Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy kutyát csak az tartson aki a gyógykezelésére akármekkora összeget képes rá szánni?

Figyelt kérdés

Nyilván azzal én is egyetértek, hogy aki az oltatására is sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát, na de a kutyusoknak lehetnek komoly problémái. Akár szívritmuszavar ami pacemaker beültetést is indikálhat ami már több százezres ha nem milliós tétel.

Aki ilyenekre sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát?

febr. 22. 23:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
84%

Örökbefogadott kutyám van, 4 éves. Gerincsérv műtét 500ezer, szalagszakadás, 320ezer. Kifizettem, és újra kifizetném. A társam.

Ha nem lenne pénzem, akkor is minden követ megmozgattam volna, hogy segítsenek rajta.

febr. 24. 13:31
 52/61 anonim ***** válasza:
13%

51

Ez nem segítség, hanem állatkínzás. Az ilyeneknek börtönben lenne a helyük. A kutya nem tudja, hogy egyszer majd jobb lesz, csak a fájdalmat és rettegést érzi. És teljes, fájdalommentes életet nem fog élni soha.

Ha lenne benned egy szem tisztesség, akkor elaltatod, és örökbe fogadsz egy fiatal kutyát, aminek esélye van boldogan és fájdalom nélkül élni.

febr. 24. 17:40
 53/61 anonim ***** válasza:
24%
52-hülyeséget beszélsz
febr. 24. 17:43
 54/61 anonim ***** válasza:
74%
52 miért is? Köszöni teljesen fájdalommentes életet él. Van fogalmad arról amiről beszélsz egyébként? Miért kellene elaltatnom egy olyan kutyát, aki majd kicsattan, túrázik, és csak simán és egyszerűen boldog?
febr. 24. 18:27
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen vannak dolgok amiket egy normális gazdinak ki kell fizetnie pl a kötelező oltasok, ivartalanítás, kisebb problémák stb.

De amikor közölte az állatorvos hogy a kutyám allergia gyógyszere havi 150 ezer lenne és élete végéig szednie kell valószínűleg (ami még simán lehet 7 év) akkor én is padlót fogtam, mert ennyi nem fér bele.

Persze ha megserul és műteni kell, egyszeri alkalommal kifizetek ennyit, na de minden hónapban évekig?! A lakashitelunk sincs ennyi.

Szerencsére a tünetek kimerulnek abban hogy néha rázza a fejét mert viszket a füle, de azóta sem rosszabbodott az állapota és adok neki táplálékkiegeszitot ami szintén nem olcsó de még mindig nem 150 ezer.

Az a baj hogy nincs egy rendes kisallatbiztositas ami hasonló lenne a mi tb-nkhez. Mert amik léteznek mind csak a lehuzasrol szólnak, onnantól hogy tényleg baja van a szerencsétlen állatnak minden kifogást kitalalnak csak hogy ne kelljen kifizetni.

febr. 25. 10:14
 56/61 anonim ***** válasza:
54%

Tacskóm van, mielőtt megvettem tudtam hogy gerincsérvre hajlamos fajta, 1-2 műtét benne van az életében.

8 évesen kellett, nyaki sérv, összességében kb. 700 000 HUF volt (MR, mütét, kórházi tartózkodás, gyógytorna, gyógyszerek).

Nagy költség de mivel olyan 110% volt, hogy lesz, készültem rá már az elejétől hogy hozzám került. Fajtabetegség, közismerten. Ezért engem az döbbent meg, hogy tacskót tartók meglepődnek, hogy sérves lesz a kutya...ez nem egy váratlan költség náluk.

De más fajtàknàl is ugyanez, megveszi innen onnan majd sír hogy sokba kerül. Utána olvasni ingyen lett volna...

febr. 25. 16:26
 57/61 anonim ***** válasza:
50%
#56 Hát, én még élőben nem láttam sérves tacskót. Talán megfelelően kéne tartani. :)
febr. 25. 20:49
 58/61 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, megfelelően volt es van tartva, soha életében nem lépcsőzött, kanapéhoz is rámpája van, ortopéd fekhely amióta nálunk van. Nem szaporítós, jó tenyészetből származik, minőségi kaját kap. Az hogy te nem láttál nem jelenti azt, hogy nincs is, csak sokan tesznek rá hogy nincs jól a kutya, sántikál, és nem viszik dokihoz csak ha már lebénult. Ott meg meghallja a költségeket és altatás... Ez sajnos a menetrend, rengeteg sérves tacsi van, 4 volt bent mikor az enyemet műtötték és gyógytornán is sokkal találkozunk (még mindig járunk vele, pedig 2 éve műtötték).
febr. 26. 11:47
 59/61 anonim ***** válasza:
Hát igen, mert a nem kapaszkodik fel a kanapéra meg nem lépcsőzik, az az ALAP. Azzal nem károsítod szándékosan a gerincét. De edzeni is kéne a gerincét, neki megfelelő mozgásformákkal. Ugye ha bemelegítés nélkül nem emelgetsz ész nélkül 100 kilókat, neked sem megy tönkre a fél tested, de ha semmit nem sportolsz egész életedben, idősebb korodra nálad is lesznek problémák.
febr. 26. 12:50
 60/61 anonim ***** válasza:
78%

#59 fizioterápiás asszisztensként ezt megcáfolnám. Olyanoknak is lehet bajuk idős korukra akik egész életükben mindent elkovettek azért hogy egészségesen éljenek, de egyszerűen genetikailag hajlamos rá és így alakult.

A tacskó a hosszú gerince miatt hajlamosabb rá mint a többi kutya, ezt mindenki tudja aki minimálisan ismeri a kutyákat.

febr. 26. 17:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!