajnálom, hogy megfosztják őket az igazi otthon szeretetétől.
Aztán úgyis véges a készletük, akkor majd nem fogadnak be több kutyát, a jelenlegiek meg kiöregednek.
Aztán vége lesz.
Vagy kezdik elölről.
Örökbefogadni meg gyepiről kell.
aug. 13. 19:11
Az a baj hogy ezek tudják hogy mire utalnak az emberek.Kiteszik a haldokló,nagyon rossz állapotban lévő állatok képeit,több száz ember már ugrik is és utal.Szégyen hogy egy országban a beteg gyerek szülei meg megkapják az ilyenektől,hogy azokba felesleges pénzt fektetni meg úgyse gyógyulnak meg.Egy állat fontosabb.A másik,egyszerűbb panzióba tenni a kutyákat,ott is kitudja a valós költség mennyi,közben havi szinten borsos összegeket kunyerálnak össze,mert szegény kutyusra nem volt 5-6éve jelentkező.Én állatszerető vagyok de ezt már nem hiszem el.Nagyobb követelményeket szabnak egy állat örökbefogadásánál mint mikor valaki gyermeket fogad örökbe.Sajnos rájuk nem vonatkoznak a törvények.
aug. 14. 06:27
34/41 A kérdező kommentje:
Én megértem azt, hogy a lehető legjobb helyre akarják adni a kutyákat, én is ezt tenném a helyükbe, de szerintem egy kutyának szinte mindegy hova kerül. A lényeg az, hogy szeresék és lássák el. É
34-es természetesen ez lenne a cél.De mint pl.én kidobott kutyának kerestem gazdit,és jó helyre került,ennek már 4éve,csaladtag náluk,akkor még azt se tudtuk mekkora lesz,hatalmasra nőtt,de ugyanúgy bennt van náluk a házban mint mikor kicsi volt.És én nem kértem tőlük munkáltatói igazolást,nem köteleztem őket ivartalanításra,bennti tartásra,nem mentem környezettanulmányra,és nem zaklatom őket jogtalanul,nem furakodok be az életükbe.Attól ha valakinek háza van,vagyonos,gazdag,még nem biztos hogy családtag lesz nála a kutya.Tudtommal nincs olyan törvény ami egy állatot örökbefogadót arra kötelez hogy tűrnie kell hogy az állatmenhelyes bármikor bemehet az otthonába,ergo zaklathatja a kutyára,az örökbefogadásra hivatkozva.Nem tudom mennyire szabályos,törvényes a szerződés amiket pl aláíratnak az örökbefogadóval.
aug. 14. 07:19
36/41 A kérdező kommentje:
Véletlen elküldtem a kommentet, de még nem fejeztem be. Én kerültem már hirtelen rossz anyagi körülmények közé, ami azt jelenti, hogy a nagy házat kénytelen voltam lecserélni egy pici panelra és a legdrágább prémium táp helyett be kellett érnie a kutyámnak a középkategóriással, de ugyanolyan boldog és kiegyensúlyozott maradt, pedig a körülmények nem voltak a legideálisabbak. Akkor jöttem rá igazán, hogy a kutyát nem az érdekli, hogy milyen flancos táppal ettem vagy milyen lakásban élek, őt csak az érdekli, hogy szeretem és foglalkozok vele. A menhelyeknek ezt kellene realizálni, hogy nem a pénztárca és lakhely milyensége fogja azt befolyásolni, hogy milyen sorsa lesz a kutyának. Naponta látom, hogy SOS utalnának nekik pénzt, mert annyi kutya van, hogy nem győzik őket etetni és ellátni. Régen a helyi menhelynél voltak örökbefogadó napok, amikor egy kisebb rendezvényt tartottak ahol időpont nélkül meg lehetett látogatni a kutyákat és lehetett velük ismerkedni meg egyéb programok a felelős állattartásról stb.. Én is egy ilyen nap keretében fogadtam örökbe a kutyám, aki sajnos tavaly elpusztult. Már évek óta nincs örökbefogadó nap és ha érdeklődsz egy kutya után csak bunkózni tudnak.
37/41 A kérdező kommentje:
35-ös, ne adj ötleteket :D. Lehet innentől 3 havi bérpapír, erkölcsi bizonyítvány és egy igazolás, hogy az ingatlan amiben lakik az örökbefogadó személy az a nevén van és tehermentes. Viccet félretéve nagyon sajnálom, hogy az emberi hülyeség miatt szenved annyi kutya.
37-es!Az feltétel náluk hogy csakis saját ingatlanba mehet kutya.Albérletbe nem adnak semmi szín alatt.Akkor sem ha a tulajdonos beleegyezik hogy állat is lehet az ingatlanban.Számomra az a gusztustalan hogy szándékosan bennt tartanak kutyákat panziókban,állatmenhelyeken,hazudva hogy évek óta nem volt rá jelentkező,természetesen aki cáfolni tudja tiltva van az oldalukról,és így jutnak rengeteg adományhoz,elvéve a lehetőséget olyan menhelyektől akiktől rövid idő alatt is jó helyre kerülnek szerencsétlen állatok.Csak ők nem tudnak "jól"siránkozni sajnáltatni magukat.
aug. 14. 08:26
"de szerintem egy kutyának szinte mindegy hova kerül. A lényeg az, hogy szeresék és lássák el."
Hát ez nem feltétlenül igaz. Nagyon nem.
Pl a husky fajtájából adódóan extrém szökős. Most gondolj bele, odaadjak egy családnak akik etetik, itatjak, imádják, tök jó, csak éppen 1,20as drótkerítésük van. KB 5 perc alatt lép meg a kutya és akkor lehet hogy sokat mondtam. Jobb esetben hazakerül és kijárós, önsétáltató kutya lesz belőle, ami had ne soroljam miért nem jó. Rosszabb esetben haza sem kerül, mert ők nem arról híresek hogy sétálnak egyet és hazamennek.
Szóval nem, nagyon nem mindegy hogy milyen környezetbe megy egy kutya.
aug. 14. 08:55
40/41 A kérdező kommentje:
Nekem a lássák el-be beletartozik az is, hogy a kutya adottságainak megfelelő életteret biztosítsanak neki.
Kapcsolódó kérdések: