Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akkor semmi esélyem? Ne is...

Akkor semmi esélyem? Ne is próbálkozzak?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék egy Jack Russel terriert és nézegettem is magamnak,de nem tenyésztőtől!Olvasgattam és érdeklődtem fórumokon,ahol okszor lehurrogtak,hogyha nem tudok költeni a kutyára 210 ezer Ft-ot,sőt 60-80-at sem,csak max. 45 ezret,akkor minek akarok ilyet szerezzek egy keveréket!Pedig ez a kutya pont illik hozzám!Imádom az állatokat és ők is engem szerencsére!De sajnos nem tudok egy vagy több havi fizetésemnek megfelelő összeget adni érte!Próbáltam már örökbe fogadni is fajtamentőktől,de egyik sem adta,mert dolgozom(8 órát)!A neten láttam rengeteg hirdetést ilyen kutyussal kapcsolatban,jóval olcsóbbak is és állítólag fajtatiszta jó-néhány!Persze ismerem a fajtát és ráismerek ha turpisság van benne!Nem szeretnék tk-t,nekem csak barátnak kell a kutyus!De mivel nem vagyok tenyésztő,annyira nem tudok a dolgok mögé látni és ráismerni az igazi JRT-re!Ezért keretem fel a fórumokat,hogy ha esetleg linkelek képet a kicsikről és azok szüleiről,akkor talán a jártasabbak tudnának segíteni,hogy tényleg fajta tiszta vagy sok pénzért akarnak átverni!

Remélem itt nem olyan hatát érek el a kérdéssel,mint a többi fórumon!Tényleg segítséget szeretnék és nem nagyképű,lenéző válaszokat!

2010. szept. 3. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
65%
Fajtamentőknél érdeklődj!
2010. szept. 4. 14:04
 52/67 A kérdező kommentje:

Például pontosan erről beszéltem!

[link]

2010. szept. 4. 15:33
 53/67 A kérdező kommentje:

Vagy pölö

[link]

2010. szept. 4. 15:35
 54/67 anonim ***** válasza:
Hú, de gyönyörűek.:)
2010. szept. 4. 18:34
 55/67 anonim ***** válasza:
31%

Itt olvastam, NEM ÉN írtam, parancsoljatok:

"Méghogy a tenyésztőt meg a MeoE-t nem a pénz hajtja pffff!Akkor amit a kutyáért kapnak pénzt adják a beteg gyerekeknek...ha a kutyatenyésztés nekik csak hobbi és nem abból élnek!

Nagyzolás az egész!Az összes kutyám "szaporítótól" vett kutya volt és 13-15évig éltek!Sőt a "legutóbbi" most 11éves és k.rvára de semmi baja!

A kutya az kutya!Aki képes 100ezreket adni nagyzolásból az az én szemembe senki!Adná inkább a beteg gyerekeknek!Annak lenne értelme!És azt nem 10-15évre adná hanem akár 50-60évre!

A menhelyes kutyák azok meg a cigóktól vannak leginkább!Az ellopott kutyákat nem zárják el azok meg fialnak össze vissza.. legalábbis felénk!

Van 1 szaporító ismerősöm aki nagyon jóba van egy neves tenyésztővel...a neves tenyésztőnek a kiskutyái meghaltak (vajon miért ha vizsgált szűrt ilyen oylan kutyák a szülei) és mivel egyidejűleg voltak kiskutyái a szaporítóval így megvette a kiskutyák darabjait 50ezer forintért a "szaporítótól" (5db kicsit) az anya kutya befogadta őket és elettek adva a kicsik 150ért...holott sima szaporított kutyák!

Ennyi az annyi!

Mindenki ott lop ott csal ott hazudik ahol tud...a megélhetés miatt!

nem kell álszenteskedni h a tenyésztők valakik....mert NEM!Ők is szaporítanak csak papírokkal ;)"

2010. szept. 4. 18:37
 56/67 anonim ***** válasza:
51%

Látjátok, pont az ilyen ostoba hozzáállású emberek miatt vannak tele a menhelyek és romlanak le a fajták. Nézzetek csak rá a mai yorkshire terrier és west highland white terrier állományra, a törzskönyv nélküli, szaporítótól származó kutyák közül alig akad olyan, amelyik nem ideggyenge, allergiás vagy egyéb örökletes beteg. Azt akarjátok, hogy az összes fajtával ez legyen?

Csak az a baj, hogy hiába tépjük itt jó néhányan a szánkat, mert az ilyen makacs, tudatlan emberek úgyis megveszik szaporítótól a kutyájukat, sőt még a saját kutyájukat is elletik párszor, mert "egyszer kell ellenie meg amúgy is már kiskutyákat szeretne magának a szuka". Büszkék lehettek magatokra, a magyar kutyások nevében is köszönöm.

2010. szept. 4. 22:17
 57/67 anonim ***** válasza:
43%
A tenyésztőket sem kéne isteníteni. Az egy dolog, hogy a fajta nemesítése a célja, de ezt hogy éri el? Úgy hogy pároztatja a kutyáit. Vagyis felhasználja őket egy bizonyos cél érdekében. Ilyenkor miért nem jön senki azzal a szöveggel (ahogy más kérdéseknél is), hogy szegény szukának és kannak is csak kínszenvedés maga a pároztatás, illetve az ellés. Meg, hogy mennyi baja lehet a vemhességtől stb. stb. Ez csak a szaporítóknál áll fenn, vagy hogy is van? Azért ne legyetek már álszentek. Meg, hogy a tenyésztők önzetlenek és kicsit sem a pénz miatt csinálják. Persze a saját kutyáit el kell látni, ami nem kevés pénz. De azért mégiscsak jobban jön neki egy új kocsi a megmaradt pénzből, mintha adományozna egy menhelynek. A szaporítók ennél még rosszabbak. Ezt szerintem senki nem vitatja, de itt sokan úgy beszélnek a tenyésztésről, mintha valami "tök jó" dolog lenne.
2010. szept. 5. 01:13
 58/67 A kérdező kommentje:
A környezetemben elég sok westi kutyus van!Sőt elég sok kutya!Aki nyilván szaporítóktól van,mert nem adtak érte százezreket!Még sincs egyiknek sem betegsége!Nem ideggyenge egyik sem!Több Millió kutya él a világban és Mo-n a gazdájukkal és semmi bajuk sincs,pedig szerintem ebben az országban elég kevesen tehetik meg,hogy ennyire drágán vesznek egy kutyát házi kedvencnek!Aki nem viszi kiállításokra és versenyekre csak szimplán egy barátot szeretnének,azok nyilván nem fognak tk-s 150 ezres (vagy még több)kutyát venni!Akik tényleg szeretnének versenyezni vele,vagy tenyészteni,azok gondolom megveszik olyan drágán,mert arra már tényleg magas minőség kell!Szerintem ennyi!És találtam olyan oldalt is,ahol az apa egy neves magyar kennelből származott,tk-val,felmenőkkel stb. az anya pedig ilyen szempontból egy "senki" volt!Nem volt tk-ja a kölyköknek még sincs baja,és ahogy ti mondjátok "olcsó"!40 ezer!
2010. szept. 5. 09:54
 59/67 riita. ***** válasza:
70%

Annyit nem értek,kérdező,hogy ha így kened vágod a dolgokat és a környezetedben EGYIK kutya sem beteg (amit te első látásból megis itélsz) akkor minek kérdezed itt meg,hogy mit csinálj?

Az írásodból kiderül,hogy te már eldöntötted,hogy ennyiért veszel egy kutyát aztán kész akinek meg nem tetszi kazt leparasztozod meg ami kell.

Találtál magadban megfelelő kutyát,linkeltél is be.

Akkor mit vársz??Nem kötekedés,csak ezt az egyet mond meg,hogy mit írjunk ide??

Ezt:

"Kedves kérdező,szerintem is gusztustalan ha valaki tenyésztő és a szaporitott kutyák sokkal szebbek,okosabbak és kutya bajuk nincs és nem is lesz,mint ezt már tapasztaltuk is!

Mindegyik szaporitott kutya makk egészséges lesz hisz a hozzá egyálltalán nem értő emberek fedezteték őket úgy ahogy jött,depont ez a jó.

Szerintem ne hallgass senkire és vegyél egyet olcsón,hidd el nem fogod megbánni."

Vagy mi??

Hidd el,én amit akartam leírtam,gondoltam vissza jövök még egyszer megnézzlek titeket,és írok még egy kommemtet.

Ha te úgy gondolsz mindent mint amit leírtál akkor keress egy jó szaporitott (vagy,hogy nevezed őket) és nézzd meg a kutyusokat,látásra biztos megállapitod,hogy nagy korára mire lesz allergiás stb-stb.

50-50% százalék,hogy beteg lesz,éppen lehet,hogy kutya baja nem elsz és büszkén fogsz majd ide írni.

Ha úgy döntöttél,hogy ennnyi pénzt áldozol kutyára akkor tedd úgy,ez mindenkinek a maga döntése amibe senki nem szólhat bele max tanácsot adhat,amit nem kell annyira komolyan venni,mint ha élet halál kérdésről lenne szó!

Remélem szeretetre méltó társad lesz aki egészséges.

Tanács: A kutya gazdáitól akitől kinéztél egy almót semmit ne szégyelj megkérdezni.

Akár azt,hogy a szülőknek milyen betegségei voltak eddig (megfázás stb..).

Ami csak eszedbe jut,hisz ő azért van ott,hogy segítsen neked.

Ne kapkodd el ha kell 20 almot nézz végig.

Nekem az egyik kutyám beagle,szaporitott,sok betegsége van,de életre való kis jószág nagyon okos,de nagyon sok gond és plusz költség lép fel vele.HIdd el nehéz döntéseket kell hozzni,és sok stressz és felelőség is egy beteg kutya,de tény,hogy életre szoló,hűseges társ lesz.

2010. szept. 5. 17:49
 60/67 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést,mert van olyan hirdetés,amiben a kutya szinte ugyanúgy néz ki,mint ahogyan ki kell néznie,mégis 20 vagy 10 ezerbe kerül!Vagy pölö van olyan,hogy JRT kiskutyák rövid szőrűek,hosszú lábúak...és én úgy olvastam,hogy az már nem JRT hanem Parson Russel vagy pedig valami foxi keverék!És ezt nem tudom csak úgy kiszúrni,ezért volt a kérdés,hogy mi az amit ki lehet szúrni,ha valami nem stimmel!De a végén már átment valami tűzharcba a kérdé!Nah mind1!Köszönöm a válaszokat!És riita bocs,hogy leparasztoztalak!De az elején annyira nekem estél...pedig sok mindent nem tudtál és sokan tényleg úgy beszéltek,mintha valami putriból szeretnék 1 Ft-ért valami állatkínzó szerencsétlen eladótól kutyát!Pedig mondtam,hogy az ilyen f...szopókat nem támogatok!
2010. szept. 5. 19:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!