Szerintetek ilyen esetben ki a hibás?
X póráz nélkül sétáltatja a kutyáját egy füves placcon, ami hivatalosan nem erre kijelölt hely de minden kutyás odajár és a legtöbben elengedik a kutyájukat. Íratlan szabály, hogyha el van ott engedve egy kutya futkorászni akkor nem mész oda más kutyával, mert nem tudod hogy hogy reagál, megzavarod őket, bármilyen kellemetlen helyzet adódhat. Ennek ellenére Y arra jön az ő kutyájával, pórázon. X kutyája még nem 100%-osan behívható, és odamegy Y kutyájához. Kitör egy nagy veszekedés, Y üvölt hogy X fogja már meg a kutyát, X próbálja de nem tudja és üvölt hogy Y minek ment oda ha látta, hogy nincs pórázon a kutya.
Szerintetek ilyen esetben ki a hibás? Szerintem mindkettőjük, mert nem teljesen behívható kutyát nem engedünk el, de ha látod hogy elengedett kutyával ott van valaki akkor nem mész oda hozzá, mert veszélyezteted a saját kutyádat. Itt egyik kutya sem volt agresszív, X kutyája nem bántott senkit és Y kutyája se csinált semmit, én kívülálló voltam és kíváncsi vagyok más kutyások véleményére.
Mi az, hogy nem kell odamenni? Egy nyitott közterületen? Miért ne lehetne odamenni? És miért ne lehetne elvárni, hogy ne engedje rá a neveletlen kutyáját?
Inkább ha nem tudja a kutyáját behívni, nem kell elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!