Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német Juhász kutyusokról...

Német Juhász kutyusokról tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Március környékén szeretnék örökbefogadni egy kan német juhászkutyát (kb. 8 hetes kölyök lesz). Már több könyvet is rendeltem, és izgatottan várom, hogy megérkezzenek. Nagyon jó gazdi szeretnék lenni, ezért minden hasznos tanácsot szívesen fogadok az áraktól kezdve bármi másig!

Kérlek, osszátok meg velem, hogyan tudom megtanítani a kutyámnak, hogy én vagyok a falkavezér! 😊 (Természetesen a legtöbb dolgot már tudom, így kérem, olyan kommenteket ne írjatok, hogy: "Ha ilyen felkészületlen vagy, akkor soha!" – az ilyen jellegű megjegyzéseket nem várom, de minden építő tanácsnak örülök!)

jan. 5. 11:19
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
#19 Ez a valasz valamiert jolesett :D
jan. 5. 14:14
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Többszázezer forint. Ha mar jellegű kutyat akarsz inkább fajtamentést keress fel
jan. 5. 14:46
 23/32 anonim ***** válasza:
21%
Fogalmad sincs a kutyákról és felelősség tudatod sincs. Egyszerűen ne akarj kutyát! A tartásában is pont annyi gerinced lenne, mint most - semmi.
jan. 5. 15:50
 24/32 anonim ***** válasza:
51%
Tegyél próbát: kérd meg, hogy mutassa meg a szülőket!
jan. 5. 16:45
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
A szülőket, a szülők minden szűrését (hogy egészségesek-e), a szülők tenyészszemléjét (hogy legalább nem nagyon szar idegrendszerűek) és a szülők tk-ét (hogy nem rokonok).
jan. 5. 16:47
 26/32 anonim ***** válasza:
24 ez hülyéség. Szép kutyának is lehet roncs egészsege, plusz nem is biztos, hogy a tényleges szülőket mutatja meg neked
jan. 5. 19:04
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen könyveket rendeltél, hol tájékozódtál eddig, miket olvastál, de gyorsan kezdj el etológiai alapú kutyanevelsről olvasni, mert a "falkavezérség" és minden hozzá kapcsolódó elv nagyon meghaladott nézet. A németjuhász munkakutya, ennek megfelelően nemcsak fizikai, hanem szellemi lefárasztásáról is gondoskodni kell. Kutyaovi, kutyasuli és utána valamilyen sport, de legalábbis rendszeres foglalkozás, feladatozás, változatos, hosszú séták, kirándulások, úszás stb. ajánlott. Aljszőrzetes a szőrzete, foglalkozni kell azzal is rendszeresen.

Honnan "fogadnád" örökbe 8 hetesen?

tegnapelőtt 11:38
 28/32 Senior Séf ***** válasza:
35%

Nem tudom, kinek a fejéből pattant ki, hogy nem kell falkavezérnek lenni, de hogy nagy marha volt, az biztos. Falkavezér kell! Ha nincs, a kutya stresszes lesz, mert minden feladat rá hárul, amit egyébként "boldogan" átengedne a vezérnek.

42 éve kutyázok (németjuci) és bízvást állíthatom,, hogy ha nyugodt, kiegyensúlyozott kutyust akarsz, vedd le a válláról a felelősséget, és "degradáld" le sima falkatagnak.

tegnapelőtt 15:14
 29/32 anonim ***** válasza:
74%

Utolsó, keverek a szezont a fazonnal. A falkavezér és a vezető/főnök nem ugyan az. Az ember nem él falkában. A kutya nem él falkában. Az ember genetikailag nem tud falkavezér lenni, mert nem él falkában. A kutya genetikailag nem tud falkavezér lenni, mert nem él falkában. És ha ez nem lenne elég, ha esetleg mind a két faj falkában élne, az ember és a kutya akkor sem egy faj, még csak nem is rokonok, semmiképp sem tudnának egy közös falkát alkotni. (Mellesleg a falka egy szűk család és rohadtul nem igazak rá azok a jellemzők, amiket 40 éve, a fogságban tartott, természetellenes méretű "falkában" élő stresszes és frusztrált farkasoknál megfigyeltek.)

Az ember tud viszont vezető és főnök lenni. Tud nevelni és szabályokat behozni. Ez kell. Nem az, hogy először az ember egyen a levadászott őzből, meg az ember körbehugyozza minden nap 10x a kertet és az ember termékenyítse meg a tüzelő szukákat - ahogy ez gondolom nálatok kinéz.

Egyébként magyarázd el kérlek, hogy a te elképzelésed szerint hogy lehetne az, hogy a vakvezető kutyáknál a kutya irányít és a kutya dönt. Mégis tökéletesen hallgat a gazdájára. Vagy a fedező kanoknál évi sokszor fedez a kutya, mégis tökéletesen hallgat a gazdájára.

tegnapelőtt 16:52
 30/32 anonim ***** válasza:
86%

Volt egy nemetjuhasz jellegű kutyank, amiről anno azt sem tudtuk, hogy baj, hogy csak jellegu. Valószínűleg agyontenyesztett "occson" adom kutya volt. Bár akitol vettuk eleg felkeszultnek tunt, de tapasztalatlan fiatalok voltunk. Nagyon meg is bantuk utana nem sokkal. Volt valami idegbaja szegenynek, nem volt kezelheto sehogy, kutyaiskola ellenere sem. Voltak jo pillanataink, nem mondom. Szerettem. De ott megfogadtam, hogy soha tobbet fajta kutya. Nyilvan tobb szaz ezrem nekem sincs kutyara, de nekem tobbet olyan kutya nem kell ami (meg ha normálisan is de) szaporitva van. Azota a csaladon belul (nem nekunk) több utcai vegyessel is volt dolgom, es mind sokkal kezesebb volt. Arrol nem is beszélve, hogy egy menhelyrol mentett vagy egy "veletlen" becsuszott utcai vegyes alombol legalabb meleg, szereto helyre kerul a kutya. Sajnalom, hogy a kinezete miatt vesznek emberek kutyakat, es nem az szamit inkabb hogy mennyire szerethető a természete. Ez persze sajat tapasztalat, gondoltam leirom.

Viszont azt is nagyon nagyon at kell gondolni, mennyire nyulnal zsebbe ha beteges lesg a kutya véletlenül? Borzalmasan draga egy kezeles, es nem is kell oriasi problemanak lennie. Sajnos ezt is tapasztalatbol tudom.

tegnap 12:58
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!