Lakásban tartott 7 éves kutya normális, hogy mindenhova odapisil?
Nem normalis.
Vagy elhanyagolva erzi magat es a figyelmet akarja magara felhivni, vagy beteg.(2ik valoszinubb) vigyetek inkabb orvshoz szerintem.
egy yorkiról van szó, szerintem csak szimplán neveletlen/nincs vele törödve... csak párom védi ezzel a szöveggel
nem a miénk a szüleié, csak most hosszabb ideig mi vigyázunk rá(eddig is szerintem bepisilt, mivel mindig pisiszagot éreztem náluk)
mit tudok ez ellen tenni? Mindig kiengedem az udvarra, akár mikor jelez.. de már az agyamra megy ez a pisigond..főleg,hogy van egy 2 éves fiam
Yorki esetén még bőven nem öreg. A kistestűek 14-20 évig is eléldegélnek.
Ha gyanús, hogy nevelési hibás, akkor fél-óránként vidd ki és ha pisil dicsérd meg nagyon. Kb elölről kezded a szobatisztaságra nevelését. Bent mindent fertőtleníts le, ecetes vízzel a pisis felületeket még egyszer. Ha rajtakapod, akkor szídd le/ zökkentsd ki és küld ki. Ha megtörtént már akkor pedig gyors takarítás.
Olyankor pisil be, mikor nem vagyunk itthon..ha itthon vagyok mindig kiengedem
ritka mikor 5-6óránál többet van egyedül
+ éjszaka pisil még be
tehát sajnos nem igen tudom leszidni, mert sose látom
ezért is vagyok tanácstalan
lassan már én is szorongok, mit pisil le.. :( csak hát el kellett tenni már a fiam szivacsszőnyegét, mert azt is pisilta..karácsonyfát
szeretem a kutyákat, azért is mentem bele
..bár nem vagyok a lakásban tartás híve
de ha tudtam volna ezt, nem vállalom hónapokra
ezentúl ahova tudom viszem magammal, addig se pisil összemindent
köszönöm a válaszokat
Ha a karácsonyfát is levizelte, akkor szerintem egy kanról van szó, amelyik nincs ivartalanítva.
Ha így van, simán jelöl a kis beste.
Annyit tehetsz, ha hónapokról van szó, hogy szépen beszoktatod egy szobaketrecbe, és éjszakára, meg amikor nem vagytok otthon, ott fog lenni. Nehéz lesz ennyi idős kutyánál, de megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!