Édesanyámnak, vagy nekem van igazam házi munkában?
Ehhez olvastam a neten egy tortenetet,amiben az volt hogy egy gyerek asszem a szemet kivetelert kert penzt,es az anyuka egy levéllel válaszolt ra ami nagyjabol ilyesmi volt:
-azert mert mindig vigyáztam rad:0Ft
-azert mert éjszakánként melletted virrasztottam:0Ft
-azert mert a lelkedet apolgattam:0Ft
Szerintem bunkóság kerni gyerek létedre penzt a hazimunkaert.
Egyaltalan mire kell neked az a 2000Ft?
Nem tudom mihez kell az a 2000 Ft. A kertet csináld meg ingyen, a 2000 Ft meg ha kell valamire, akkor azt kérd el arra a valamire (nem hinném, hogy anyud ne adná oda).
Családban nem illik pénzt kérni a munkáért (anyud is mos, főz rátok), ameddig meg nincs önálló kereseted, addig úgyis adnak a szüleid amire kell.
Jó magam sosem kértem pénzt a házimunka elvégzése után. Volt, hogy látta anyukám egésznap dolgozok, takarítok, akkor adott párszáz forintot, de kérni eszembe sem jutott volna. Azzal, hogy kimész a kertbe, és rendbe teszed, duplán jól jársz. Egyrészt a szüleid válláról veszed le a terhet, másrészt kint vagy a jó időben, d vitamint gyűjt a szervezeted, ha barnulni még nem is fogsz, a mozgástól boldogság hormon szabadul fel. Ha elvégezted a házimunkát, akkor pedig felhozhatod anyukádnak, hogy elszeretnél menni moziba, vagy szeretnél venni egy új ruhát vagy valamit, nem fog rá nemet mondani. Csak így, hogy a házimunkáért kéred furán jön ki. Végülis ígyis úgy kéred, de legalább nem tűnik fel, hogy azért dolgoztál,más különben meg sem mozdultál volna.
Ha rendszeresen besegítesz a ház körül, plusz a tesódra is vigyázol, akkor szinte biztos, hogy kapsz pénzt, amennyiben normális dolgokra költöd.
Sajnálom, de ebben a helyzetben anyukádnak kell igazat adnom.
18/L
Nyugodtan jöhet a lepontozás, hozom a popcornt.
Ó istenem, még amerikai filmekben :D Rég hallottam már ennyire meggyőző érvet. Hát én magyar vagyok, tesóim is azok, unokatesóim is, a barátaim is, és egyikünk sem pénzért végzi a házimunkát. Gondolom, te is magyar vagy, nem egy kamasz egy amerikai filmből.
A villanyszámlát te fizeted netezés után? Meg a vízdíjat a fürdésre? A kajához, amit anyukád főz neked, te veszed a saját pénzedből a hozzávalókat? Amúgy meg tök mindegy, mennyit keres, nem azon van kiakadva, hanem azon, hogy hálátlan és anyagias vagy. Ha ilyen gyerekem lenne, mint te, akkor se adnék neki pénzt, ha milliókat keresnék.
Anyádnak van igaza!!
Hát mit képzelsz Te? Nem Amerikában élsz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!