Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatvédőknek mindent...

Az állatvédőknek mindent szabad? Hires és neves egyesület elvitt 27 divatos kutyát, szaporítónak kikiáltott öreg néi tulajdonát. Vélem a néni tudta nélkül vitték el őket. Ezt hogy nevezik? Állatvédőknek még ezt is szabad?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 17:45
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 A kérdező kommentje:
18.37-es, ez egyáltalán nem biztos! Már másodszor fordul elő, hogy egy rosszul nevelő kutya szuka kölykeit más anyával neveltetem fel. Mindkét pótszülős alomnál megtartottam egy-egy kis szukát. Mikor az első 8-9hetes kora körül teljesen levált az őt felnevelő anyáról és folyton a vér szerintin lógott, még csak nevettünk. De most már a kisebbik is olyan idős, hogy kiengedtem a többiek közé és egyszercsak szól a lányom, hogy anya ez a kiskutya tudja hogy ki az anyukája. És döbbenten néztük, hogy fekszenek egymás mellett, és puszilgatják egymást! Tudják hogy ők anya és lánya! Akármerre megy a vér szerinti anya, a kis 8 hetes és a másfél éves a nyomában van. Tőle tanulnak, vele esznek, vele alszanak. Nem azzal, amelyik felnevelte őket. Hihetetlen, de így van! És ha valaki megpróbálná elszakítani tőlem bármelyik kutyámat...inkább ki sem mondom!
2010. szept. 22. 20:46
 42/66 A kérdező kommentje:
Te figyelj 20.41! Akkor ez a tenyésztőkre is igaz, amit leírtál, kivéve a tisztálkodási lehetőséget. De ők is pároztatják a kutyáikat és eladják a szaporulatot. Nem az 1-2 kutyás szaporítókra gondolok, hanem a 7-8 championt kinevelő Tenyésztőkre. Akinek sok díjnyertes kutyája van, ott már meg kell legyen a létszám, hiszen nem minden kiskutyából lesz győztes! Elárulom a kiállításokra járó Tenyésztők, minimum 30 kutyát tartanak! És szaporodásra kényszerítik őket, ahogy te mondod. És eladják a "gyerekeiket". Akkor ők is fúúúúj? Vagy ők nem, mert tiszták a kutyáik. Legalábbis azok, amelyek kiállításra mennek? Mert amelyek eltartják a kiállítási kutyákat, amelyeknek kölykeit az "olasz" viszi kamionban, azokat biztos hogy nem szűrik. És nem törzskönyvezik. Oltást azt kapnak otthon a tenyésztőtől. Jaj de kis naívak vagytok ti itt mind!
2010. szept. 22. 20:52
 43/66 anonim ***** válasza:
69%
Te se érdemled meg, hogy kutyád legyen.
2010. szept. 22. 20:52
 44/66 Norczy ***** válasza:
85%
ennyi én feladtam! Neked emeleti zavarod van. és szerintem a néni a nagymamád v mit tom én. De te nem látod be mi a rossz. POntosabban ahogy leírtad lelkesen szaporítoskodsz! Hajrá, neked is legyen idős korodban ez a bevételed!
2010. szept. 22. 20:54
 45/66 anonim ***** válasza:
80%
istenem, hát nem hiszem el, hogy léteznek ilyen hihetetlenül alacsony agykapacitással bíró, retardált barmok mint TE "kedves" kérdező! Kérvényt nem nyújtottál be a hülyeségedről? Nem láttad, hogy néznek ki azok a kutyák? És az milyen már, hogy az állatvédők akik saját zsebből fizetik ki mind a 27 kutya oltásait, féregtelenítését, élősködőmentesítését, ivartalanítását és egyéb orvosi költségeit, ezek után visszaadják a néninek, aki gondolom ezek után sem fogja soha a sejhaját mozdítani, hogy akárcsak 1 kutyát is elvigyen orvoshoz, az akkor aktuális oltásai miatt, és akkor megint csak ott lennénk ahol most. És ha az egyiket megharapja egy veszett róka, akkor mi van? Merthogy ugye kerítés nincs, a kutyák járkálnak amerre kedvük tartja, oltva nincsenek így ki vannak téve minden lehetséges veszélynek, a veszettségnek is. Akkor majd hazamegy, átadja a többinek, az megharapja a nénit, vagy egy állatvédőt, stb.... Gondolkodnál mielőtt felteszel egy kérdést, istenem!
2010. szept. 22. 20:59
 46/66 anonim ***** válasza:
100%

Egy TENYÉSZTŐ

- az etetésen és itatáson kívül

- tiszta körülményeket biztosít a kutyáknak

- rendszeres állatorvosi vizsgálatra viszi a kutyáit (ami nem ingyé van, mint az SZTK), kapnak a kutyái oltást, szűrik betegségekre, a beteg kutyáit gyógyíttatja

- nem engedi rohangászni az utcán a kutyáit

- nem elleti folyamatosan a szukákat, hagy pihenő időt, mielőtt újból befedeztetné (ami nem hónapokban, hanem években értendő)

- odafigyel arra, kinek ad el kiskutyát, és segíti az új gazdit tanácsokkal

- odafigyel arra, hogy rokon kutyák ne párosodjanak (apa lánya, anya fia, unoka nagyszülő, testvérek egymással... stb.)

- neadjisten még törzskönyvet is kiállíttat minden egyes kutyára, ami szintén nem ingyenes

- sokszor többet költ a kutyáira, mint amennyi bevétele van a kölykökből

2010. szept. 22. 21:00
 47/66 anonim ***** válasza:
84%
Ti is kaphatnátok egy elkobzást az állatvédőktől, ha ennyire pártolod azt, aki rosszat tesz.
2010. szept. 22. 21:03
 48/66 A kérdező kommentje:
Nem, nem saját zsebből fizetik ki. A te zsebedből fizetik ki, meg a többi adományozóéból. Viszont az oltások, ivartalanítás stb árát el fogják kérni az új gazditól adomány formájában. Adomány nélkül, ingyen sehol nem kapsz kutyát. E így helyes is, de ne mond, hogy a saját zsebükből fizetnek bármit is!
2010. szept. 22. 21:07
 49/66 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, kérdező, kis művelődés céljából légyszíves olvasd el Stephen King, Cujo című könyvét, és nézd meg a filmet is, hátha akkor rájössz, miért fontosak a rendszeres állatorvosi vizsgálatok és az oltások.
2010. szept. 22. 21:11
 50/66 A kérdező kommentje:
Na tessék, itt van a kobzók honlapján a nénivel kapcsolatban: "A bejelentésünk hatására a XVI. kerületi önkormányzat helyszíni szemlét tartott, majd 2009. március 4-én határozat nélkül lezárta az ügyet." NO, AKKOR HOL A KOBZÁSI HATÁROZAT??? NINCS!!!! nem is volt. Önhatalmúlag vitték el a kutyákat, mert sem a hatóság, sem a tulajdonos nem egyezett bele. Még mindig nem mondta meg senki hogy nevezik az ilyen eljárást. És hogy miért képzelik magukat hatóságnak az állatvédők.
2010. szept. 22. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!