Nem bírom a kutyával az életet ,mi legyen?
Mindig is volt kutyám. Végig velem voltak, gyerekként is én gondoskodtam róla, nem anyukám.
2 éve lett egy fajtiszta kutyánk. Idáig mindig keverék kutyám volt. A gyerekeknek is jót tett és legbelül én is vágytam rá. Nagyon nehéz volt az első év. Különleges nehézségekkel néztünk szemben, mert a megfelelő kaját nem találtuk neki és nagyon sokat behányt. Hetente volt hányás. Orvos semmit nem talált. Egyszerűen ilyen kényes a gyomra. Tényleg mindin vizsgálat meg volt. Nagyon sok pénzt költöttem rá. Nem voltam hozzá szokva.
Most ez az év sem a nyugalomról szól. A kutyának 3 naponta epilepsziás rohama van. Hiába kap gyógyszert. 3 naponta 2 napot járkál egész nap, behány, reszkett, remeg, 2 óránként ki akar menni, kaparha az ajtót.
Én ezt marnem bírom. Hónapok óta nem alszok rendesen. Ki készülök. Arra kell kelnem mint most is 1:07 órakor, hogy öklendezik a kutya. 5 helyen hányt be. A
gyerekek ágyára is. A nem alvás miatt feszült vagyok. Elvált vagyok 10 éve, dolgozok 10-12 órákat hogy abgyerekeknek megadjak mindent. Ez a havi 40-60 ezer ft a sírba tesz amit a kutyára költök. Sose gondoltam hogy nekem valaha több bajom lesz egy kutya miatt mint volt együtt véve a 2 gyerekkel. Nem bírom már. Imádjuk, tényleg, de mikor már a saját egészségem, anyagi helyzetem a tét mondtam a gyerekeknek hogy mi lenne ha elajándékoznánk a kutyát. Azt mondták látják hogy mennyit sírok, és nagyon szeretik de tenyleg nyugodtabb lenne nélküle. A szívünk szalad meg és főleg az enyém mert tudom hogy nem ez a megoldás, nem ezt kell csinálni. De 5 évig sporoltam pénzt, hpgy tudjunk elmenni nyaralni. Tavalyra lett betervezve. Abból a pénzből alig van már mert a kutyára ment. 200ezer ft fizetésből hónapra lebontva 50ezer a kutya rengeteg!!!!!
Mit tegyek??? Frontint szedek már mapok óta. Utoljára kedden aludtam éjszaka 6 órát. Azóta csak 3 -4-5 de aut is szakqszonkent....kinkeszultem:(
"Amúgy a yorkie nem is egy beteges fajta."
Na ennél nagyobb baromságot ritkán olvas az ember.
Légcső szűkület, patella ficam, bőrproblémák, emésztési problémák, ideggyengeség, allergiák, szívbetegségek - Ha bárki megemlíti, hogy yorki, egyből ez jut az emberek eszébe róla. Iszonyúan túl lett tenyésztve, agyon szaporítva a fajta, ahogy az összes divat fajta. Ha csak nem egy ősi pásztorkutyáról vagy egy ritka fajtáról van szó, gyakorlatilag az összes fajtatiszta kutyának valami baja van.
Letehetnének már végre az emberek arról, hogy ilyen-olyan fajtatiszta kutya kell nekik, mert épp az a divat, vagy mert drága és azzal fel lehet vágni. Érdekes, hogy a legtöbb ember arra megy, hogy minél különlegesebb legyen, kitűnjön a tömegből, bárhogy. De arra még nem jöttek rá, hogy a keverék kutyák a legkülönlegesebbek, hisz két egyforma tuti nincs.
Nem értem miért nem jön válasz azokra a hozzászólásokra, amik a gyógyszerét mondják a kutyusnak.
Már nem csak Én, hanem többen is mondjuk, hogy esélyes, hogy az a gond.
Nekem már most kezd fura lenni, hogy mindenkép meg akarsz szabadulni Tőle, amikor lehet csak rossz a gyógyszer meg a kajájára tényleg oda kell figyelni.
Felesleges odaadni, ha csak gyógyszer baja van meg egy kis kaja érzékenység.
Meggyógyítani kell, de Nekem már gyanús a story ezek után, hogy egyikre sem jön válasz, hogy megnézeted orvossal a kutyust.
Ha korábban írja ki ezt a kérdést, korábban kezd el gondolkodni megoldásokon, akkor még lett volna esélye.
De már belefáradt, egyszerűen elege van az egészből, látszik rajta.
Rendben van, hogy bele, de amikor meg van megoldás, ha tényleg szereti, akkor (ha van pénz) alap, hogy fogom kapom és írom, hogy lehet tényleg ez lesz a gond, köszi skacok, megnézetem.
Bezzeg, ha a gyerekéről lenne szó az más lenne.
Na az állat is ugyanolyan érző lény és csak az emberre van utalva.
Értem, hogy belefáradt de lehet ennyi a megoldás, ha meg már azon van teljesen, hogy tovább adja, akkor meg ne írogassa, hogy mennyire szereti.
Szerintem érdemes lenne megnézetni, de az már szerintem durva, hogy felcsillan a remény és akkor bemondja az ember, hogy leszarom.
És kérdező, ha a menhely nem akkor mi? Senki nem fog egy beteg kutyát venni, ami csak viszi a pénzt.
Azt tanácsolom hogy menhelyre add be. Hogy már nem tudjátok felelősséggel eltartani, kikészültök tőle, stb. Igen, senki nem fogja a menhelyről befogadni nagy valószínűséggel, de még mindig jobb egy menhelyen, mint hogy nálatok maradjon. És ezt nem rosszból írom. A ti érdeketek.
Vagy kinek ajándékoznál el egy beteg kutyát?
Ha ez nem, akkor először is keresnék egy normális állatorvost, mert így tűnik a mostani nem túl jó...
Utána, ha a kutya egészségi állapota jobb lesz, munkahelyet váltanék, ahol több a fizu. Már ha lehetséges. Ha nem akkor nem.
Remélem jobban lesztek, és a kutya is jó helyre kerül/meggyógyul.
#47: ”az élet néha nehéz de a kutyának mennie kell ilyen esetben.”
Milyen esetben? Amikor lehetne rajta segíteni gyógyszerrel? Akkor miért kell rajta túladni, és “halálra” ítélni? Ha tényleg annyira szereti, ahogy írja, kapaszkodni kell az utolsó reménybe is, és megpróbálni az utolsó utáni lehetőséget is, ami a megfelelő gyógyszer (és mennyiség) megtalálása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!