A cane corso és az angol mastiffot szeretnék együtt tartani. Mennyire előnyös szerintetek ez a kombináció?(az élet feltételeikről tudok gondoskodni)
cane corsom van
2 kant nem lehet együtt tartani
csak szuka-kan páros játszik, azok is sokat civakodnak
Rengeteg hasonló jó tulajdonságuk van.
Az egyik ismerősömnek Angol Masztiffja van,Cane corsot pedig volt szerencsém megismerni egy pár kutyás program alatt.Ha jól vannak nevelve nagyon jó kutyák! :D
Az angol masztiff a végtelenségig nyugodt,türelmes. gyerekekkel láttam szinte mindig és meglepő hogy mennyire kiegyensúlyozott a viselkedésük.Egy kislány (kb 5 éves) majdnem 40 percen át nyakörveket cserélgetett és masnikat aggatott a kutyára.Odébb rakta a fülét,felemelte és bele nézett,ölelgette,a pofáján a bőrét emelgette hogy bele nézzen (orvososat játszottak :'D),mancsokkal játszott,iker kisfiúk egyike fetrengett mellette (alig 15 hós volt akkor) és dobogott a földön a lábával.
Semmi! Az ember azt gondolná,hogy itt már egy kutyánál rég elszakad a cérna és arrébb vonul főleg,hogy az kan volt,de ő csak feküdt és kissé lassan csóvált farokkal próbálta értelmezni,hogy éppen mégis mi a fenét csinál vele valamelyik kisebbik gazdi. :D
Viszont engem fél szemmel folyamatosan figyelt.Megállás nélkül éreztem azt a "beengedtelek,de egy rossz mozdulat és meghalsz" érzést.
Cane corso már más,ő egy kicsit aktívabb.Nem fetrengene csak így gyerekek közt,ő inkább a labdázós-szaladgálós kutya.De őt is láttam már viszont ebben a helyzetben gyerekkel.A kutya egy nagy faággal a szájában rohangált a gyerekek meg utána.(elcsente a gyerekektől 😂)
Aztán mivel eltört a fa és már senkinek nem volt érdekes a másik nélkül kilyukasztotta a focilabdájukat és azzal rohant a túra alatt hol előttünk hol mögöttünk nyomában a csemetékkel.De itt már a gyerekek is nagyobbak voltak és mivel csoportban voltunk többen is.
A két fajtában nagyon egyforma az,hogy maguktól (persze ha meg is vannak nevelve :D) nem kezdeményeznek harcot,de ha te kötsz beléjük (pontosabban a családba,falkába) akkor nagy bajban vagy..
Szerintem abszolút megbízhatóak és mivel van is egy pár közös tulajdonságuk simán kijönnének egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!