Miért baj az neketek ha vki szaporítótol vesz kutyát ha ti nem is vagytok tenyésztők?
15.33
igen szóval nem csak arról van szó, hogy egészséges lesz-e a kiskutya vagy nem, hanem hogy ne támogassuk ezeket az embereket.
itt a videó, amit kerestem.
Nekem a bulldogok szaporítótelepről "mentettek". Senkinek nem kívánom, hogy végigélje azokat amiket mi. És nem azért mert bulldogok. Hanem mert szinte a létező összes örökölhető betegséggel rendelkeznek. A szukám eddig 9szer volt császározva. 6 éves. Szerinted, hogy néz ki?
Már azon agyalok, hogy télen mi a fenét csináljak a földig lógó emlőivel, hogy ne lógjon bele a hóba.
Igazából én nem az embereket sajnálom, akik szaporítóktól vesznek kutyát, mert mindenki úgy dönt, ahogy akar. Én a kutyákat sajnálom. Mert lehet, hogy vesz valaki egy kiskutyát 20ezerért, és mondjuk nincs szerencséje. Ha nem volt pénze kutyára, az orvosi költségekre lesz? És ha arra nincs pénze, vajon mi lesz a kutya sorsa?
De hangsúlyozom, mindenki azt csinál amit akar. Csak senki ne reklámozza, hogy a szaporítótól vett vett kutya mennyivel jobb.
Sok millió egészséges keverék kutya..ó hát persze.
Egyrészt egy adott fajtánál hatványozottan több fajtabetegség előfordulásának esélye,pláne ha ismeretlenek a szülők és a p. öröklődő betegség csak halmozódik,szinte az összes ősben ott van.
A keverék kutyák:
Persze sokan vannak akik úgy tartják őket mint családtag,de a jellemző az hogy marad a lánc,kennel.
Na most Pista bá nem fog rá figyelni hogy morzsi húzza a lábát,kihullott itt-ott a szőre,meghal azt kész jön egy másik..
A keverékek is valószínű megközelítőleg hasonló arányban betegek,csak nem veszik észre,nem foglalkoznak vele.
Az meg pláne,hogy nem egy menhelyen van több száz kutya, a legtöbb bőrbeteg és keverék,ugyan ki fog velük orvoshoz rohangálni és minden fórumon hírdetni,hogy jaj allergiás stb..
Senki,ahogy ilyen helyen az se ad nagyon okot orvosra ha egy kutya sántít..
Tehát ha valaki vesz egy fajtkutyát és pl.allergiás lesz,vagy patellsá,akkor neten érdeklődik,és panaszkodik,hogy csúnyán átverték stb..
A legtöbb keverékes nem teszi ezt,azok csak házőrzésre vannak tartva..sajnos teszem hozzá,nincs becsülete itt a keveréknek.
Nem azzal van a baj, ha valaki szaporítótól vesz. Baj azzal van, ha valaki szaporító.
Azért baj, mert ezzel a fajtának árt.Ideggyenge, beteges kutyákat hoz létre. Tönkre teszi a fajtát, a rengeteg genetikailag hibás kutyával.
Az nem baj, ha valaki szaporítótól vesz, feltéve ha rendes gazdi az illető, legalább akkor annak a kiskutyának jó otthona lesz, és megkapja majd a szükséges orvosi ellátást is.
De maguk a szaporítók nagy kárt okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!