Akkor semmi esélyem? Ne is próbálkozzak?
Nagyon szeretnék egy Jack Russel terriert és nézegettem is magamnak,de nem tenyésztőtől!Olvasgattam és érdeklődtem fórumokon,ahol okszor lehurrogtak,hogyha nem tudok költeni a kutyára 210 ezer Ft-ot,sőt 60-80-at sem,csak max. 45 ezret,akkor minek akarok ilyet szerezzek egy keveréket!Pedig ez a kutya pont illik hozzám!Imádom az állatokat és ők is engem szerencsére!De sajnos nem tudok egy vagy több havi fizetésemnek megfelelő összeget adni érte!Próbáltam már örökbe fogadni is fajtamentőktől,de egyik sem adta,mert dolgozom(8 órát)!A neten láttam rengeteg hirdetést ilyen kutyussal kapcsolatban,jóval olcsóbbak is és állítólag fajtatiszta jó-néhány!Persze ismerem a fajtát és ráismerek ha turpisság van benne!Nem szeretnék tk-t,nekem csak barátnak kell a kutyus!De mivel nem vagyok tenyésztő,annyira nem tudok a dolgok mögé látni és ráismerni az igazi JRT-re!Ezért keretem fel a fórumokat,hogy ha esetleg linkelek képet a kicsikről és azok szüleiről,akkor talán a jártasabbak tudnának segíteni,hogy tényleg fajta tiszta vagy sok pénzért akarnak átverni!
Remélem itt nem olyan hatát érek el a kérdéssel,mint a többi fórumon!Tényleg segítséget szeretnék és nem nagyképű,lenéző válaszokat!
riita, egyetértek...
Nézd kérdező. Én németjuhász b.zi vagyok... azért nem vettem tenyésztőtől, mert akkor éppen nem volt pénzem... MErt lehet kapni ám nj-t 25ezerért is... aszomszédomnak annyiba került a kutyája, és egy csomó baja van. Tehát, lehet, hogy nem véletlenül kerülnek olyan sokba azoka kutyák sem, mert pl,megbízható tenyésztő foglalkozik velük, és egészséges kutyái vannak.
Szóval nem volt pénzem, ezért örökbefogadtam. A gondos etetésnek, és egy kis szerencsének köszönhetően álomszép juhim lett, mindenki csodálja, és ámulnak, hogy hogy lehet ilyen szép szőrű, és ilyen édes pofájú kutya. (Nem vagyok szakértő, ők nyilvá kiszúrnának egy csomó hibát...) DE a sétákhoz, társnak, barátnak a legtökéletesebb, és olyan egy mókás eb, hogy ilyet még nem látott a világ. De, egy csomó örökletes betegsége is van, ami nem kevés pénzembe fog kerülni, hogy kezeljem, de én ezt vállaltam, amikor magamhoz vettem...
Mi a különbség egy szaporítótól venni kiskutyát, vagy örökbefogadni egyet?
A genetika mindkettőnél zsákbamacska... De egy menhelyen senyvedő kutyát megmentettem. ÉS jó helyre került, szereti mindenki, és bátran állom a sarat anyagilag is.
Ezt hívják felelőségteljes kutyatartásnak...
Nekem nem 100 ezer lesza dp műtét, hanem a triplája..
Szóval ez van...
Gondolkozz el azon, hogy itt ki mit ír. Senki nem olt le, de lehet, hogy még nem láttál menhelyet... Ez van. Ez az igazi állatvédelem, nem az, hogy ki mit akar...És hidd el, ha te annyit foglalkoznál azzal hogy ennyi kóbor eb, annyi megkínzott állat, nem kell ahhoz menhelyen dolgozni, hogy átérezd a probléma lényegét...
Csak, ha tényleg állatbarát módjára gondolkoznál...
Nem iagzán értem, hogy milyen választ akartál hallani... Tényleg nem értem...
Kérdező,te egy idióta vagy..ritát parasztozod le mikor neked halvány lila fogalmad nincs mi is az a kuty?Térjén már észhez,hogy itt csak óvni akarnak a csalódástól,te meg paraszt módjára játszod itt az eszed,erre nem tudok mást mondani.
Vegyél kutyát,sok siekrt,akkor mi a fenének írtad ki a krédést ha ennyire önfejű makacs ember vagy?
Nem hiszem azt,de az,hogy te egy menhelyre/sintértelepre be nem tetteed a lábad az is biztos,mert akkor nem okoskodnál itt!
Csinálj amit akarsz.jó,gondoltam tudnék segíteni,de láttom te a tipikus önfejű ember vagy akinél mindig mindent jobban tudsz,
És képzeld tényleg paraszt vagyok. :)
19:15-ös vagyok.
Én nem vagyok se sznob, se gazdag... Csak látok, és nem csak nézek.
Hja... most akkor kezdjük ott, hogy kinek mit kellett szenvedni ebben az életben... Ok?
Baromira nem erről van szó!!!!!!
MArhára szeretnéke yg németjuhászt eyg németországi kennelből. MARHA JÓ LENNE!!!!
És tök jó érzés lenne. És akkor felmegyeka fajtamentők honlapjára, és elszorul a szívem... jelenleg nagyon nincsenek megélhetési gondjaim. Közgazdász vagyok, lehet hogy tényleg sznob:) Már megtehetném, hogy kimegyek németországba, és veszek egy olyna kutyát. DE.
1. nem akarom tenyészteni
2. Sajnos nem tudnám biztosítani egy munkakutya igényét
Ezeket belátva, tettem egy jócselekedetet... Ennyi.Ez nem sznobság. Csak nem egy névkutyát akarok, persze baromi jól hangzana... De nincs rás igényem. És egyébként így is egy fajtatiszta juhim van.
Na mindegy kár ezen vitatkozni...
Akinek van füle a hallásra, az hallja meg...:)
Látom, az olvasással gondjaitok vannak.
Kár, hogy nem olvassátok végig a korábban ajánlott linket.
No, sebaj.
Kalulu14 :
Mit sajnálsz a kutyámon?Rajta ne sajnáljál te csak semmit..
Láttom a fogalmazó képességed nem túl jó,hány éves évs lehetsz..őő 12??13??
Egy szóval nem mondtam semmit a tk-ről,de ha egy tk nélküli kutya agyon van szaporítva az igenis beteg lesz.
De tudod mit kis... létedre jobban tudod.
Tudjátok mit csináljatok amit akartok vegyetek olyan kutyát amilyet akartok NEM ÉRDEKEL!
Próbáltam segíteni,de nem fogok.
Tudjátok milyen érzés a sintér telepen kiválasztani azt a kutyát akit elkell altatni,mert nincs több hely?
Borzasztó!!
Sírva szoktam fakadni..Volt,hogy a szaporitó hozzta be a kutyát,hogy beteg és neki nem kell meg elai is olcsón tudja csak..ennyit erről.
Hordjatok el mindenek nem érdekel.Jobban tudtok úgyis mindent,tudjatok is.
Csak annyit tudok ajánlani,hogy néha ne csak magatokra gondoljatok és nézzetek szét a világban,hogy mennyi állat szenved,de lehet ,hogy túl nagy kérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!