Szerintetek igazam van?
Lányom január óta szobatiszta.
Februárban töltötte a 2 évet.
Őt rettentően zavarta a pelus így igazából egy percig sem kellett tanítani bilizni.
Viszont a napközbeni és az éjszakai alváshoz is pelust adok rá mert rengeteget pisil. Reggel volt, hogy átázott annyit ivott nyáron a melegben.
Napközben hiába megyünk el előtte pisilni. Bepisil, felkel rá, sír, nyűgös. Többször próbáltuk már de visszatértem a pelusra és már nem is "kinlódok" vele. Így mindenkinek kényelmesebb. 2 órát alszik.
Majd ha megérik rá, hogy igenis felkeljen, vagy visszatartja a pisit. Nekem ez a véleményem.
Jövőre megy csak oviba. Ráér még.
A férjem bezzeg minden nap nyüstöli őt is meg engem is.
Nem érti ezt igazán szerintem.
Mit gondoltok?
Hát szerintem nagyon nem kellene a pella...
összezavarod. vagy legyen akkor még neki vagy ne. ha elkezdted leszoktatni ne add vissza rá : " ó anya ugyis feladja rám a pelust nyugodtan belepisilhetek nem lesz baj".. gondolja ezt a gyerkőc..
egyébként én sem értem miért tettél fel kérdést ha ugyis van már véleményed erről.
az én lányom is szobatiszta lett 2 évesen. de én nappalra már nem adtam rá pelust, amikor szoktattam le az elején és még azért volt baleset bugyipelust adtam rá .
jó hogy szomjas a gyerek, de akkor se kellene éjjel előtt itatni annyit mint a franc, ha meg igen akkor ahhoz hogy szobatiszta legyen éjjel is fel kell kelteni, legalább 1-2 szer megpisiltetni, azért már 2,5 éves a kislányod simán leszokhatna, csak neked ez KÉNYELMES ..viszont ne fogd a gyerekedre. ez nem neki kényelmes hanem neked.! AMUGY meg ha nem dolgozol ennyi lenne a feladatot hogy leszoktasd róla. én 2 hónapig non stop rajta voltam az ügyön és le is szokott. kisfiam is 2 évesen lett szobatiszta. de hát kinek mi. ja és nem vagyok szuperanyu de neked nincs is kedved leszoktatni. ennyi.
4
Nem akarom elvenni életed eredményét, de a gyereked NEM AZÉRT lett szobatiszta, mert te nagyon "szokattad".
Ilyen nincs, fiziológiai képtelenség.
A szobatisztaság akkor alakul ki, amikor beérik az agyában a záróizmok tudtatos szabályozásának területe. Ez pedig NEM trenírozható.
Esetedben egybeesésről van szó és nem ok-okozati összefüggésről. Én pl. most írok neked és világos van odakint. Mégsem AZÉRT van világos, mert én írok neked.
Tanácsot szeretne kérni a kérdező.
Bírom az ilyen hangvételű válaszokat, majd a végén azért odacsippantod ,hogy nem vagy szuper anyu.
Mitől lennél? Mert a gyereked szobatiszta 😂 ?
Ezek szerint az én 20 napos fiamat is le kéne szoktatni,mert egyszer szólt,hogy a bilibe szeretné pisilni?!
Nyugi,nem fogom még leszoktatni,mivel nem érett meg rá.
Ahogy az elottem szóló is írta, ez nem egy megtanulható dolog,fejlettség kérdése.
6
Nem. Neked azért nincs problémád ezzel a kérdéssel, mert a gyereked agyában már kiaalakult ez a terület. És nem azért, mert te megoldottad.
Legalább ragadjon rád valami infó a gyerekek fejlődésével kapcsolatosan, ha már gyereket nevelsz, könyörgöm ...
6, az ágytisztaságért egy hormon termelődése felelós, ami jellemzően valamikor 2 és 5 (!) éves kor között VALAMIKOR kezd termelődni a kisgyerekeknél.
Ez a hormon felelós azért, hogy az éjszakai alvás közben a vizelet besűrűsödik, ezért kibírja az éjszakát.
Amíg ez a hormon nincs jelen a kérdező gyerekénél, a fejére is állhat, nem lesz ágytiszta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!