Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy kutyát csak az tartson aki a gyógykezelésére akármekkora összeget képes rá szánni?

Figyelt kérdés

Nyilván azzal én is egyetértek, hogy aki az oltatására is sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát, na de a kutyusoknak lehetnek komoly problémái. Akár szívritmuszavar ami pacemaker beültetést is indikálhat ami már több százezres ha nem milliós tétel.

Aki ilyenekre sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát?

febr. 22. 23:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
72%

Azért a pacemaker beültetést kicsit túlzásnak tartom egy kutyánál.

Mégis csak egy kutya.

Amúgy szerinted az állatokkal (segítek, a kutya is az) a természetben mi történik?

Ne essetek túlzásba

febr. 23. 07:56
 12/61 anonim ***** válasza:
92%

Van egy külön alszámlám csak állatorvosi kezelésekre. Minimum 100.000-nek kell benne lennie, ezen kívül minden hónapban belekerül egy 10-es.

Én szükségesnek tartom ezt - a kedvencem az én felelősségem, és ha neadjisten baj történik, akkor nekem kell segítenem (mármint közvetve, hogy elviszem egy szakemberhez akit meg kell fizetni)

Az állatorvosi rendelő, ahova járunk, szerencsére nagyon korrekt és állatcentrikus. Ha nagyobb összegbe kerülne a kezelés, mint amit ki tudok fizetni, akkor van lehetőség részletekben fizetni. Néha gyűjtést is szerveznek a pácienseknek (főleg ha menhelyi állatról van szó, akinek nem tudja a menhely finanszírozni a kezelését)

febr. 23. 07:57
 13/61 anonim ***** válasza:
38%
Azért az nem durva egy kicsit, hogy amíg emberek éheznek, hajléktalanok, nincs pénzük gyógyszerekre, addig pár..... (Hadd ne írjam le a jelzőt) százezreket költ morzsi kutyája pacemakerére meg ultrahangvizsgalatára, hogy még 1-2 évig tudja pótolni az űrt a fejében, ahelyetz hogy mondjuk a családjával foglalkozna
febr. 23. 08:16
 14/61 anonim ***** válasza:
94%

#13 Te adományozol nagy összegeket a szegényeknek? Mész hétvégente ételt osztani?

Sajnálom azokat, akiknek rosszul megy a soruk, tényleg. Igyekszem is jót cselekedni, de végső soron ők nem az én felelősségeim.

(A nagy vezetőknek kéne megoldaniuk, hogy ne legyen éhezés meg utcán alvás, de ők túl elfoglaltak a vagyonukon való kuporgással - én nem tudom megváltani a világot a kevéske befolyásommal)

Az én háziállatom viszont bizonyos értelemben majdnem olyan, mint egy gyerek. Tőlem függ, az én felelősségem. Ha én nem viszem orvoshoz és fizetem a kezelését ha baja van, akkor senki más nem fogja. És bocs, de nem fogom ölbetett kézzel nézni a szenvedését, meg átutalni a kezelés költségét a Vöröskeresztnek, ha baj van.

febr. 23. 08:24
 15/61 anonim ***** válasza:
87%
Ha ez így lenne, kb. csak a felső tízezer tarthatna egyáltalán kutyát. És attól, hogy valakinek van pénze állatorvosra, még nem feltétlenül lesz jó gazda. Plusz az ember anyagi helyzete 10-15 év alatt, de akár 1 év alatt is nagyot változhat, és lehet, hogy amit egy éve még könnyedén ki tudott fizetni, azt aktuálisan már nem tudja. És akkor mit csináljon, váljon meg az évek óta vele élő kutyától, mert már nem tud félretenni havi százezret állatorvosra?
febr. 23. 08:31
 16/61 anonim ***** válasza:
21%

Pont rólad beszéltem. A kutya nem a gyereked. Aki annak gondolja, ozz baj van a fejben.

Én igyekszem a magam módján "jótékonykodni", ha adok egy 200ast egy csövesnek az ugyanakkor képmutatás, mint a kutyát állatorvoshoz vinni

febr. 23. 08:31
 17/61 anonim ***** válasza:
82%

De, a családommal is foglalkozom. A kutya is családtag.

Ráadásul teljes mértékben tőlem függ - egyedül nem tud elmenni az állatorvoshoz, és ki sem tudja fizetni.

febr. 23. 08:45
 18/61 anonim ***** válasza:
82%

#16 Még szerencse, hogy megtanultál olvasni :)

Azt írtam, hogy "bizonyos értelemben majdnem olyan". Nem tutujgatom babakocsiban, meg etetem kanálkával.

Ő egy kis lény, aki önmagát nem képes teljesen ellátni (ahogy #17 is írta, nem tud egyedül elsétálni az állatorvoshoz, de még a boltban se tudja megvenni a kajáját) tehát teljes mértékben a gondviselőjére van utalva.

De szép, hogy itt az éhezőkről, otthontalanokról prédikálsz, addig a nagy emberszereteted (inkább állatgyűlöleted, ahogy hallom, mert szerinted valaki csak az egyikkel törődhet, a másikat teljesen kizárva) kimerül abban, hogy szegény hajléktalannak odadobsz egy kétszázast.

febr. 23. 08:49
 19/61 anonim ***** válasza:
77%
Azzal, hogy magadhoz veszed a kutyát, vállalod, hogy ha beteg lesz, akkor kifizeted a költségeket. Ez benne van a pakliban, hogy több százezer forint is lehet. Ha nem tudod vállalni, ne legyen kutyád. De ugyanezt gondolom a gyerekről is. Aki nem tudja anyagilag megoldani, hogy a gyereket megfelelően feltudja nevelni, csak segélyből, meg adományokból, kuncsorgásból, az ne vállaljon gyereket.
febr. 23. 09:31
 20/61 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez nagyon kétélű. Ismerek olyat, aki a 12 éves rákos kutyát is több százezerért műttette. Szerintem ez egy baromi önző dolog, a kutya azóta is csak szenved, a gazdinak okoz csak örömet, hogy még egy picit vele van a kutyája. Szinte már állatkínzás, sokkal humánusabb lett volna elaltatni.
febr. 23. 09:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!