Akkor semmi esélyem? Ne is próbálkozzak?
Nagyon szeretnék egy Jack Russel terriert és nézegettem is magamnak,de nem tenyésztőtől!Olvasgattam és érdeklődtem fórumokon,ahol okszor lehurrogtak,hogyha nem tudok költeni a kutyára 210 ezer Ft-ot,sőt 60-80-at sem,csak max. 45 ezret,akkor minek akarok ilyet szerezzek egy keveréket!Pedig ez a kutya pont illik hozzám!Imádom az állatokat és ők is engem szerencsére!De sajnos nem tudok egy vagy több havi fizetésemnek megfelelő összeget adni érte!Próbáltam már örökbe fogadni is fajtamentőktől,de egyik sem adta,mert dolgozom(8 órát)!A neten láttam rengeteg hirdetést ilyen kutyussal kapcsolatban,jóval olcsóbbak is és állítólag fajtatiszta jó-néhány!Persze ismerem a fajtát és ráismerek ha turpisság van benne!Nem szeretnék tk-t,nekem csak barátnak kell a kutyus!De mivel nem vagyok tenyésztő,annyira nem tudok a dolgok mögé látni és ráismerni az igazi JRT-re!Ezért keretem fel a fórumokat,hogy ha esetleg linkelek képet a kicsikről és azok szüleiről,akkor talán a jártasabbak tudnának segíteni,hogy tényleg fajta tiszta vagy sok pénzért akarnak átverni!
Remélem itt nem olyan hatát érek el a kérdéssel,mint a többi fórumon!Tényleg segítséget szeretnék és nem nagyképű,lenéző válaszokat!
És hozzá tenném,hogy egy jack russel se 210 ezer forint,persze lehet annyiért kapni,de ha tenyészteni akarsz vagy egyéb ilyen dolgot akkor érdemes ennyiért venni.
Túlozni SEM kell..
kedves 18:54 első válaszoló.
azért írtuk többen is, hogy SPÓROLNI kell rá!!! nekünk sem dobtak hirtelen ennyi pénzt az ölünkbe. de vettük a fáradtságot, hogy évekig félre tegyünk, hogy aztán megvehessük álmaink kutyáját...
Nem egyedül élek!Egyeseknek talán nem mondható soknak a 210 ezer és ennek örülök...de nekem az nem sok,hanem rengeteg!Nehogy már csak a gazdagnak lehessen lassan olyan kutyája és dolga amire vágyik!Nekem nincs annyim,akkor már nem lehetek jó gazda és nem érdemlem meg?Csak azért mert nem fos@om a pénzt?És mint mondtam van amelyik fajtiszta és nyilván nem veszem meg 200 ezerért,ha van 40 csak szét kell nézni!
riita:Te egy paraszt vagy már ne is haragudj!Volt már kutyám nekem is nem kell mártírkodnod!És miért baj az,ha nekem nem tetszenek azok a kutyák,amik vizsla és pitbull keverékek?Mert ha nektek tetszik akkor örülök!És nyilván nem fogok sok pénzt kiadni egy keverékért!A fajta mentő azért nem akarta odaadni,mert a kutyának sok szeretet kell és ezt szerinte munka mellett nem tudnám neki megadni!Ilyenkor mindig elgondolkodom,hogy más miből él?????6 évet vártál a kutyával?Én nem 12 éves vagyok!Mára is gyűjtenem kell e mellett!
Bár segítséget kértem megint nem nagyon kaptam!Csak azt nem értem,hogy miért kell lenézőnek és vadparaszt flegma elit hülyének lenni a mondandóhoz!örülök hogy Rita (én is az vagyok)hogy te okos vagy és szerencsés,mert neked nem kell küzdened mindenért!És neked a pénz is semmiség és mind e mellett még lenéző is vagy!Cserélhetnénk helyet!na mind1!Kössz a semmit!
Ha van hozzá türelmed, olvasd végig:
Utolsó figyelmetlen vagy! A kérdező nem fedeztetőt keres hanem eladó kutyát! Amit linkeltél az pedig fedeztetést vállal!
Kérdezőnek: Vehetsz olcsóbban is kutyát, de nem mindegy hogy hol. Vannak olyan szaporítók akiknek minden mindegy csak pénz legyen akár a kutyáik egészsége árán is és vannak olyanok is akik egykor tenyésztők voltak csak a sok negatív tapasztalat (Fizess, hogy kaphass tenyészszemlét, fizess, hogy elérj valamit, paktálj be a bírákkal stb, stb) és a sok nyakukon maradt kiskutya miatt (akiket nem tudtak eladni olyan áron amennyibe kb benne voltak a szülők versenyei miatt) inkább feladták a versenyzést és papírok nélkül folytatták a tenyésztés. A kutyáik ugyanúgy szűrve vannak mint a "rendes tenyésztőké" szóval ilyen szempontból nem kell aggódni. Én nagyon sok ilyen embert ismerek, biztos nagyon sokan le fognak hurrogni, de többek közt én is így foglalkozom kutyákkal mert elegem lett a már fentebb említett dolgokból és arról hogy minden a protekcióról és a pénzről szól nem a kutyákról. Szóval ilyen "szaporítótól" érdemesebb kutyát venni. El kell menni és meg kell nézni a körülményeket, a papírokat (szülők tkv-ét, szűréseket esetleg régebbi kiállításokról eredményeket stb) akinél már úgy kezdődik, hogy nem mutatja meg a szülőket vagy nem enged be, inkább kiviszi a kiskutyákat a ház elé, onnan nem érdemes kutyát venni. Hozzám bárki bármikor bejöhet, mindent meg tudok mutatni, a kiskutyákat is meg lehet nézni és meg is lehet simogatni (ha már legalább a parvo oltáson túl vannak) a szülőket is bármikor meg lehet nézni és azt is hogy milyen körülmények közt vannak tartva, egyszóval mindent. A neten több hirdetést is találsz, hidd el érdemes rászánni az időt és nem egyből az első helyről vásárolni, nézd végig őket, inkább menj el messzebbre egy kiskutyáért minthogy rosszul dönts! Én képes voltam az ország másik felébe elmenni egy kiskutyáért.
18:50 hozzászóló vagyok.
Örülök neki, hogy nem vagy 12 éves, hanem felnőtt ember vagy!
tudod, nekem azért került 6 évembe, mert mikor eldöntöttem, hogy honnan szeretnék és milyen kutyát, akkor volt a lányom 3 éves... és a gyerek nevelés és a család mellett, nem tudtam olyan iramba összerakni azt az akkor horribilisnek mondható összeget, amit kért a tenyésztő egy kutyájáért, ahogy én szerettem volna.
viszont, mikor végre sikerült, hihetetlen érzés volt kiutazni külföldre és megvenni a kennelből egy kölyköt.
ha én (és más is) tudott rá ennyit várni, te is tudsz, ha nagyon akarod!
és soha ne feledjétek el, ha szaporítótól megvesztek egy kölyköt, mert "az is élet" azzal három másiknak adtok életet, akikből 2 biztos, hogy a menhelyek valamelyikén köt ki, rövid időn belül!!!
(lehet lepontozni...)
Paraszt vagyok??
Na ide figyelj,mióta az eszemet tudom kutyák között élek,édesanyám tenyésztő volt édesapám mai napig kiképző és nem is akármilyen,nővérem állatorvos,öcsém pedig kiképző.Nem is az a lényeg.
Tudod mit vegyél egy ideggyenge túlszaporitótt élet gyenge kutyát,aztán ne csodálkozz ha műteni se lesz pénzed.
Szerinted,hány kutyát alltatnak el szaporitás következte genetikai hibák miatt kutyát,mert a drága látos gazdának nincs pénze a műtétre?SZerintem ne akard tudni a számot.
Ne akard tudni mennyi kutyát visznek be a orvoshoz,mert minden baja van.
Ne akard tudni hány kutyát visznek iskolába,mert a kutya agresszív és a gazda bár mennyire is igyekszik nem tudja megnevelni,mert a kutya beteg és minden baja van.
Vegyél,sok siekrt.
És nem csodálom,hogy nem adtak neked ki kutyát!!
És akkor nyugodtan lehetek paraszt?
Miért vagyok az?Mert tisztán láttom a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!