Mi a véleményed és tapasztalatod a Berni Pásztor kutyákról?
Sokat gondolkoztam, h szívesen tartanék Berni Pásztort is a jövőben, egy Leonbergi mellett.
Exeméknek volt egy fiú Berni Pásztoruk. Őt nagyon imádtam, egy bújós, játékos, izgő-mozgó energia bomba volt. Imádtam.
Arról érdeklődnék, h kinek mi a tapasztalata, milyen sztorijai vannak a Bernikkel?
Ki beszélt ilyenről?
Jelezni bármilyen kutya jó.
Elriasztani már kevésbé. Egy berni nem olyan elriasztó, mint egy rottweiler, kuvasz vagy kaukázusi. A betörő megsimogatja, még lehet dobál neki labdát is, majd kipakolja a házat. Persze ahova akarnak, oda bemennek, lemérgezik, leütik a kutyát, erre jobb a kamera. De ha riasztó kutyát keresel, akkor a berni ahhoz kevés, ha pedig már bent van a betörő, a nagy részük csak körberajonganá.
Valóban nem ugatott, kerítésen keresztül is lehetett simogatni. De ismerek egy házat, ahol ugyanilyen bernik vannak, mégpedig három egymás mellett. Csak tessék-lássék ugatnak, csóválnak és ennyi.
A lényeg, amit mondani akarok, hogy ezek a típusú kutyák nem alkalmasak házőrzőnek. Berni, leonbergi, újfundlandi, stb. Még akkor sem, ha van olyan egyed közöttük, ami esetleg ugatósabb idegent látva.
Amit ismertem Bernipásztor az nagyon jó házőrző volt, mindenki félt tőle....
A kisgyerekek átmásztak a kerítésen Játszani vele. 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!