Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jobb egy kutyus vagy inkább...

Jobb egy kutyus vagy inkább kettő?

Figyelt kérdés

Van egy máltai kiskutyám, fajtából adódóan szeparációs szorongása van, ami már nagyon sokat javult, de még mindíg vannak tünetek.

Albérletben lakunk ezért nem tudnánk mi lenne a legjobb megoldás.

Azt tanácsolták vegyünk mellé még egy kutyát, akkor teljesen soha nem lesz egyedül és lehet az ugatást is befejezi (ugat ha egyedül van), viszont attól tartok mi van ha onnantól kezdve közösen fogják csinálni?

Gondoltam arra is, hogy cicát vennék mellé, mert alapból cicákkal nőtt fel és nagyon jól elvoltak, viszont az albérletet félteném.

Szerintetek mi lenne a legjobb?

tegnapelőtt 16:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rögtön a cica jutott eszembe, ahogy el kezdtem olvasni lentebb.

Kevesebb gond van egy cicával, bár az elején vele is foglalkozni kellene, hogy alapvető szabályokat meg tanuljon. Szóval én a cicára szavazok. Remélem sikerül egy kicsit enyhíteni a kutyusod viselkedését.

tegnapelőtt 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Cicánál ki kell tapasztalni, mi az, amit szívesen karmol, mert amíg kaparófánk volt, addig az enyém is inkább a kanapét gyilkolta. Viszont rájöttünk, hogy az a baj, hogy ő nem szereti a szizált, de a kartont szereti kaparni, úgyhogy mióta ilyen olcsó karton kaparókat veszek, azóta nem bántja a kanapét. (Más baj meg eleve nem volt vele, nőstény macska, ivartalan, nem jelöl, nagy ritkán ha elfelejtettem kitakarítani az almot, a kádba szarik, de alapvetően minden nap takarítom, csak ha túl sűrűre sikerül 1-1 nap, akkor ott a meglepi. De ott meg nem marad nyoma.)
tegnapelőtt 20:08
 3/4 Duenna ***** válasza:
6%
Kutyára szavazok. Sok gond van a cicával. Még a szekrény tetejére és a függönyökre is felmászik, szétkarmolja, szétcincálja, a kutya viszont sokat rágcsál,meg kell tanítani, hogy csak azokat a játékokat rágcsálhatja, amit a gazdi ad. Ilyen erős és fogbiztos játékokat a kutyaboltokban lehet beszerezni. És két kutya szívesebben lejátszik egymással. Csak vigyázni kell, hogy ha a jelenlegi kutya kan, akkor a másik is kan legyen, különben kisbabák jöhetnek, ami bizony, sokkal több gondot okoz.
tegnapelőtt 20:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Alapból volt már cicám korábban több is, tudom, hogy kell megnevelni, csak nagyon modern az albérlet és amíg otthon laktam is hiába volt kaparófa, több féle meg nagy macskaház mindíg megtalálták azt amin jobban lehet élezni:(

A macskavédő sem ért semmit, a kanapé volt a sláger meg a francia ágy sarka, semmi másban nem tettek kárt adztalra sem mászkáltak de erről lehetetlen volt őket leszoktatni.

A kutyusom pedíg tényleg imádja a cicákat, velük nőtt fel, szerintem kicsit macskának is hiszi magát, ezért én is arra gondoltam egy cica kellene inkább mellé, de emiatt nem tudom mennyire lenne jó ötlet.

tegnapelőtt 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!