Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg undorító, hogy így...

Tényleg undorító, hogy így akartam bebizonyítani az igazam?

Figyelt kérdés

Anyósom állandóan azt mondja, hogy mennyire hisztis a lányunk (3,5 éves). Nem mérgesen mondja, sőt! Ha valamiért ezt csinálja (nem a tényleges gondokról beszélek, pl fáj valamije), akkor ő megy és vigasztalja, akár negyedóráig vagy tovább akár az egész vele töltött időre rányomja a bélyeget a hiszti, mert akár 30 perc múlva is eszébe jut, ő meg újra bedől neki.

Nagyon elegem lett és mondtam neki, hogy ez kb olyan mintha ilyenkor leszidná, ő maga lovalja bele a hisztibe, pont mintha szidná. Mondtam neki, hogy annyi a trükk, hogy mintha nem is csinálná. Persze nálam is próbálkozik, de látja hogy én szó szerint észre sem veszem, beszélek olyankor is hozzá valami teljesen másról, a nagyobbhoz is, próbálok vele másról kommunikálni, de ha nem megy, akkor sem figyelek rá és lásson csodát maximum másfél perc múlva csend van. Annyiszor mondtam neki, hogy csak próbálja ki, de nem teszi.

Aztán ma hazahozta és közölte, hogy szegény ma is nagyon hisztis volt, nem tudja, hogy későn fektettem-e vagy korán ébredt, de borzalmasan sokat hisztizett.

Iszonyatosan mérges lettem. A gyerekek mesét néztek én meg odamentem, mondtam, hogy most menni kell ebédelni, majd délután nézzük a mesét. A kicsi kiakadt. (pont erre számítottam, mert amúgy megszoktuk beszélni, hogy még azt az adott jelenetet végignézhetik, de most direkt nem engedtem).

Persze ment az őrjöngés, de én ahogy szoktam, nem vettem róla tudomást, mind a két gyerekhez beszéltem kedvesen, kérdezgettem őket és 2 PERC múlva semmi sem volt, megkérdezte, hogy akkor alvás után nézhetjük.

Anyósom meg kiakadt, hogy hogyan használhatom fel arra, hogy bizonygassam az igazam. Persze én tudom, hogy fáj az igazság, mert a lánya is inkább ordít a gyerekkel, nem érti, hogy ez pszichológia, a negatív figyelem is figyelem, és amit mi büntetésnek élünk meg az a gyereknek jutalom (pl.: leszidás>figyelem).

A párom azt mondja igazam van, de az anyjának biztosan durva volt látni, hogy odalépek és kikapcsolom a mesét, csak azért mert meg akartam mutatni. Szerintetek?

2017. dec. 16. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nekem teljesen OK, amit csináltál, a gyerekek láthatóan nem kaptak tőle tartós sokkot :) S igenis szépen lejött, hogy a te módszered még ilyen szokatlanabb esetben is bejön.
2017. dec. 16. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Semmi rosszat nem tettel.okulhatna belole. De ha nem tud banni a gyerekkel, ne rontsa el, nem vinnem hozza sokszor, ha nem valtoztat a modszerein. Kitolhatja nektek a dackorszak veget is. Gondold at.
2017. dec. 16. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Az anyósodnak egyszerűen pátyolgathatnékja van, és kapóra jön neki, hogy egész nap vigasztalgathatja a lányod. Ne aggódj, te csinálod jól. Nekem ugyan gyerekem nincs, de anyukám mondta, hogy anno egyszer próbáltam meg hisztizni, levágtam magam a kőre, és sírtam, ő meg bevitt a szobába a szőnyegre, hogy inkább ott csináljam, mert az puha, nem lesz bajom, és otthagyott. Soha többet nem hisztiztem.

Anyósodnak egyszerűen tetszik a "gonosz szülők, majd nagymama megvigasztal" szerep. Nem kell foglalkozni vele.

2017. dec. 16. 17:05
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
(Off, de bárcsak ez nálunk is beválna! Mi sem babusgatjuk, de nem is foglalkozunk a hisztivel, mégis rohadt sokáig csinálja ha belekezd...)
2017. dec. 16. 17:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Eleinte velem is tovább csinálta, de én az elejétől tudtam, hogy ez lesz a jó. Kb egy 2-3 hétig mikor kezdődött figyelte a reakcióm, próbálkozott. Ma már tudja. Megpróbálja, de nem erőlteti.
2017. dec. 16. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha tudod a helyes módszert, miért nem alkalmazod minden esetben? A gyereknél bevált, be fog válni az anyósnál is. Csak mondja a magáét nyugodtan.;)
2017. dec. 16. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
Te csinálod jól. Szard le az anyóst.
2017. dec. 16. 17:57
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon jó taktika! Jófej anyuka lehetsz! :D
2017. dec. 16. 18:06
 9/10 anonim ***** válasza:
44%

Ezaz, a nem veszünk tudomást a gyerekről elv, amit itt alkalmaznak nagy szeretettel(szobábaküldés, levegőneknézés) egészen más, mint továbbra is beszélni a gyerekhez és foglalkozni vele, kérdezni, hogy mit szeretne.

Akit az anyja bevitt a szobájába majd kiment, az rosszul csinálta, te jól csinálod.

Azért direkt kicseszni a lányoddal, hogy üvöltsön és megmondhasd a magadét anyósnak szerintem is durva, és kicsit kegyetlen..

Anyóssal nem az a baj, hogy nem hisz neked, hanem az, hogy nem ért egyet veled. Én sem tudnám minden alkalommal figyelmen kívül hagyni a gyerekem érzéseit, még akkor sem, ha én feleslegesnek ítélem, de jórészt pont ugyanezt csinálom. Ha kiakad elterelem a figyelmét azzal, hogy másról beszélek hozzá/vele, nem az aktuális problèmájáról, azt röviden lerendezem.

Anyós ezek után sem fogja ezt csinálni, mert nem a működik része érdekli, hanem azt teszi, amit helyesnek tart. Nekem is megmutatták annó, hogy az uncsitesóm gyereke a "rácsapjak a kezedre?" Kérdésre egyből abbahagyja az üvöltést, valóban, csendben maradt és elvonult a szobájába, de nem csinálom ugyanezt a gyerekemmel, mert nem érzem helyesnek.

2017. dec. 17. 08:16
 10/10 anonim válasza:

xD nem kicseszett a lányával, hanem kikapcsolta egy kicsit a mesét, ez nem akkora tragédia

Szerintem nem tettél semmi rosszat

2018. jan. 6. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!