Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem tisztel a kutyám?

Miért nem tisztel a kutyám?

Figyelt kérdés

4 hónapos kaukázusiról van szó.

Próbálok minden olyan dologra odafigyelni, hogy én legyek a falkavezér úgymond, én jövök megyek először a kapun,kajanal akkor ehet, amikor én mondom, hogy tiéd, nyulkalhatok is a kajajaba, sokszor etetem kézből is, macska kB 5 méteres körzetbe nem jöhet, de én csinálhatok bármit, szájába belenyulhatok, de mégis azt érzem, hogy nem tisztel, 2x nagyon picit morgott is, mikor a másik kutyatol elakartam hozni, tehát kulonvalasztani, aztán hiába mondtam neki h jöjjön, mintha megse hallotta volna, úgyhogy fogtam és kézbe elhoztam, meg párszor látom rajta, hogy ellenkezik, próbálok határozott és következetes lenni, de mit csinálhatok rosszul? Sokszor hallgat rám, de ha olyanja van, mintha ott se lennék, verni nem akarom, mert nem az a meghunyaszkodos fajta, nem hagyná magát, már harapott is meg valakit, aki piszkálta(pont nem voltam ott, benn a házban, aztán ismerős szemetkedett vele, azonnal megharapta). Szóval mi az amit rosszul Csinálhatok? Szeretve is van a kutya. Viszem április végén kutyaoviba, de addig valami tanács? Próbálok minél többet foglalkozni vele, persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű egy kauval, de vmi tanács? Vagy mi az amit rosszul csinálhatok, hogy néha semmibe néz.

2023. ápr. 11. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy kutyát ilyen korban lehet tanítani.Jutalmazni kell!!

Egy konok,makacs,öntörvényű fajtáról van szó,akihez határozott gazdi kell.

10 évig volt kaukázusink,engem figyelt én lettem úgymond a 'gazdája' és nő létemre nagyon határozottan szóltam hozzá,fennhangon,hogy tudja kinek hol van a helye.Idegen nem simogathatja,mert bizalmatlan.

Ahogy telt az idő,egyre jobban szót fogadott.Mi jutalom falattal tudattuk,hogy jót csinál.

Legyél határozott,soha ne finom hangon beszélj hozzá mikor kérsz tőle.Rengeteg szeretet amit ad,és meg óv mindentől, mi imádtuk.....

2023. ápr. 12. 09:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Pl ha ellenkezik, mert nem akar pl kimenni a hátsó udvarra akkor mit kéne csinálnom? Orrára baszni és belokni oda vagy mit? Azt kéne elerni, hogy tiszteljen nem?"

Pl jó élménnyel összekötni a hátsó udvar, majd megtanítani a helyedre vagy fapapucs vagy akármi vezényszót. Hidd el néha a jutalmazással többre mész mint az erőszakkal.

2023. ápr. 12. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
Egyet értek azzal, hogy ehhez a fajtához olyan határozott gazda kell, akit ösztönből tisztel. Nekem ugyan nem ilyen kutyám van, de hiába fordul elő, hogy néha ő megy ki előttem az ajtón, vagy ő kap előbb enni, így is megvan a tisztelet, a teljes önátadás és bizalom a részéről. Pedig soha nem bántottam és nem vagyok még csak különösebben szigorú sem vele. Simán érzi, hogy én vagyok a gazdi, le tudom tiltani bármiről, kivehetek a szájából bármit, amit eszik, vagy felkapott. Nem tudom, hogy honnan, de pontosan tudja, hogy imádom, de velem ne szórakozzon. Minden kutyához méltó igénye ki van elégítve és ezeket tőlem kapja. Másképp nem tudok fogalmazni, csak úgy, hogy érzi az energiát. Kölyök kutyád van, még nem rontottál el semmit. Következetességre van szükség és kellő határozottságra. Most kell ezt kialakítani benne, kérd tréner segítségét, ha szükséges, mert ha egy 50kg-os konok pásztorkutya a fejedre nő, akkor az nagyon veszélyes.
2023. ápr. 12. 21:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Na közben meg úgy néz ki, hogy mégiscsak ér valamit, hogy foglalkozok vele. Egyre jobban hallgat rám :D már ha azt mondom a kapubejaroba hogy marad, addig marad, amíg nem engedem be, nem tolakodik :D ma meg nem engedtem meg neki vmit, láttam, hogy nagyon nem tetszik neki, de elfogadta, végre nem ellenkezett, mondjuk nagyon határozottan is mondtam, köszönöm a segítő kommenteket. Imádom ezt a kutyát :)
2023. ápr. 13. 21:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!