Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tréner lenne a megoldás?...

Tréner lenne a megoldás? Bajban vagyok, minden megoldás érdekel.

Figyelt kérdés

Gondolom kapok majd hideget is, meleget is, de engem a megoldás érdekel, előre is köszönöm.

Szóval volt egy keverék kutyusom, aki augusztusban 18 évesen átugrált a szivárványhídon.

5 éve volt egy társa, tehát magáramaradt az 5 éves kutyám, aki elég rosszul viselte a dolgot. Igazából nem volt zökkentőmentes az érkezése, annak idején jártunk vele oviba, hamar ivartalanítottuk (kan), de már az oviban tök egyértelmű volt, hogy extrém domináns kutya a maga 6 kilójával, a jutalomfalatot is bevédte. Ennek ellenére az idős kutyámmal nagyon megszerették egymást, sosem volt konfliktus, megtanulták hogy külön esznek, de minden más együtt csináltak. Nyilván az idős kutyámat a játék már nem nagyon érdekelte, sem a játékok, de összebújtak, együtt aludtak, mindent együtt csináltak. nem védett be engem se a kisebbik.

Na, aztán az eutanázia után a kutyám eléggé magába zuhant. Eltelt 4 hónap, mindenkit megviselt hogy nincs már velünk az idős, a kicsi is gyászolt, volt hogy itt is tettem fel kérdést, hogy ezért lehet-e hogy újabban rombol, amikor már nem szokott..

Szóval jött egy kölyök karácsonykor. 10 hetes, igazi játékgombóc. Az első nap valami fantasztikus volt, a kutyám remekül fogadta, izgatott volt, játszottak.

Tényleg finoman játszottak, és ez még a második-harmadik-negyedik napon is így volt.

Most viszont valami megváltozott, az 5 éves kutyám bevédi a játékokat a kicsitől. Jó, elzártam a régi játékokat, vettem újakat, mindenből kettőt. Ez sem működik, továbbra is bevédi, és nekimegy a kölyöknek, néha több órás gondtalan játék után. Gyorsan persze elemeltem a kicsiről, és engem is megharapott. Azonnal elzártam, csak órákkal később engedtem vissza.

Ez megismétlődött 3x. Már nem tudom mit csináljak. Az 5 éves a kamrában kapja a vacsoráját, de már ha a kamra közelébe megy a kicsi, akkor is megy a harc. A kertben is talált valamit a kicsi, ott is marakodás.

Szívem szakad bele, de tényleg. Radikális, gyors, hatékony megoldásra van szükségem, hajlandó vagyok házhoz hívni trénert is, ha ez segíthet. Nagyon el vagyok keseredve.

Tényleg órákig vidáman játszanak, a kicsi is imádja, élvezi, aztán hirtelen a semmiből jön egy verekedés.

A kiskutya még egyszer sem sérült meg fizikailag, tehát valójában nem harapja meg, csak engem, amikor szétszedem őket. :(

Nagyon rossz a szitu.

tegnapelőtt 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Házhoz jövő trénert keress fel, de azonnal, mert ebből nagyon nagy baj lehet!
tegnapelőtt 21:21
 2/9 A kérdező kommentje:

Rendben, már holnap hívom is. Remélem tud segíteni. Tudom, hogy nem tökéletes a kutyám, és sokmindent elcsesztünk. De okos, értelmes kutya, csak végtelenül domináns.

Játékot eddig nem féltett, igaz nem is volt kitől, az idős kutyám nem játszott, nem érdekelték már ezek.

Szerintetek mennyi idő alatt tudok jó trénerrel pozitív változást elérni? Nem szeretném ha a kölyök félve nőne fel. Igaz, egyelőre még nem fél, tényleg nem. De szeretném ha így maradna.

Ha kell, veszek ki szabadságot is, és itt maraadok velük akár 2 hétre is, ha kapok megfelelő instrukciókat. :( Nagyon el vagyok keseredve, és persze a férjem nincs is itthon, külföldön dolgozik, és kezd eluralkodni a káosz.

Most szeparáltam őket, mert máshogy nincs nyugtom, már én is ideges vagyok.

tegnapelőtt 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy extrém domináns.. Tipikus a 6 kilós cukorpofa Fifikét inkább learanyosoztátok nevelés helyett és a fejetekre nőtt, olyan szinten, hogy a kutya irányít mindenben, ti lejjebb vagytok nála a ranglétrán. Ezért is kap oda, nem tisztel. Erről szól az egész, nem az elpusztult kutyátokról, nem a meglévő gyászáról és mégcsak nem is az új kutyáról. Azonnal tiltani kellett volna bárminemű agresszív viselkedést feléd és a kutya felé is. Ez nem megy, nagyon nem megy. Tréner alap, nem kérdés!
tegnapelőtt 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

5 eves kutya, 5 ev hibait kene most kijavitani az alapoktol, hat nem 2 perc lesz. De szerintem tokmindegy mennyi ido, annyi, amennyi kell neki.

A befektetett munkat neked kell egyebkent is beletenni a napi tobbszori gyakorlassal. Mert hiaba jon a trener heti egyszer, nyilvan a napi gyakorlas a fontos.

tegnapelőtt 21:48
 5/9 A kérdező kommentje:

#3, igen, ebben teljesen igazad van. De az a helyzet hogy megtanultunk vele együtt élni súrlódások nélkül, és higgyétel el, hogy az elmúlt 5 évben egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ennyire nagy a baj.

A legnagyobb konfliktus 2-3 alkalom ételféltés volt, amit aztán megoldottunk külön etetéssel, és ennyi. Viszont tényleg a fejünkre nőtt, és tényleg ő irányít. Nekem sem jó, hogy szét van harapva a karom, elhiheted, annyira meglepett, hogy elmondani nem tudom. Ezt az oldalát nem ismertük, vagy nem vettünk róla tudomást.

Az jó ötlet ha egyelőre külön vannak a kutyák, ugye? Ne erőltessem azt ami nem megy?

#4 igen, mindegy mennyi idő, amennyi kell annyit beleteszünk, ez nem játék már, és a kiskutyát visszavinni sem opció. Nagyon el vagyok keseredve.

tegnapelőtt 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
#3 vagyok. Bocs a megfogalmazásért, de magyarul leszartátok a viselkedését mindigis, most meg isszátok a levét. Nem a kutyával van gond, hanem a neveléssel. Kezdetektől fogva. Lehet rajta javítani, de nektek kell fejlődni. Mindenképp zárjátok külön őket, ne találkozzanak egyáltalán.
tegnapelőtt 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a domináns első kutyánk nagyon nehezen viselte az egy évvel később érkező kölyköt. Borzasztó volt látni, ahogy váratlanul letámadja, miközben a kicsi csak játszani akart. Mi kezdetektől fogva hívtunk trénert (a nagyobbak is jártunk rendszeresen). Nálunk az volt a helyzet, hogy az idősebb rettenetesen féltékeny volt. Jó konkrétan arra is, ha kedvesen besztem a kicsivel. Az hozott javulást, hogy elég sok időt töltöttem a naggyal is (persze folyamat letiltottam a kicsi bántásáról). Én is szeparálnám most a tiédet, de úgy hogy a domináns ne azt tapasztalja, hogy te a kicsivel vagy. Ha így zátod ki, csak olaj a tűzre. A tréner jó ötlet!
tegnapelőtt 22:50
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 köszönöm szépen, azóta jó a helyzet? segített a tréner? sikerült jól együtt élniük?
tegnapelőtt 23:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Sikerült. Jól vannak. Szóval van remény:)
tegnap 04:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!