Egyetértesz azzal, hogy kutyát csak az tartson aki a gyógykezelésére akármekkora összeget képes rá szánni?
Nyilván azzal én is egyetértek, hogy aki az oltatására is sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát, na de a kutyusoknak lehetnek komoly problémái. Akár szívritmuszavar ami pacemaker beültetést is indikálhat ami már több százezres ha nem milliós tétel.
Aki ilyenekre sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát?
#47 a 47. te vagy, szóval jobb ha pontosabban jelölöd hogy kinek válaszolsz. Pl a valaszod szól is valamiről, nem csak próbál oltani nem sok sikerrel.
Mi kutyánk is hasonló helyzetben volt, amíg a bolti kaját kapta, tiszta kiütés volt véresre harapdálta a bőrét, foltosra tépkedte a szőrét. Rakos is volt, vagy egy vagy ket eltávolító műtettel lettek eltavolítva az emlői. Minden ilyen problema megszűnt mikor teljesen leálltunk a bolti kajáról. De azt se momdta senki, csak az volt a tapasztalatunk hogy akkor rágja magát ha ilyen kaját kapott.
#48 Igen, az allergia tünetei. Viszketés, kiütés, szőrhullás, bőrpír, korpásodás, stb. kutyáknál az emberrel ellentétben az allergiás tünetek nem fulladás, meg dagadás, hanem leginkább a bőrt érintő tünetek. Azt nem mondom, hogy a bolti kajánál nem lehet egészségesebbet kapni és nem is akarom dicsérni, hiszen én is főztem a kutyámnak, de szerintem találtál volna olyan bolti kaját, amire nem allergiás.
Az emlődaganat növekedését egyébként a hormonok indukálják, nem a kaja, ez is egy ok, amiért ajánlják, hogy ivartalanítsák a kutyákat. Az enyém sem volt ivartalanítva, kétszer volt méhgyulladása és kétszer műtötték emlődaganattal, én személy szerint megbántam hogy nem lett ivartalanítva. Bár azt be kell vallanom, hogy 8 évig nem volt ilyen jellegű problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!