Meselnetek kicsit a dobermannokrol? Elso sajat kutyus lenne spaniel melle lenne tapasztalt gazdis segitsegem, es en is ertek a kutyakhoz. Suliba termeszetesen jarnank. Tudtok jo tenyesztot normalis aron?
A dobermannok nem vérengző gyilkosok, hagyjuk már. Kemény gazdát igényelnek, mert elég erős akaratúak. A kölyökkori szocializáció nagyon fontos, mint minden kutyánál.
Nagy a mozgás és munkaigényük, kell nekik valami sport.
Napi fárasztásra nagyon oda kell figyelni.
Csak kint nem tarthatóak, a rövid bunda és gazdacentrikusság miatt. Inkább egy gazdás kutyák.
A legtöbbjüknek jó ŐV ösztöne van, de ettől még nem fenevadak.
Engedelmességi vonalon érdemes elindulni velük, ha ŐV-zni nem is szeretnél.
Igen, a kutyasuli nagyon ajánlott.
Tenyésztőkben nem tudok segíteni, sajnálom.
Persze, csont nő az agyába... meg a kuvasznak is. És a nyers hústól is természetesen megvadulnak a kutyák. Kész csoda hogy az a rengeteg barfos eb még nem tépte szét és falta fel a családját...
2 dobink van és egy vendég rehabon. A kettő egy alomból testvérpár, tűz és víz. Közös bennük, hogy imádnak minket, imádnak feladatot teljesíteni, nagyon okosak, ragaszkodók. Az egyikük visszafogottabb, nyugodtabb, persze néha pörög ő is ezerrel. Kevésbé önálló, ami annyira nem minden szempontból jó, mert öv-nél csak akkor teljesíti a feladatot, ha a közelben vagyok. Ha nem lát, kicsit összezuhan az új terepen, új helyzettől, megcsappan az önbizalma. Kedves, bújós bárányka, tökéletes családi kutya.
A másik hölgyemény 24/7 ezerrel pörög. Sokáig gondunk volt azzal, hogy túl sovány, mert egyfolytában rohant. Mindenhova. :D kajálás helyett is, sokkal érdekesebb volt a világ. Minden feladatban teljesen odateszi magát, magabiztos, néha túlságosan is. Már rég nem kamasz, de még mindig szívesen feszegeti a határokat.
Egy éve hunyt el az öreg dobink rákban, 9 évesen. Ő is előbb csak rehabon volt itt, aztán teljesen beleszerettünk. Csak 3 évet volt velünk. Nekem ő volt a leggyönyörűbb, legokosabb dobi, akivel valaha találkoztam.
Noblesshof kutyák.
Mint biológus kijelentem, hogy sem a dobermannok agyába nem nő csont, sem a kuvaszok agya nem növi ki a koponyát. Ezek falusi baromságok, ezekkel magyarázták, hogy a neveleltlen, kertbe kicsapott kutyák megfelelő foglalkozás és hozzáértés hiányában viselkedés problémásak lettek (nem, nem megőrültek)
Aki ezt elhiszi, az sem állt sorba amikor az észt osztogatták.
Több dobis ismerősöm van, van akinek már idős a kutyája és nem, egyik sem őrült meg, rendesen foglalkoznak a kutyákkal, nevelik, mozgatják és foglalkoztatják őket.
Szóval az ilyen badarságokra semmiképp nem kell adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!