Miért nem tisztel a kutyám?
4 hónapos kaukázusiról van szó.
Próbálok minden olyan dologra odafigyelni, hogy én legyek a falkavezér úgymond, én jövök megyek először a kapun,kajanal akkor ehet, amikor én mondom, hogy tiéd, nyulkalhatok is a kajajaba, sokszor etetem kézből is, macska kB 5 méteres körzetbe nem jöhet, de én csinálhatok bármit, szájába belenyulhatok, de mégis azt érzem, hogy nem tisztel, 2x nagyon picit morgott is, mikor a másik kutyatol elakartam hozni, tehát kulonvalasztani, aztán hiába mondtam neki h jöjjön, mintha megse hallotta volna, úgyhogy fogtam és kézbe elhoztam, meg párszor látom rajta, hogy ellenkezik, próbálok határozott és következetes lenni, de mit csinálhatok rosszul? Sokszor hallgat rám, de ha olyanja van, mintha ott se lennék, verni nem akarom, mert nem az a meghunyaszkodos fajta, nem hagyná magát, már harapott is meg valakit, aki piszkálta(pont nem voltam ott, benn a házban, aztán ismerős szemetkedett vele, azonnal megharapta). Szóval mi az amit rosszul Csinálhatok? Szeretve is van a kutya. Viszem április végén kutyaoviba, de addig valami tanács? Próbálok minél többet foglalkozni vele, persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű egy kauval, de vmi tanács? Vagy mi az amit rosszul csinálhatok, hogy néha semmibe néz.
Egy kutyát ilyen korban lehet tanítani.Jutalmazni kell!!
Egy konok,makacs,öntörvényű fajtáról van szó,akihez határozott gazdi kell.
10 évig volt kaukázusink,engem figyelt én lettem úgymond a 'gazdája' és nő létemre nagyon határozottan szóltam hozzá,fennhangon,hogy tudja kinek hol van a helye.Idegen nem simogathatja,mert bizalmatlan.
Ahogy telt az idő,egyre jobban szót fogadott.Mi jutalom falattal tudattuk,hogy jót csinál.
Legyél határozott,soha ne finom hangon beszélj hozzá mikor kérsz tőle.Rengeteg szeretet amit ad,és meg óv mindentől, mi imádtuk.....
"Pl ha ellenkezik, mert nem akar pl kimenni a hátsó udvarra akkor mit kéne csinálnom? Orrára baszni és belokni oda vagy mit? Azt kéne elerni, hogy tiszteljen nem?"
Pl jó élménnyel összekötni a hátsó udvar, majd megtanítani a helyedre vagy fapapucs vagy akármi vezényszót. Hidd el néha a jutalmazással többre mész mint az erőszakkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!