Szerintetek igazam volt? Kutya, poraz, gyerek.
Gyerekkel mentem le a jatszoterre. 2.5 eves fiu. Kicsit le van maradva. Vannak hulye szokasai, pl amikor fogom a kezet, akkor labbal megpiszkal dolgokat.
Egy csaj setaltatta a kutyajat, kis testut. Poraz nelkul. A kutya odarohant a gyerekhez, tudtam, hogy mi lesz belole, igyekeztem visszarantani a gyereket, de odaemelte az odarohano kutya ele a labat. Nem serult meg se ki igazabol. Zsigerbol elnezest kertem a csajtol, es ennyiben is hagytam volna, de lattam, hogy nekiall zihalni meg pofakat vagni, fogta hisutisen a szivet es neki all feljebb. Akkor eldurrant az agyam es megmondtam, hogy porazzal kene setaltatnia a kutyat. Erre megjobban o volt felhaborodva, hogy nekem kene megtanitani a gyereket, hogy ne bantsa a kutyat meg az o kutyaja nem tamad meg senkit, stb.
En fogtam a gyerek kezet. Ennyi erovel a kutyaja nyakat atharapja egy porazon tartott nagyobb kutya akkor is az lesz szerinte a hibas?
#12: ahogy irtam, nem "normalis". Irtam is, hogy le van maradva.
De ha fogyatekos lenne, akkor se hiszem, hogy tobbet tudnek tenni azon kivul, hogy nem engedem szabadon rohangalni. A kutyanak is meg kellene tanitani, hogy nem megyunk oda az idegenekhez vagy epp a poraz segitseg ebben. Nem mindenki orul annak ha ramaszik a kutya.
#12: nem létezik olyan, hogy "normális gyerek".
És 2 és fél évesen még nem képes szabályokat követni. Egyébként ebben a korban még a legjobb nevelés mellett is előfordul, hogy a frusztrációját agresszióval vezeti le.
Ha porazon viszed, akkor nem megy oda a kutya hivatlanul. En pedig nem engedem oda a gyerekem. Ennyire egyszeru a sztori. Sokan a gyerek intelligenciajat piszkaljak, pedig az ovek felnottkent sincs a toppon.
A gyerek nem bantani akarta a kutyat. Van egy olyan hulye szokasa, hogy ha a leze le van korlatozva, akkor a labaval piszkal. Meg nevetett is kozben mert tetszett neki az allat.
Legkozelebb mi lesz? Befut a kutya a jatszoterre es beleugrik majd egy babakocsiba?
Neveljuk, mondjuk neki mit szabad es nem (kedvesen es kemenyebben is), de meg nem erti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!