Jobb egy kutyus vagy inkább kettő?
Van egy máltai kiskutyám, fajtából adódóan szeparációs szorongása van, ami már nagyon sokat javult, de még mindíg vannak tünetek.
Albérletben lakunk ezért nem tudnánk mi lenne a legjobb megoldás.
Azt tanácsolták vegyünk mellé még egy kutyát, akkor teljesen soha nem lesz egyedül és lehet az ugatást is befejezi (ugat ha egyedül van), viszont attól tartok mi van ha onnantól kezdve közösen fogják csinálni?
Gondoltam arra is, hogy cicát vennék mellé, mert alapból cicákkal nőtt fel és nagyon jól elvoltak, viszont az albérletet félteném.
Szerintetek mi lenne a legjobb?
Nekem rögtön a cica jutott eszembe, ahogy el kezdtem olvasni lentebb.
Kevesebb gond van egy cicával, bár az elején vele is foglalkozni kellene, hogy alapvető szabályokat meg tanuljon. Szóval én a cicára szavazok. Remélem sikerül egy kicsit enyhíteni a kutyusod viselkedését.
Alapból volt már cicám korábban több is, tudom, hogy kell megnevelni, csak nagyon modern az albérlet és amíg otthon laktam is hiába volt kaparófa, több féle meg nagy macskaház mindíg megtalálták azt amin jobban lehet élezni:(
A macskavédő sem ért semmit, a kanapé volt a sláger meg a francia ágy sarka, semmi másban nem tettek kárt adztalra sem mászkáltak de erről lehetetlen volt őket leszoktatni.
A kutyusom pedíg tényleg imádja a cicákat, velük nőtt fel, szerintem kicsit macskának is hiszi magát, ezért én is arra gondoltam egy cica kellene inkább mellé, de emiatt nem tudom mennyire lenne jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!