Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem bírom a kutyával az...

Nem bírom a kutyával az életet ,mi legyen?

Figyelt kérdés

Mindig is volt kutyám. Végig velem voltak, gyerekként is én gondoskodtam róla, nem anyukám.

2 éve lett egy fajtiszta kutyánk. Idáig mindig keverék kutyám volt. A gyerekeknek is jót tett és legbelül én is vágytam rá. Nagyon nehéz volt az első év. Különleges nehézségekkel néztünk szemben, mert a megfelelő kaját nem találtuk neki és nagyon sokat behányt. Hetente volt hányás. Orvos semmit nem talált. Egyszerűen ilyen kényes a gyomra. Tényleg mindin vizsgálat meg volt. Nagyon sok pénzt költöttem rá. Nem voltam hozzá szokva.

Most ez az év sem a nyugalomról szól. A kutyának 3 naponta epilepsziás rohama van. Hiába kap gyógyszert. 3 naponta 2 napot járkál egész nap, behány, reszkett, remeg, 2 óránként ki akar menni, kaparha az ajtót.

Én ezt marnem bírom. Hónapok óta nem alszok rendesen. Ki készülök. Arra kell kelnem mint most is 1:07 órakor, hogy öklendezik a kutya. 5 helyen hányt be. A

gyerekek ágyára is. A nem alvás miatt feszült vagyok. Elvált vagyok 10 éve, dolgozok 10-12 órákat hogy abgyerekeknek megadjak mindent. Ez a havi 40-60 ezer ft a sírba tesz amit a kutyára költök. Sose gondoltam hogy nekem valaha több bajom lesz egy kutya miatt mint volt együtt véve a 2 gyerekkel. Nem bírom már. Imádjuk, tényleg, de mikor már a saját egészségem, anyagi helyzetem a tét mondtam a gyerekeknek hogy mi lenne ha elajándékoznánk a kutyát. Azt mondták látják hogy mennyit sírok, és nagyon szeretik de tenyleg nyugodtabb lenne nélküle. A szívünk szalad meg és főleg az enyém mert tudom hogy nem ez a megoldás, nem ezt kell csinálni. De 5 évig sporoltam pénzt, hpgy tudjunk elmenni nyaralni. Tavalyra lett betervezve. Abból a pénzből alig van már mert a kutyára ment. 200ezer ft fizetésből hónapra lebontva 50ezer a kutya rengeteg!!!!!

Mit tegyek??? Frontint szedek már mapok óta. Utoljára kedden aludtam éjszaka 6 órát. Azóta csak 3 -4-5 de aut is szakqszonkent....kinkeszultem:(

2023. febr. 13. 01:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
67%
Egyáltalán minek a kutya? Ez olyan szereotípia. Legyen ház, kocsi, gyerek, kutya. Ha valamelyik nem teljesül akkor meg boldogtalanok. A társadalmi elvárásnak meg ugye muszáj eleget tenni. Mintha az a négy dolog nem lenne meg együtt akkor értelmetlen lenne az egész élet.
2023. febr. 13. 16:46
 52/72 anonim ***** válasza:
91%
Szerencsére nem volt még epis kutyám, de ha az egyik kutyám elrontotta a gyomrát, akkor rakok egy pokrócot az ágyra és csak azon feküdhet, ha baleset van, akkor meg gyorsan cserélem, de ilyen esetben azt sem tartanám elvetendő megoldásnak, hogy kiszoktatjátok a kutyust a hálókból, főleg a gyerkőcökéből. Ha a hányásoknál nem tudtok a kutyának érdemben "segíteni", azt igazából ráérne reggel egyben eltakarítani, ha estére egy kutyaoviba raknátok és talán még egyszerűbb is lenne pl egy járólapot felmosni, pár olcsó pokrócot kimosni, mint szőnyeget takarítani, ágyneműt mosni. A roham persze más.
2023. febr. 13. 19:56
 53/72 anonim ***** válasza:
80%
#51 na igen, mert kell a gyereknek ne csak a tabletet nyomogassa folyton, meg ha fajtatiszta akkor a facebookon meg instán is lehet vele flexelni.
2023. febr. 13. 19:59
 54/72 anonim ***** válasza:
75%

Ha yorkied lenne, akkor nem is lenne ilyen rottyon csori. Neked egy szaporitott fajtajellegu kevereked van. Ne kevert a szezont a fazonnal.

Olcson kellett gyorsan a yorkienak kinezo kis korcs. Hat akkor most keljél hozzá, legkozelebb osszesporolod szepen a 3-400 ezret es veszel egy igazi yorkiet vagy orokbe fogadsz. Ennyi. Tanultál belőle.

2023. febr. 13. 21:04
 55/72 anonim ***** válasza:
92%
Nekem meg se fordult a fejemben, hogy egy kutyus ne kerülne ugyanannyiba pénzben és törődésben, mint egy gyerek. Sőt többe, hiszen a gyereket államiban ellátják ingyen több dologban, ételt, tankönyvet, ösztöndíjat is kaphat, de a kutyát csak privátin tudod elláttatni. És a kutyát még 13 év múlva ki ki kell vinni napi 5x, míg a gyereked 3 év után önálló a WC-zésben.
2023. febr. 13. 21:16
 56/72 anonim ***** válasza:
86%
Én elmennék egy másik orvoshoz,hogy adjon másik gyógyszert,ha kell és nézze meg újra a kutyát hátha más is áll a dolog mögött,mert az nem normális,hogy a kutya se alszik,mert rosszul van és rohama van 2 óránként.Elhiszem,hogy nagyon nehéz ez neked voltam már hasonló helyzetben csak akkor az nem kutya volt hanem macska.Én se aludtam 30 percenként néztem a cicát hogyan van.Ha nem opció a menhely esetleg valamilyen másik szervezet,kidobni se akarod akkor tényleg muszáj lesz megtartani,mert egy beteg kutyát senki se akar magához venni hiszen tudja,hogy nem lesz egy könnyű élete utána.Az se normális,hogy több 10ezer Ftot ráköltesz és magatoktól megvonsz dolgokat a kutya miatt.Tényleg menj el másik gyógyszerét vagy orvoshoz és,ha akkor se javul a helyzet és a kutya is szenved/romlik a helyzete akkor jobb elaltatni a kutyát esetleg másik gazdát keresni neki.
2023. febr. 13. 21:54
 57/72 A kérdező kommentje:

Nem olvastam el az összes hozzászólást. Mint mondtam, nem divatból lett ilyen kutyánk. És évekig kutyátlan voltam, sok idő volt mire döntöttem mellette. Menhelyről szerettem volna, de meghiúsult, így egy véletlen folytán került hozzánk a mostani, nem fizettem érte. De bele se gondoltam ebbe a dologba, hogy agyontenyésztett stb. A lényeg, hogy tegnap nagyon kikészűltem. Viszont sokat beszéltem a gyerekemmel róla és megtartjuk. Sose volt igazán kérdés, hogy megválljunk tőle. Nagyon szeretjük, de nagyon megterhelő. Szegény nem tehet róla, hogy ilyen és ő sem érti mi ilyenkor a baja :/ tegnap nagyon sokat kutakodtam, kerestem olyan orvosokat, akik szoktak foglalkozni ilyen kutyákkal, ilyen jellegű problémákkal. Most nagyon jól van a kis majom. A héten végig telefonálom a dokikat és egyelőre kutya nélkül el szeretnék menni hozzá, beszélni ezekről vele.

Aki meg egy gyereket hasonlít egy kutyákhoz, az meg menjen mara fenébe. Egy kutya az kutya. A gyerekem meg a gyerekem. Hiába szeretem a kutyám, de a gyerek miatt azonnal lemondok róla. Fordítva ez nincs.

Hamarabb segítek állatmenhelyeken, mint árvaházaknak, de azért ne legyünk már ennyire mártírok a kutya téren.

Köszönöm az értelmes segítséget, aki meg csak bele tud rugni az emberbe, az ne névtelenül tegye idegenekkel, hanem kezdje családon belül...ugye az már nem megy

2023. febr. 14. 05:27
 58/72 anonim ***** válasza:
78%
Miért rugna bárki családon velül bele valakibe? Nekem normàlis családom van, aki nem vesz szapitol óccógugyát…
2023. febr. 14. 07:57
 59/72 anonim ***** válasza:
89%

Megnéznélek Téged a kutya helyében mit szólnál hozzá.

Csóró kutya...

A kutya az kutya, de ugyanolyan Maga tehetetlen sőt Maga tehetetlenebb, mint egy gyerek és az is marad...

Idióta, ezért van hasonlítva a gyerekhez...

2023. febr. 14. 13:02
 60/72 anonim ***** válasza:
89%
Aki értene a kutyákhoz, kérdező, nem venné házi alomból kutyát SOSE!! Szóval ezzel leírtad magad, hogy nem értetek a kutyákhoz. Na mindegy, szerencsétlen kutya.
2023. febr. 14. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!