Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az normális dolog, hogyha...

Az normális dolog, hogyha valakinek lakásban vannak kutyái, akkor az egész lakásban el kell viselni hogy büdös van?

Figyelt kérdés

Életemben először elek 2 kutyával

2 nap után a pokolban érzem magam

Az egész lakásban ázott kutyaszag van, az ételük is büdös a konyha közepén, van egy pár hónapos, aki egy textilre pisil a nappali előtt…

Meg az én szobámban is érzem ezt a szörnyű szagot, öklendezni szoktam tőle

Az egyik kutya idős, az alapból iszonyat büdös…

Eleve depressziósan kerültem ide, most kb meg akarom ölni magam emiatt, nagyon nem bírom a szagokat

Lehet ezen segíteni egy takarítással?

Vagy ez normális dolog egy kutyás lakásban?

2022. aug. 30. 10:17
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
96%

A mentális állapotodat nem kommentálom, ez az orvosod dolga. Nehéz ilyen betegséggel. A szagokkal nekem is van problémám, ezért figyelek rá oda a saját lakásomban, nekem is van kutyám, meg díszmadaraim is, akikkel meg nem szokás sétálni, szóval bent végzik a dolgukat, mégsincs bűz a lakásban.

A padlószőnyeg nehezített terep, eleve lehetetlen rendesen kitakarítani még szőnyegtisztító géppel is (onnan tudom, hogy a szüleimnél az volt eredetileg, és mindig mindennel próbálkoztak, aztán mikor felszedték, hogy laminált padló legyen helyette, akkor vödörnyi port söpörtünk össze alóla, én rendszeresen csúnyán köhögtem, miután kipakoltuk a szőnyegpadlót, a köhögésem megszűnt). Viszont némileg azért lehet javítani.

Vannak egész jó szőnyeg- és kárpittisztító habok (én leteríthető szőnyegekhez illetve kárpitos kanapéhoz használtam már ilyet), amikkel be kell fújni a felületet, amit tisztítani akarsz, hagyod hatni (rá van írva, meddig), utána felporszívózod. Ezeknek kellemes illatuk is van. Van ilyen pl. a Vanishnek, arra még kutyát is tettek a címkéjére, de van több márka is, nagyobb áruházláncokban (Spar, Tesco, Lidl... stb.) biztos, hogy van, és kínai vegyesboltokban is szokott lenni ilyen.

Elég alaposan ki kell tisztítani, hogy a kutya ne érezze, hogy valaha oda végezte a dolgát.

Ezen kívül van távoltartó spray kutyáknak, macskáknak, én nem próbáltam, nem volt szükség rá, de egy próbát érdemes tenned vele.

A kutya egészségi állapotáért a gazdája felelős, nem tudom, látta-e állatorvos az idős kutyát például, kap-e valamire kezelést.

Létezik kutyáknak is parfüm, természetesen olyan, ami nem káros nekik, de talán kellemesebb illatuk lesz tőle, ezzel is tehetsz egy próbát.

2022. aug. 30. 12:54
 22/60 A kérdező kommentje:
Te meg egy bántalmazó …
2022. aug. 30. 12:56
 23/60 A kérdező kommentje:

22, igazából feleslegesen beszélek vele, sajnos a rokonom is pont olyan szarul van mint én, csak ő már idősebb is.

Azért is elkezdett ordibalni, hogy mondtam neki hogy húgyban úszik az egész padló meg a matrac.

Most ott tartok hogy vagy egy pisis ammónia szagú szobában maradok, vagy szó szerint megyek az utcára

Hacsak nem tud valaki menedéket egy 4 hónapja munkanélküli szerencsétlennek.

Kb egy hajléktalanszállón érzem magam

2022. aug. 30. 13:03
 24/60 anonim ***** válasza:
66%
Szedd össze magad és kezdj el élni.
2022. aug. 30. 13:05
 25/60 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld meg csak azt a szobát kisikálni, amelyikben te laksz. Már az is javítana a helyzeten.
2022. aug. 30. 13:06
 26/60 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 2 kistestű benti kutyám van. Amíg nem voltak szobatiszták, sajnos tényleg voltak kellemetlen szagok, de az az időszak ezzel jár. Mikor szobatiszták lettek, kitisztíttattam a szőnyegeket és egyáltalán nincs bent büdös vagy kutyaszag. Minden héten porszívózok, felmosok, használok illatosítókat, a kutyák havonta fürdetve vannak. Tisztaság és rend van a házban. Akinél büdös van és kupi, ott a kutyák nélkül is az lenne...
2022. aug. 30. 13:10
 27/60 A kérdező kommentje:

26, ott csak a matraccal van gond, ami szét van pisilve.

A rokonom rárakott egy plédet hogy ne lássam, de a brutális szagot érezni, amikor szóltam neki hogy 2 méteres folt van a matracon, akkor kezdett el ordítani…

Nem tudom hogy jó e ezt egyáltalán belélegezni

Valóban a táljuk körül is mocskos minden meg van egy idős ember is a lakásban, körülötte is vannak gondok, neki segítek mióta itt vagyok, de nem vagyok apolo, nem tudom hogy kell hozzáérni.

Itt maradok megőrülni, az a lényeg

2022. aug. 30. 13:49
 28/60 anonim ***** válasza:
93%

Akkor ezert van budos, mert padloszonyeg van, illetve kanapet, agyat, ilyeneket is erdemes legalabb evente kitisztitani normalisan, ha a kutya felmehet.

Megmondom oszinten, hogy egy ido utan en is ereztem nalunk otthon kutya szagot, pedig az en kutyam kulonosebben nem budos, illetve 2 havonta furdetve is van.

De fel volt engedve a kanapera ugy, hogy nem takartuk le, illetve van egy darab nagy szonyegunk, azon is maszkalt, fekudt ugye es egy ido utan ezek budosek lettek, hiaba porszivoztam rendszeresen, innen jott a szag.

Hivtam szakembert, akinek voltak normalis gepei es ki tudta tisztitani, azota nincs szag. Es ezt evente meg is teszem azota, illetve a kanapet mar inkabb letakarom pokroccal es azokat rendszeresen mosom.

Szoval en magam is ereztem a kutya szagot, pedig vele elek. Nem tudom masoknal hogy van, hogy oldjak meg ezt, de nekunk igy valt be, lecci ne pontozzatok le :D

2022. aug. 30. 14:08
 29/60 anonim ***** válasza:
93%
#30 hát ja, ha nem tetszik, lehet menni albiba.
2022. aug. 30. 14:22
 30/60 A kérdező kommentje:

Nagyon empatikusak itt az emberek… magyar valóság

Azért azt a befogadás mellett sem feltétlen kellene tűrnie egy emberi lenynek, hogy 2 méteres húgyfoltban meg ammónia szagban kelljen aludnia..

2022. aug. 30. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!