Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyetértesz azzal, hogy...

Egyetértesz azzal, hogy kutyát csak az tartson aki a gyógykezelésére akármekkora összeget képes rá szánni?

Figyelt kérdés

Nyilván azzal én is egyetértek, hogy aki az oltatására is sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát, na de a kutyusoknak lehetnek komoly problémái. Akár szívritmuszavar ami pacemaker beültetést is indikálhat ami már több százezres ha nem milliós tétel.

Aki ilyenekre sajnálja a pénzt az ne tartson kutyát?

febr. 22. 23:25
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
68%
19, oké, és mi van ha amikor magamhoz veszem, még jól megy, és nem okoz gondot az állatorvos kifizetése, aztán 3 év múlva elvesztem a munkám, vagy csak jön egy durva drágulás, és hirtelen már nem fér bele a százezres műtét? Sose gondoltok arra, hogy az ember anyagi helyzete bármikor változhat, és nem feltétlenül jó irányba. És aztán, ha lemondok a kutyáról, akkor is szívtelen rohadék vagyok, ha megtartom, és nem viszem orvoshoz, akkor is. Nektek az ember soha nem lehet jó, bármit csinál.
febr. 23. 09:48
 22/61 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk ez a kutya olyan mint egy késői gyerek.inkább nem megyünk nyaralni 3 éve, de képtelenek vagyunk lemondani róla, amíg kezelhető. Nem szenved,jól eszik,jó a közérzete ,a kezelésekkel bő 2 éve életben tartják, úgy hogy teljes életet él. 3 és fél milliónál tartunk, de nem érdekel.8 éves . Ennek a fajtának legalább 12 évet illene élnie. Tudom,hogy ennyit nem fog kihúzni, de meglesznek amit csak lehet mindaddig, amíg boldognak és elégedettnek látjuk.
febr. 23. 10:01
 23/61 anonim ***** válasza:
Meglesznek= megteszek. Bocs
febr. 23. 10:03
 24/61 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
febr. 23. 10:11
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

#21 Ezért csinálom azt, hogy most, amíg még viszonylag jó helyzetben vagyok, félreteszek minél többet, de minimum egy százast csak az állatorvosra.

Ezen kívül van általános félretett pénzünk is. Ha beütne a baj, és elfogyna az állatorvosi vésztartalék, akkor abba is bele lehet nyúlni.

Ezen kívül ott vannak a rokonok, akiktől kölcsön tudunk kérni.

De az is opció, hogy vállalok valamilyen másodállást, akár alkalmit, vagy beáldozom egy vasárnapomat otthoni melóhoz. Mindkettő volt már.

Az állatorvosi rendelő is korrekt, ahogy írtam. Hajlandóak kompromisszumot kötni az állatok érdekében, simán tudnék részletben fizetni.

Mindig van B terv, és nem vagyok hajlandó megtagadni a négylábú családtagtól a segítséget.

(Ha meg végképp nem tudja valaki megengedni az állatorvosi költséget, mert annyi minden jön össze rosszul - munkahely elvesztése, sérülés, adósság, és egyéb dolgok kedves kombinációja -, akkor egyáltalán nem szívtelen rohadék, ha átadja a kutyát/macskát egy olyan embernek, aki mindent meg tud neki adni. Ez az állat érdekét szolgálja, szerintem nemes dolog az ő érdeküket is nézni)

febr. 23. 10:23
 26/61 anonim ***** válasza:
44%

Egyetértesz azzal, hogy gyereket csak az szüljön aki a gyógykezelésére akármekkora összeget képes rá szánni?

Ezzel azt akarom mondani, hogy nem. Még gyereket sem úgy szülünk, csak reméljük a legjobbakat.

febr. 23. 11:43
 27/61 anonim ***** válasza:
100%
#26 Ha a gyerekemnek milliós orvosi számlája lenne, akkor a föld alól is előkeríteném azt a pénzt.
febr. 23. 11:46
 28/61 anonim ***** válasza:
0%
#27 és ha a föld alatt nem lenne és hitelt sem adna senki?
febr. 23. 11:49
 29/61 anonim ***** válasza:
febr. 23. 11:57
 30/61 anonim ***** válasza:
100%

Megint itt vannak a kommentelők, hogy vagy csak az emberekkel, vagy csak az állatokkal lehet foglalkozni, nincs középút. Van aki komolyan elhiszi, hogy aki szereti a hosszú évek óta mellette élő kutyáját, vagy próbál megfelelő körülményeket biztosítani, amikor felelősséget vállal egy életért, már nem érdeklik az emberek? NINCS olyan, hogy vagy állat, vagy ember. Attól, hogy valaki szereti az állatokat, esetleg állatvédő, állatorvos, stb. még ugyanúgy segíthet az embereken.

Igen tavaly nekem is váratlanul rosszul lett a 14 éves kutyám és gondolkodás nélkül bevittem az ügyeletre, annak ellenére, hogy a telefonban az orvos vagy háromszor elmondta, hogy 40 ezer forintot kér csak ügyeleti díjként, dehát a megyében ő volt az egyetlen ügyeletes orvos. És annak ellenére, hogy végül nem tudott segíteni, én nem bántam meg, hogy megpróbáltam. Közben meg annak idején szociális intézményben végeztem közösségi szolgálatot, pedig választhattam volna több állatmenhely közül is.

febr. 23. 11:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!