Kit szeretnek megtámadni a kutyák?
Hogy lehet, hogy engem sose támadott meg még kutya, pedig szinte minden héten találkozok kóbor kutyával, vagy kizárt kutyával, és semmi gondjuk nincs velem, elmennek mellettem, oda jönnek megszagolnak, majd elmennek, vagy rám se figyelnek. És van akit meg megharapnak csak úgy.
Mit csinálok ilyen jól?
,,Ha gondolod rád uszíthatok egy dobermant mondjuk... Ha megszaglász és tovább sétál, akkor még pénzt is adok érte. A kóbor kutyák nem harapnak...,,
Ha gondolod egy kanári ( dogo canario ) ráköhög a dobidra, és csak a pórázt viszed haza mondjuk...
A kérdező kóbor kutyákról írt! Olvassál már ember ne csak okoskodj!
,,pedig szinte minden héten találkozok kóbor kutyával,"
A kóbor kutyák igen is harapnak! Akár egyedül van akár falkában.
Az utcánkban is volt egy közepes termetű keverék kutya. Aki félt tőle azt megharapta.( postás, gyerekek stb.) Aki meg nem félt annál meg behúzta fülét farkát és alázatos pofival nézett rá.
Engem sem támadott még meg soha kutya, pedig ha eddigi életem során nem találkoztam kb. 2000 kutyával, akkor egyel sem.
Az én kutyám nagyon nagyon ritkán ugat meg embereket séta közben, és ezek mindig olyanok, akik tartanak a kutyáktól. Furcsán, és zavartan viselkednek, és ezt rögtön észreveszik az állatok. Az enyém nem igazán tudja kezelni ezt a fajta viselkedést.
Én például nagyon szeretek leguggolni a kutyákhoz, legyen az kicsi, vagy nagy. Ilyenkor rögtön elkezdenek csóválni:) Ha olyan a szitu, hogy pórázon van egy kutya, de jönne felém, akkor nem csinálok semmit, hagyom, hogy megszagoljon, utána óvatosan megsimogatom. Ha pedig egy kutyát jobb elkerülni, azt úgyis látni lehet. Ha a gazdi pórázon tartja, elhúzza, leülteti maga mellé, akkor egyértelmű, hogy nem megyek oda.
Lehet, hogy a mi környékünkön -szerencsére- kultúrált kutyatartás van, de nem igazán találkoztam még olyannal, hogy valakit megharapott volna egy kutya. Kóbor kutyák nem igazán vannak.
Büszke vagyok magamra, hogy soha nem kellett viperával, gázpisztollyal, vagy más egyéb szörnyűséggel kutyák ellen fellépnem. Ez talán véletlen?
Igazán sajnállak, szörnyű helyen lakhatsz, hogy úgy kell közlekedned, hogy a zsebedben egy gázpisztoly, a másikban egy gázspray, a kezedben pedig egy vipera, és stresszeled magad azon, mikor támadhat meg egy kutya, akinek el kéne törni a bordáját.
Nekem nem tisztem itt bárkinek bizonygatni, hogy milyen kutyatartó vagyok, úgyhogy hidd el, a te véleményed érdekel a legkevésbé.
Ha valaki pedig 5 emberből ítéli meg az egész kutyatartó társadalmat, akkor az szintén jelent valamint, nemde?
10-12 02:40
Te éppen akkora nagy barom vagy, mint a kérdező. A kérdésre a válasz: Az olyan balf@szokat, mint ti vagytok!
KÁELEF nagyon szépen megmondja itt a frankót!
Durva nézni, hogy milyen szinten el vagytok magatoktól szállva, kedves kutyatartók!! Holott nem veszitek figyelembe azt, hogy a kutya az emberi életre veszélyes állat, harap, végső soron egy ragadozó. (Ezt büszkén hirdetitek is a kerítésen, hogy vigyázz, a kutya harap!!)
Szóval még büszkék is vagytok rá. Gratulálok. Csak ugyebár a kutyátok akkor is harap, amikor neadjisten kiszökik, és éhezve kóborol x napig az utcákban. Ilyenkor persze a ti gusztustalan felfogásotok szerint az volt a hibás, akit megharapott (és mondjuk leharapta az ujját), mivel félt tőle, és azt a kutya megérzi. Logikus, ő a hibás, mert ha nem félt volna tőle, akkor nem harapta volna meg, mert nem érezte volna meg a félelmet...
Akkor még arról egy szó sem volt hogy az egész éjszakát végig ugatják a kutyák, meg a kutyaürülék kérdése...
Szóval ezeken kéne sürgősen változtatni, oly módon, hogy a sintértelepek számát drasztikusan megnövelni, a kutyatartókra pedig olyan adót kivetni, amelyet egyszerűen nem tudnak kifizetni. Magyarul: el kell lehetetleníteni a kutyatartást!!! Az emberek ne tartsanak háziállatként gyilkos fenevadat!!
Na figyelj haver.
1. A kutyaszart felszedem (sokszor másét is)
2. A kan kutyámnak gyönyörűen meg tudtam tanítani, hogy kizárólag zöld területen pisilhet. Nem jelölget autókat, házakat, villanyoszlopokat, betonon semmit.
3. Nem szökik ki
4. Nem ugat (sajna parancsra se, de ezt még gyűrjük)
5. Nem harap
6. Engedelmességi vizsgával rendelkezik
7. Iszonyú mennyiségű Áfát fizetek be a táp után, a kaki szedő zacsik után, a kutyaiskolai tanfolyamok után, a póráz/nyakörv/kutaágy után, az állatorvosi kezelések után, stb.
Ebből mit kapok vissza? Köztisztaságot nem, hiába ügyelek rá én magam még úgy is, hogy rendszeresen összeszedem a szemetet, ugyanis nagyon zavar, hogy a kutyám sörösüvegek meg dobozok között szaladgál. Megmondjam mi lesz belőle? Neked nyugdíjad, egészségügyi ellátásod, meg egyetemi tanulmányaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!