Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kit szeretnek megtámadni a...

Kit szeretnek megtámadni a kutyák?

Figyelt kérdés

Hogy lehet, hogy engem sose támadott meg még kutya, pedig szinte minden héten találkozok kóbor kutyával, vagy kizárt kutyával, és semmi gondjuk nincs velem, elmennek mellettem, oda jönnek megszagolnak, majd elmennek, vagy rám se figyelnek. És van akit meg megharapnak csak úgy.

Mit csinálok ilyen jól?

2010. szept. 22. 22:04
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
63%

Én általában átmegyek a másik oldalra vagy irányt változtatok, mert bár szeretem a kutyákat, a nagyoktól félek. Ha sehogy sem sikerül kikerülni a kutyát, akkor nem szoktam rájuk nézni, csak megyek tovább. Valamelyik rám se bagózik, valamelyik meg elindul utánam és várja, hogy adjak neki valamit, de eddig sosem volt nálam kaja, pedig odaadtam volna. Aztán szépen lemaradnak.

A kisebb kutyáknak meg köszönni szoktam.:)

Megharapni eddig egy husky akart. Először voltam a barátnőmnél, a kutyát azelőtt sose láttam. Mikor a barátnőm pár hónapos öccsét szórakoztattam a szobában, a kutya egyszer csak megjelent (belógott a házba) és mikor meglátta, hogy a gyerekkel vagyok, szó szerint a torkomnak akart ugrani. A gazdája éppen csak elkapta a nyakörvét, én meg menekültem amerre láttam. :)

Sajnos szegényt nem sokkal később elütötte a vonat. Pedig olyan szép kutya volt.:(

2010. szept. 22. 22:36
 12/55 anonim ***** válasza:
0%

Na, még egy gondolat: az egyik ismerősömnek meg nem mondom milyen kutyája van, de valami óriási véreb. Akkora feje van, hogy elsőre majdnem elrohantam, mikor megláttam. Úgy őrzi a házat, hogy még nem is lát, már morog messziről. Majdnem megőrül, mikor látja, hogy valaki bemegy a házba. Simán leteperne egy embert. Mikor meg az utcán találkoztam vele, a nyakamba akart ugrani és olyan bárgyú szemekkel nézett rám, hogy játsszak vele, hogy direkt megsajnáltam. :)

22.36os voltam

2010. szept. 22. 22:41
 13/55 anonim válasza:
72%

Rosszul szocializált kutyánál előfordul, hogy magasról tesz rá, ki vagy (határozott, erőt és fölényt sugárzó, vagy az ellenkezője).

Eddig csak mákod volt, annyiban, hogy nem voltak vészesek azok a kutyák, amikkel összefutottál. Az ilyen kutyák lehet, hogy odakaptak volna egy félősebb embernek, de az baromira nem vészes.

Engem már támadott félelemből argentin dog, egyáltalán nem volt erőteljes, csak meglepődtem - rám ugrott és a mellkasom és a vállam kapta meg. Ugyanez a fajta dominanciából harapta fejen a húgomat, aki nem volt határozott fellépésű, de nem is félt, de csak egy kis fertőtlenítést meg ragasztást kellett csinálni - mivel szerencséjére az agyi részen, és nem az arc-koponyájánál kapta el, de ezt sem mondanám durva támadásnak, ennyinél meg is állt.

Szóval az ilyen light kutyák harapásai kivédhetők a fellépéssel és a higgadt helyzet-elemzéssel, de ne hidd, hogy a megharapott emberek pancserek! Sok komolyan elidegenített kutya futkos szabadon, és azok nem állnak meg néhány odaharapásnál, és nem csak a gyenge energiát sugározó embereknek tartogatják, ezt elhiheted.

2010. szept. 22. 22:46
 14/55 anonim ***** válasza:
39%

Sok okoskodás elhangzik ilyenkor, hogy csak akkor támad ha érzi hogy félsz, meg ha veszélyben érzi magát, stb.

Ezzel szemben az a valóság mezeje, hogy leggyakrabban akkor támadnak a kutyák ha féltik a területüket. Minden villanyoszlopot és minden fát azért hugyoz le a kutya sétáltatás közben, mert megjelöli hogy az is az "ő területe". Így aztán amikor kiszabadul egy kutya, és az utcán bóklászik, azt is ugyanúgy a területének tekinti, és szépen kergeti a bicikliseket, meg akik az utcán merészelnek sétálni. Tisztelt kérdező, én csak örülök hogy neked eddig ezzel nem volt problémád. Gyere el a mi környékünkre, ahol falkába verődve várnak téged a nyakörvvel ellátott(!!!!) kiszabadult kutyák. Te is be lennél x@rva hidd el!

Egyszerűen kriminális amit a kutyatartók többsége véghez visz ebben az országban! :( Persze tisztelet a kivételnek!

(Akinek a kutyája megharap valakit, börtönnel kéne büntetni.)

2010. szept. 22. 23:06
 15/55 anonim válasza:
32%

Még engem sem támadott meg egy kutya sem:)

Pedig felénk állandóan vannak..és itt is nagyok,néha nagyon félek,de nem is figyelnek rám:)

Sőt már nem is egyszer az volt h elkezdtek követni,meg ott hízelegni,egy csomó haza akart már jönni velem:)

2010. szept. 22. 23:37
 16/55 anonim ***** válasza:
0%

De itt most óborkutyákról volt szó, nem? Ők azért alapvetően nem láncról frissen elszabadult idegroncsok, tehát a dominanciát szokták érzékelni.

És nem is azt írtam, hogy mindig, hanem hogy általában, persze vannak szélsőséges példák is, meg rengeteg kivétel, de alapvetően a kutyák többségének nem szándéka támadni, mert azzal saját magát is veszélyezteti, ezt pedig nem kódolták az ösztöneibe szerintem. Pont inkább zt, hogy teátrális szertartásokkal fejezze ki erőfölényét, és védje bőrét. Természetes félelem érzet nélkül nehezen tudna túlélni a faj.

2010. szept. 23. 00:12
 17/55 anonim ***** válasza:
37%

"Mit csinálok ilyen jól?"

Hogy nem találkoztál még igazán veszélyes kutyával. Ha gondolod rád uszíthatok egy dobermant mondjuk... Ha megszaglász és tovább sétál, akkor még pénzt is adok érte. A kóbor kutyák nem harapnak...

2010. szept. 23. 02:18
 18/55 anonim ***** válasza:
Eddig még engem sem támadott meg egy kutya sem, pedig én falun lakom és elég sok a kivert kutya. Talán érzik rajtam, hogy állatbarát vagyok és nem félek tőlük.
2010. szept. 23. 12:34
 19/55 KÁELEF ***** válasza:
0%
Engem sokszor támadott meg kutya, ezért is gyűlölöm ezeket az állatokat. Nemegyszer a gazdákkal is megtörtént a konfliktus, tettlegesség is, többször kellettt gázspray-t, viperát vagy gázfegyvert használnom erdőben kóbor vagy "sétáltatott" kutyák ellen. A kutyatartók magasról leszarják a hatályos jogszabályokat, törvényeket és még nekik áll feljebb mikor az ember odasuhint a dögre egy csontrepesztőt, vagy lefújja gázspray-val.
2010. szept. 23. 13:46
 20/55 A kérdező kommentje:

"a gondolod rád uszíthatok egy dobermant mondjuk... Ha megszaglász és tovább sétál, akkor még pénzt is adok érte. A kóbor kutyák nem harapnak..."

Ember, kóbor állatokról van szó, nem arról, hogy rám engedtek egy ÖV-s dobermannt, és leállítottam, miközben futott felém... ÖREGEM!

2010. szept. 23. 14:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!