Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem tisztel a kutyám?

Miért nem tisztel a kutyám?

Figyelt kérdés

4 hónapos kaukázusiról van szó.

Próbálok minden olyan dologra odafigyelni, hogy én legyek a falkavezér úgymond, én jövök megyek először a kapun,kajanal akkor ehet, amikor én mondom, hogy tiéd, nyulkalhatok is a kajajaba, sokszor etetem kézből is, macska kB 5 méteres körzetbe nem jöhet, de én csinálhatok bármit, szájába belenyulhatok, de mégis azt érzem, hogy nem tisztel, 2x nagyon picit morgott is, mikor a másik kutyatol elakartam hozni, tehát kulonvalasztani, aztán hiába mondtam neki h jöjjön, mintha megse hallotta volna, úgyhogy fogtam és kézbe elhoztam, meg párszor látom rajta, hogy ellenkezik, próbálok határozott és következetes lenni, de mit csinálhatok rosszul? Sokszor hallgat rám, de ha olyanja van, mintha ott se lennék, verni nem akarom, mert nem az a meghunyaszkodos fajta, nem hagyná magát, már harapott is meg valakit, aki piszkálta(pont nem voltam ott, benn a házban, aztán ismerős szemetkedett vele, azonnal megharapta). Szóval mi az amit rosszul Csinálhatok? Szeretve is van a kutya. Viszem április végén kutyaoviba, de addig valami tanács? Próbálok minél többet foglalkozni vele, persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű egy kauval, de vmi tanács? Vagy mi az amit rosszul csinálhatok, hogy néha semmibe néz.

2023. ápr. 11. 19:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Még kölyök.
2023. ápr. 11. 19:26
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
A tietek a macska, vagy idegen? Ha a tietek, akkor kulonosen nem szabad engedni, hogy a kutya hatarozza meg (raadasul ilyen fiatal koraban), hogy megtamadja-e vagy sem. Ez is a dominanciahoz tartozik. Mindenkeppen meg kell tanulnia, espedig mielobb, hogy a ti engedelyetek nelkul sem embert, sem allatot nem szabad megtamadni, es ha megis megtortenik, akkor vissza lehessen hivni. Maskulonben rengeteg bajod lesz, ha felnottkoraban ugy dont, hogy elkap valamit.
2023. ápr. 11. 19:28
 3/14 anonim ***** válasza:
16%
Néha el kell p*csázni.
2023. ápr. 11. 19:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Azért egy kau szerintem osztonbol dolgozik,persze nyilván visszahívható legyen, de nekem nem célom, hogy visszafogjam őt,hiszen az a dolga, hogy őrizzen,azt szeretném, hogy teljes mértékben hallgasson rám.Nem bántja a macskát, csak elzavarja. Az enyém a macska is. Amúgy a macskával alszik kB, szereti, sőt sokszor hiányzik neki. Pl ha ellenkezik, mert nem akar pl kimenni a hátsó udvarra akkor mit kéne csinálnom? Orrára baszni és belokni oda vagy mit? Azt kéne elerni, hogy tiszteljen nem?
2023. ápr. 11. 19:43
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem az a fontos, hogy erovel kenyszeritsed ra, hogy kimenjen, hanem az, hogy ha egyszer kimondtal valamit, attol ne tagits. Ha ellenkezessel el tudja erni, hogy lemondjal a parancs teljesiteserol, akkor megtanulja, hogy akarateroben o a nyero, nem te. Az adott esetben azt javasolnam, hogy ha nem akar kimenni az udvarra, akkor ultesd vagy hasaltasd le ott helyben, te is maradj mellette, es ne engedjed, hogy felkeljen es mashova menjen. Ne durvan vagy buntetesszeruen, de erelyesen. Gondolom, az ultetes-fektetes azert mukodik nala. Tartsad ott legalabb ot percig, aztan probald ujra kivinni az udvarra. Ha ismet nem akar menni, megint ultesd le. Egy kolyokkutya szeret mozogni, igy elobb-utobb rajon, hogy kisebb rossz neki kimenni, mint egy helyben ulni, illetve hogy ha nem engedelmeskedik neked, akkor ulhet egy helyben es nem jatszol vele.
2023. ápr. 11. 19:55
 6/14 anonim ***** válasza:
42%

Én mindig is úgy gondoltam, hogy a nagytestű pásztorkutyához egyfajta jellem kell. Szóval nem tanulni kell a tartásmódjukat, hanem az a jó, ha olyan ember tartja őket, akinek ez való. Ők ösztönösen úgy viselkednek, hogy ezek a kutyák működnek a kezükben, és nem kell utánaolvasniuk. Én pl. nem vagyok ilyen szerintem, bár nem volt még nyájőrző fajtám (vagyis kamaszkoromban egy kuvasz kanunk volt, azzal sokat mentem, de ő szerintem sokkal könnyebb eset volt, mint az átlag).

Amúgy én minden hirig nélkül a grabancánál fogva átlendíteném a kapun egy ilyen szituban. Nem bántva, csak határozott mozdulattal, hiszen azt mondtam, hogy itt az a szabály, hogy hátramész, ez van. Aztán pár napig meg biztosan ott etetném, hogy jóval kösse össze a helyet, de azt azért mindig elvárom, hogy ne szórakozzon, ha be akarom zárni. Viszont fontos, hogy nem szabad belemenni huzavonába, nem kell haragudni rá, nem küzdünk vele, csak a legnagyobb természetességgel érjük el azt, hogy az történjen, amit elhatároztunk.

2023. ápr. 11. 21:27
 7/14 anonim ***** válasza:
67%

Leírtad, miért nem tisztel. Mondasz neki valamit, és ha olyan kedve van, nem csinálja meg. Te pedig nem várod el, hogy megcsinálja, hanem ráhagyod. (Lásd kézben kellett elvinni, mert nem hallgatott rád. Tehát rá hagytad, kikerülted a problémát. Nem vitted végig, hogy igenis szót fogadjon.) Te magad tanítod meg neki, hogy nem kötelező hallgatnia rád. De ha ennyire nem értesz hozzá, miért nem kérsz tanácsot a tenyésztőjétől? Ha egyáltalán fajtatiszta a kutya.

Sajnos ebből nagyon komoly gondok is lehetnek majd. Kár volt komolyabb kutyás tapasztalat nélkül ilyen fajtát beválasztanod.

2023. ápr. 11. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Te írtad le a választ, ezért: "4 hónapos kaukázusiról van szó."

Keress kölyökkutya nevelésről videókat.

2023. ápr. 11. 21:52
 9/14 anonim ***** válasza:
35%

A kajalas: mielott adsz neki ennk,te eszdl ,ugye? Tehat a teljes vacsorat a jelenleteben,de tole 5 meterre megeszed a szeme lattara,ugye?

Mert ha csak odaadod nekk a kajat parancsra,es elotte nem ettel egy tal etelt,akkor azzal azt kommunikalod,h o eszik eloszor ,ami kutyanyelven annyit jelent,h o a fonok……

Agyadra soha nem mehet fel. A fonok agyan nem fekhez az alattvalo!!

A tiszteletet ez alapozza meg!

Ha megvered,elveszted a bizalmat es toszteletet is. Az orrkoppintassal is. Ne tedd!! El kell neki magyarazni,ha nem tetszik vmi

2023. ápr. 12. 01:33
 10/14 NTBS ***** válasza:
100%
Még kölyök. Vidd suliba, ha teheted.
2023. ápr. 12. 05:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!