Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német Juhász kutyusokról...

Német Juhász kutyusokról tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Március környékén szeretnék örökbefogadni egy kan német juhászkutyát (kb. 8 hetes kölyök lesz). Már több könyvet is rendeltem, és izgatottan várom, hogy megérkezzenek. Nagyon jó gazdi szeretnék lenni, ezért minden hasznos tanácsot szívesen fogadok az áraktól kezdve bármi másig!

Kérlek, osszátok meg velem, hogyan tudom megtanítani a kutyámnak, hogy én vagyok a falkavezér! 😊 (Természetesen a legtöbb dolgot már tudom, így kérem, olyan kommenteket ne írjatok, hogy: "Ha ilyen felkészületlen vagy, akkor soha!" – az ilyen jellegű megjegyzéseket nem várom, de minden építő tanácsnak örülök!)

tegnapelőtt 11:19
1 2 3
 1/29 habianonim ***** válasza:
93%
A megfelelő szocializáció nagyon fontos, mindennek ez az alapja. Mivel munkakutyáról beszélünk, minden nap le kell fárasztani fizikailag és mentálisan egyaránt.
tegnapelőtt 11:23
 2/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm #1!
tegnapelőtt 11:30
 3/29 anonim ***** válasza:
94%

Vinném kutyaiskolába,mert ahogy sejtem első kutyás vagy. A kutyasuliban téged tanítanak meg arra, hogy hogyan kell a kutyát tanítani és szocializáció szempontjából isnagyon hasznos, emiatt a kutyaovi is ajánlott lenne.

Fontos, hogy jó tenyésztőtől vásárolj, ne szaporítóktól, törzskönyve legyen (ez nem egyenlő az oltasi könyvvel). Menj kiállításokra, versenyekre, nezz meg több tenyésztőt, lehetőleg ne csapott seggű kutyát válassz (sok tenyészet ment el el ebbe az irányba, mindenképp olyat keress, ahol egyenesebb a hátuk), velük sok a baj, diszplázia, izületi bajok.

tegnapelőtt 11:51
 4/29 A kérdező kommentje:
Ők azok? [link]
tegnapelőtt 12:01
 5/29 habianonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Nem, ők nem törzskönyvesek. Jellegűek.
tegnapelőtt 12:03
 6/29 A kérdező kommentje:
#5 És ebből lehet valami baj vagy csak annyi hogy nem tiszta fajta?
tegnapelőtt 12:06
 7/29 habianonim ***** válasza:
88%
Lehet. A tenyésztők a szülőket különböző betegségekre szűrik, így a kiskutyák egészségesek lehetnek (bizonyos örökletes betegségeket tekintve). Nem sznobságból vesznek törzskönyves kutyát az emberek, hanem általában azért mert nem szeretnének később sok 100e fortintot otthagyni az állatorvosnál.
tegnapelőtt 12:13
 8/29 A kérdező kommentje:
Szerintem amugy a jellegu kutyusok neha szebbek mint a torzskonyvesek de ez csak az en velemenyem es akinek nem inge ne vegye magara!
tegnapelőtt 12:18
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ezek pont szaporítók, az ingyen elvihető is hazugság.
tegnapelőtt 12:19
 10/29 retektorta ***** válasza:
62%

"az ingyen elvihető is hazugság."

Ezt kifejtenéd?

tegnapelőtt 12:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!