Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért bunkók a menhelyi...

Miért bunkók a menhelyi dolgozók? Képtelenek a feltételeik?

Figyelt kérdés
Én megértem, hogy iszonyú stresszes lehet egy menhelyen dolgozni, nem is bírnám de az utóbbi hetekben 2 menhelyen is jártunk és mindegyiknél borzalmasan bunkók voltak. Olyan lekezelő stílusban beszéltek velünk mintha nem is emberek lettünk volna. Egyik helyről sem hoztunk kutyát mert nem találtunk megfelelőt, de nagyon rosszul esett. Szerintem jót tenne egy kis kedvesség a gazdi jelöltek felé. A másik az, hogy mivel nem találtunk ezeken a menhelyeken nekünk megfelelő kutyát elkezdtünk messzebbi helyeket is nézni és némelyiknél olyan feltételek vannak, amik szerintem elég meredekek pl. Én nem szeretném, ha egy idegen ember bejönne a lakásunkba körülnézni, hogy jó helyre kerül e a kutya.
aug. 9. 19:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Találkoztam olyan menhellyel, aminek a tulajdonosa álomvilágban élt és minden kutyának csak az álom gazdát kereste. Arra nem gondolt, hogy nagyon sokkal több a gazdakereső kutya, mint az álomgazda, és ha már egy "elég jó" gazdához kerül a kutya, akkor is jobb sorsa lesz, mint a menhelyen. Persze a felsőbbrendűség meg a lekezelés nála is megvolt.

A másik meg szimplán sunyi és arra játszik, hogy minden kutyát külföldre vigyenek el. Úgy tudom, onnan költségtérítés címén csurran-cseppen némi pénz. Persze a neten sírnak mind, hogy nem tudják gazdásítani a kutyákat.

aug. 10. 16:36
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
20: futrinka magyar vizsla mentés
aug. 10. 17:09
 23/41 A kérdező kommentje:
Én a német dog fajtamentőkről hallottam, hogy a jobb kutyáikat egyből külföldre viszik. Ha jól tudom ugyanaz azok mint a magyar vizsla mentők. Nem állítom biztosra, ez csak egy pletyka, de ezek után már nem lépne meg ha igaz.
aug. 10. 18:32
 24/41 anonim ***** válasza:
79%

Hát nekünk már volt egy kutyánk mikor egy másikat örökbe akartunk fogadni. Ki is néztük az oldalukon, odamentunk, kihoztak nekünk, össze is tudtuk ismertetni a kutyankkal. De mind láttuk hogy nem igazán passzolnak. A menhelyes már öreg volt, nem akart játszani. A miénk viszont nagyon szeretett volna.

Így javasoltak hogy hoznak egy másikat, és valóban, első látásra "egymásba szerettek".

Nekünk is mondták hogy majd kijonnek szetnezni, néha majd ellenőriznek stb.

De ez amúgy inkább csak teszt. Nincs erre idejük. Csak a reakciód nézik meg, mert ha kézzel lábbal tiltakozol akkor gyanús hogy rejtegetni valód van.

Mi küldtünk képeket az udvarról, keritesrol, illetve örökbefogadás után időnként jelentkeztünk és egyszer sem jöttek ki.

Szóval én nem ezt tapasztaltam, nem kell ezt olyan véresen komolyan venni

aug. 10. 19:13
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt egy bizonyossal konfliktusunk,pedig mi csak segítettünk már akkor sokadjára,hogy kutyákat tettek ki szintúgy az utcára.Az a stílus ahogy beszélt,már szinte kényszerített hogy utcabelim telefonszámát adjam meg,a másik fogadjuk be addig van hely még értejönnek.Honnan tudja hogy van helyünk?Elmentem gyerkőccel megnézni a kutyákat hogy ott vannak e még.Ránktámadtak.Utana még a kedves menhelyestől kaptuk a savazást többen is,engem tiltott,de ismerősök átküldték hogy a mi általunk készített képekkel feltette a facebook oldalára,hogy mi milyenek vagyunk,nem segítünk,természetesen a számlaszám stb...Ott a sok kommentelő alázott minket,voltunk minden csak nem jó.Akkor megfogadtuk hogy nagyon sajnáljuk de majd más jelent nekik,mert nincs arra igényünk hogy így megalázzanak,a becsületünkbe gázoljanak full ismeretlenek.És ez már második alkalommal lett eljárszva.Tudják mire harapnak az emberek,kiteszik artatlan állatok képeit milyen kiszolgáltatott állapotban vannak,olyan állatokra kérnek pénzeket akik mire meggyógyulnának elmennek sajnos.
aug. 13. 14:56
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Elszaladt a csikó ezekkel a menhelyesekkel, jól értem??? Mármint a legtöbbel??
aug. 13. 18:41
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Aha eléggé
aug. 13. 18:55
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nem hatósági személyek. Nincs joguk zsarolásszerű kéréseket, feltételeket szabni.
aug. 13. 18:57
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem.

De megtagadhatják a befogadást és az örökbe adást, ha őfelaégük úgy ítélik meg

aug. 13. 18:58
 30/41 anonim ***** válasza:
Ez igen!!!
aug. 13. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!