Száraz táp vagy konzerv?
A kutyám most 4 éves, és eddig mindig Chappit kapott, marhahúsos ízűben, és naponta 2x adtunk neki kb egy 2,5dl-es bögrényit. Vagyis mindig abba mértük, hogy az legyen tele, és reggel, este kapjon. Így szép sovány volt a kutyusunk, nem volt elhízva, szerintem normálisnál kicsit vékonyabb (vagyis ahogy látom manapság a kutyákat, nekem mind kövérnek tűnik, és nem egy az is.) A kutya egyébként Labrador Retriver. A gond, hogy nagyon csúnya sebei vannak, amikre nem hat a Neostromosan, úgyhogy elhívtunk egy állatorvost, és azt mondta, hogy szerinte allergiás a tápra. Szóval ma vettünk neki konzervet (220-300Ft egy konzerv) és ma azt adtam neki. Kinézésre sokkal több, mint amit kapott a tápból. Vagyis ez 1250g (igazság szerint pamacs kb 30-35kg vagyis 2500g-ot kéne neki adni, de nem látom értelmét, és elég drága is lenne).
Szóval mit javasoltok? Próbáljunk mi másik tápot? Vagy maradjunk a konzervnél? A gond, hogy még nem számoltam ki, de szerintem a konzerv sokkal drágább. Mit javasoltok?:S
nem egyszer hallottam már állatorvostól hogy a szárazon kívül lány kaját is kell kapnia szerencsétlen kutyának, olyan vagy mint egyik családtagom...
két éves a kutya, két éven keresztül csak szárazzal zabáltatták ugyanúgy mint te, szerencsétlen kutyának a fogai teljesen le vannak kopva, a szőre színtelen, nem ismeri mi az hús..., csont sovány, és már nem egy embertől hallottam, hogy milyen pici a kutya, és mindenki kölyöknek nézi, pedig két éves...
Egyrészről az oké, hogy allergiás,na de mire? Mert a chappi-ben is isten tudja mi van, (sőt lehet jobb nem tudni)
A konzerv meg felejtős szerintem, mert 80%-a víz, esetleg nasinak adnám a kutyának, de még úgy se szívesen.
Valami normális tápra kellene beruházni. Igaz nem olcsó,de hidd el jobban megéri. Ne ezen spóroljatok, nekem volt allergiás kutyám, véresre rágta a lábait, mire sikerült rájönni mi okozza a bibit.
a minőségi száraztáp a legmegfelelőbb a kutyának
de azt be kell vallani,hogy minőségi tápon nem a chappit értem
én a 2éves westiemet eddig pro plan sensitive lazacos száraztáppal etettem,most tértem át a Bosch Adult Mini lamv&rise tápjára.
Én teljesen meg vagyok elégedve a kutya szőrével.fogával,egészségével.
Persze bevallom,néha néha én is adok neki mást:pl imádja a karalábét,de nem tömöm
bocsi lemaradt
de nem tömöm holmi vacak tápokkal és konzervekkel.
csirkecsonttal és disznóhússal pedig pláne nem.
Az én véleményem az,hogy a konzerv önmagában nem táplálék,főleg egy nagytestű kutyának.A száraztápot én meg kifejezetten ellenzem,mint táplálékot.Én soha nem etetném a kutyámat száraz kajával,mert egyrészt unalmas,száraz,nem változatos és nem tesz jót a fogainak sem...ja és,hiába vesz az ember jó minőségűt,nekem az se szimpi és nagyon drága is!
Na mindegy,én nem adok a kutyámnak ilyen mű dolgokat,ahogy én se ennék egész életemben tápszert.
Én minden nap főzök a kutyámnak is (vagy 2 naponta),úgy ahogy magunknak. Általában disznócsontot, csirkefarhátat, belsőségeket, combot, szárnyat,nyúlcombot kap. Ezeket húslevesként csinálom meg neki,de néha valami zöldségfőzeléket kap hússal.Nagyon szép a bundája,egészségesek a fogai...Egyébként ő 38Kg, egy napi kajaadagja kb 3-4 liter leves és a benne főzött hús (ez mikro mennyi)és a zöldségek,ebbe kb 3 marék rizst vagy tésztát teszek neki. Ha előre tudom,hogy nem lesz időm főzni(ami ritka),akkor kap konzervet,de ahhoz is főzök neki tésztát,nem csak úgy üresen kapja. Így sokkal de sokkal olcsóbban kijön a kajája,mint ha a "legjobb"(acana) tápot kapná,és szerintem jobb is. Főleg,ha most ráfér egy kis hízás és erősödés. Tehát szerintem ez nektek is bejönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!