Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amióta meghalt a macskám, a...

Amióta meghalt a macskám, a kutyám teljesen kifordult magából. Mit tegyek? Létezik, hogy depressziós?

Figyelt kérdés

A macska öreg volt, 10 éve benti, kb 18-19 éves, természetes halált halt 7 napja.

A kutyám még csak 2 és fél éves, de úgy nőtt fel, hogy a macska mindig ott volt vele, tök jól kijöttek. Ilyenek, hogy mindig összebújva aludtak, ha olyanja volt a macskának, akkor játszottak.

Amióta a macska meghalt, egyre furcsábban viselkedik. Egyik napról a másikra változott, pont amikor a macska meghalt, szóval szerintem ahhoz van köze. Nem eszik a szokott időben, ha egész napra otthagyom neki a kajáját, akkor a negyedét megeszi a szokásos adagnak, ha neki ülök, hogy tukmálom, akkor egésznap alatt megeszi a felét a maradéknak. A lakás pontjain, ahol sokat tartózkodott a macska/a macskával, ott a kutya leül nyüszögni. Ilyeneknél, hogy macskabútorok helye (már elpakoltam), kanapé, fotel, a fekhelyek. Séta közben sokkal lassabb, ha találkozunk ismerős kutyákkal, akikkel amúgy a kutyafuttatóban együtt játszanak, akkor tökre nem érdekli semmelyik másik kutya.

tegnap 14:50
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Gyászol. Ez sajnos ilyen, ilyenkor kifordulhatnak magukból. Próbáljátok meg kizökkenteni, új helyekre vinni sétálni, új játék, új ingerek. Idővel jobb lesz, megnyugszik majd.
tegnap 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hiszen neki a cica ugyanúgy a családja egyik tagja volt, mint a gazdái. Hiányzik neki, érzi, hogy nem kerek a háztartás, nincs otthon mindenki. Teljesen természetes a viselkedése, ahogy az embereknél, úgy az állatoknál is idő kell, mire feldolgozzák a veszteséget.
tegnap 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
7%
Nem a kutya változott meg, hanem a gazdája! Átveszi a viselkedését!
tegnap 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Gyászolnak. Két példa:

1. Nekünk az öreg kutya ment el 15 évesen, a fital kb. 5 lehetett. EEgy talicskéra teeék másnap, és a telek végén van egy óriási kert, oda vitték hátra eltemetni.

Hónapokig látszot a fiatal kutyán, hogy amikor eszébejut az öreg, akkor elkzd szomorkodva nézni hátra a kert felé (amerre látta, hogy elvitték az öreget).

2. Jártam egy kis fogadóba, és mindig sokat foglalkoztam a tulaj öreg németjuhászával. Volt mellette egy kis hebrencs, aki ugrálit a kerítésre és majd szét szedte, olyan vad volt.

Amikor el kellett altani a nagyot, az csak ott feküdt, és meg sem mozdult. Nem ugatott, nem érdekeltem. Aztán miután kiheverte, én lettem az egyetlen vendég, akihez odajön és nem ugat le, sőt kimondottan örül.

Talán én emlékeztetem az öreg haverjára.

tegnap 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
91%
Igen. Hiányolja a cicát, hisz mindig mellette volt. Nem akarsz egy másik cicát?
tegnap 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Szerezz be egy másik cicát. Játszótársnak is jó lenne neki, bár idő kell, mire összeszoknak.
tegnap 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!