Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Száraz táp vagy konzerv?

Száraz táp vagy konzerv?

Figyelt kérdés

A kutyám most 4 éves, és eddig mindig Chappit kapott, marhahúsos ízűben, és naponta 2x adtunk neki kb egy 2,5dl-es bögrényit. Vagyis mindig abba mértük, hogy az legyen tele, és reggel, este kapjon. Így szép sovány volt a kutyusunk, nem volt elhízva, szerintem normálisnál kicsit vékonyabb (vagyis ahogy látom manapság a kutyákat, nekem mind kövérnek tűnik, és nem egy az is.) A kutya egyébként Labrador Retriver. A gond, hogy nagyon csúnya sebei vannak, amikre nem hat a Neostromosan, úgyhogy elhívtunk egy állatorvost, és azt mondta, hogy szerinte allergiás a tápra. Szóval ma vettünk neki konzervet (220-300Ft egy konzerv) és ma azt adtam neki. Kinézésre sokkal több, mint amit kapott a tápból. Vagyis ez 1250g (igazság szerint pamacs kb 30-35kg vagyis 2500g-ot kéne neki adni, de nem látom értelmét, és elég drága is lenne).

Szóval mit javasoltok? Próbáljunk mi másik tápot? Vagy maradjunk a konzervnél? A gond, hogy még nem számoltam ki, de szerintem a konzerv sokkal drágább. Mit javasoltok?:S

2010. aug. 14. 20:55
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, szerintem ne vegyél neki olyan drága tápokat.

Nem érdemes.

Mi például ugy cisnáljuk, hogy van felénk egy állatkereskedés, elmegyünk, és rögtön nem 10kg-t veszek neki, hanem apránként, kipróbáltatok vele többfélét, mivel egy tápon sem élhet mindig.

és amelyik jobban izlik neki,abból veszek többet.

2010. aug. 18. 09:51
 42/45 anonim ***** válasza:

Az enyém egyáltalán nem büdös, pedig sok tápot eszik.

De mondjuk én fürdetni is szoktam nyáron.

Mondjuk lehet azért van a kutyádnál büdös,mert ritkán takarítasz nála, és szegényke belelépked a piszokba.

Én mindennap takaritok az enyémnél.

2010. aug. 18. 09:56
 43/45 anonim ***** válasza:
Én általában keverni szoktam a kettőt. A kutyám is úgy szereti.
2010. aug. 18. 10:44
 44/45 anonim válasza:
Szerintem most nem a spórolás a lényeg.. Ha a kutyusod egészsége függ tőle, akkor... hát, szerintem száraz tápot adj neki, de keverj bele egy kis rostot is. azért napközben kapjon húst is, és nem a maradékra értem! Kaphat répát, az nem csak egészséges, de a fogainak is jó. Belekeverheted a száraz tápba. Remélem segíthettem és jobban lesz a kutyusod!:)
2013. júl. 26. 21:00
 45/45 anonim válasza:

Kedves Kerdezo es olvasok...hadd osszam meg az etetessel kapcsolatos tapasztalataimat az alapjan, hogy negy evig fizettem a kutyanknak az inzulint, mig vegul elpusztult na nem a cukorbetegsegben, hanem megoregedett szegenykem.

Az a velemenyem, hogy akar tapon, akar emberi etken tartja az ember a kutyat, csak a legjobb minosegut szabad adni. Egyszeruen nem lehet "meguszni". A szaraztap sokkal egeszsegesebb, mint a konzerv, ha a legjobb minosegut adjuk (Royal Canin)azt valoban lehet idonkent leonteni levessel, ha nincs benne so, leveskocka. Ha emberi etken tartjuk, akkor bor nelkuli csirkemell, parolt zoldseg es fott barna rizs kevereke, ami szoba johet, idonkent egy-egy lagytojas...en sose adok nyers tojast, 1-2 percig mindig forralom a tojast! Ezeket lehet valtogatni es garantaltan egeszseges lesz a kutya. Amit nem ajanlok, az a teszta, kenyer, feher rizs! Belsosegeket alkalmankent es jol atfozve! Csirkecsontot soha, de oreg kutyaknak semmilyen csontot nem szabad mar adni! Sajnos a kisallattartas penzbe kerul, mint ahogy a sajat fenntartasunk is! Ne sajnald az egeszseges etekre a penzt, mert kesobb ennyivel kell kevesebbet koltened allatorvosra, gyogyszerekre. Mindenkinek minden jot kivanok, a fent leirtak nem kotelezo jelleguek, csak melegen ajanlottak!:)

2013. szept. 21. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!