Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek igazam volt?...

Szerintetek igazam volt? Kutya, poraz, gyerek.

Figyelt kérdés

Gyerekkel mentem le a jatszoterre. 2.5 eves fiu. Kicsit le van maradva. Vannak hulye szokasai, pl amikor fogom a kezet, akkor labbal megpiszkal dolgokat.

Egy csaj setaltatta a kutyajat, kis testut. Poraz nelkul. A kutya odarohant a gyerekhez, tudtam, hogy mi lesz belole, igyekeztem visszarantani a gyereket, de odaemelte az odarohano kutya ele a labat. Nem serult meg se ki igazabol. Zsigerbol elnezest kertem a csajtol, es ennyiben is hagytam volna, de lattam, hogy nekiall zihalni meg pofakat vagni, fogta hisutisen a szivet es neki all feljebb. Akkor eldurrant az agyam es megmondtam, hogy porazzal kene setaltatnia a kutyat. Erre megjobban o volt felhaborodva, hogy nekem kene megtanitani a gyereket, hogy ne bantsa a kutyat meg az o kutyaja nem tamad meg senkit, stb.

En fogtam a gyerek kezet. Ennyi erovel a kutyaja nyakat atharapja egy porazon tartott nagyobb kutya akkor is az lesz szerinte a hibas?

2023. jún. 20. 18:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
27%

A kutyára kellett volna póráz.

A gyereknek meg már tudnia kellene. hogy nem rúg kutyát.

3 gyerekem van egyik sem bántott állatot soha akkor sem ha odaszaladt esetleg hozzá.

2023. jún. 20. 21:00
 22/26 anonim ***** válasza:
51%

Életem, kinyitod a pici szádat és szólsz a másik embernek, hogy nagyot kerüljenek, mert a gyerek nem oké a kutyákkal. Ha nekem megy (reaktív kutyám van), akkor neked is ;) Nagyon szar kifogás, hogy a gyerek így meg úgy.

Azoknak akik a pórázon lovagolnak: tudjátok van az a réteg, aki rárakja flexire a kutyát és ugyanúgy hagyja boldog-boldogtalanhoz odarongyolni. Na ez a kutyatulajdonos pont ilyen. Aki odafigyel a másikra, annak tök mindegy, hogy pórázon van-e a kutyája, nem azon múlik (jön valaki, behívja, ülteti/láb mellett sétál).

2023. jún. 20. 21:54
 23/26 anonim ***** válasza:
65%

A történetnek csak az egyik oldalát ismerjük, ez alapján mondanám, hogy a nő hibás, hogy nem rakja pórázra a kutyáját. De simán lehet, hogy olyan stílusban folyt a kommunikáció, amire jóanyám azt mondaná, hogy aki így beszél, az elvesztette az igazát. De alapesetben kérdezés nélkül nem engedünk oda máshoz kutyát, a gyereknek meg megtanítjuk, hogyan viselkedjen az állatokkal. Utóbbi hosszabb történet, engem még 7-8 évesekkel is ért kellemetlen meglepetés, pedig az egyiküknél komoly figyelmet fordítottak a szülők arra, hogy viselkedjen az állatokkal (igaz, ő a papírja alapján nem számít "normálisnak").

A "nem bánt" kutyáktól egyébként én is hülyét kapok, 5-öshöz hasonlóan az előző kutyámnál nekem is volt gondom abból, hogy póráz nélkül ráengedték az enyémre a fifikéket, aztán amikor a kutyánk rámorgott, én voltam a hibás. A másik, hogy akinek kicsi kutyája van és ezt-azt megenged magának, mit szólna ahhoz, ha valaki egy nagy vagy marconább kinézetű kutyával csinálná ugyanazt.

2023. jún. 20. 22:37
 24/26 anonim ***** válasza:
72%
Neked volt igazad, az én kutyámmal nem járna jól, ő utcáról mentett, és nem tolerálja, ha rárongyolnak, mindegy, hogy kicsi vagy nagy. A póráz meg kötelező közterületen, csak nem tartatják be.
2023. jún. 21. 06:22
 25/26 anonim ***** válasza:
66%
34 vagyok, de amikor felém rohan egy kutya, ösztönből rúgok. Bocs, sétáltassa az agresszív Fifikét pórázon, mert igen, volt rá példa, hogy az idegbeteg hlye kis csivava megharapott.
2023. jún. 21. 07:03
 26/26 NTBS ***** válasza:
66%
Neked volt igazad.
2023. jún. 21. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!