Száraz táp vagy konzerv?
A kutyám most 4 éves, és eddig mindig Chappit kapott, marhahúsos ízűben, és naponta 2x adtunk neki kb egy 2,5dl-es bögrényit. Vagyis mindig abba mértük, hogy az legyen tele, és reggel, este kapjon. Így szép sovány volt a kutyusunk, nem volt elhízva, szerintem normálisnál kicsit vékonyabb (vagyis ahogy látom manapság a kutyákat, nekem mind kövérnek tűnik, és nem egy az is.) A kutya egyébként Labrador Retriver. A gond, hogy nagyon csúnya sebei vannak, amikre nem hat a Neostromosan, úgyhogy elhívtunk egy állatorvost, és azt mondta, hogy szerinte allergiás a tápra. Szóval ma vettünk neki konzervet (220-300Ft egy konzerv) és ma azt adtam neki. Kinézésre sokkal több, mint amit kapott a tápból. Vagyis ez 1250g (igazság szerint pamacs kb 30-35kg vagyis 2500g-ot kéne neki adni, de nem látom értelmét, és elég drága is lenne).
Szóval mit javasoltok? Próbáljunk mi másik tápot? Vagy maradjunk a konzervnél? A gond, hogy még nem számoltam ki, de szerintem a konzerv sokkal drágább. Mit javasoltok?:S
22:10 vagyok
Kedves utánam szólónak is írom,hogy ha én combot,májat,disznóhúst,zuzát eszem mert szeretem és néha főzök magamnak csirkefarhátból levest,akkor nyesedéket eszem?Mert ezek egyáltalán nem nyesedékek,a kutyámnak is ezeket adom,meg persze disznóhúst,csontokkal.
Az meg,hogy mire allergiás...lehet,hogy nem is allergia,hanem súlyosabb vitaminhiány,pl a konzerv miatt...
de ezt könnyen meg lehet oldani,pl ha kipróbálják vagy elviszik a kutyát orvoshoz.Úgy tudom,hogy a bárányhúst minden kutya kaphatja...
Hát jó persze nincs ideje az embernek minden nap főzőcskézni,de fél óra szerintem tuti van mindenkinek.Ha munkából hazamész tegyél egy nagy fazékba vizet,pár húst,zöldségeket,ételízesítőt,sót és tedd fel fői maximum fokozatra.Amint felforrt lejjebb veszed a legalacsonyabbra és elmész fürdeni.Ha végeztél leveszed és kész is,esetleg tegyél bele te is tésztát vagy rizst. Ezt munka után sztem simán meg lehet csinálni másnapra,nem olyan nagy áldozat.Én is így szoktam csinálni.És tényleg nem kerül sokba sem.
Van amikor egész csirkét veszek,az 550 Ft.Azt lefagyasztom összedarabolva és kb másfél hétre lenne elég.Csirkefarhát kilója 250 Ft,ami4 napra lenne elég kb.A májat 400 Ft-ért veszem(nem tudom hány gramm), a csirkecombot 340 ért veszem.A disznó combcsont kilója 200 Ft(húsosan).A kilós tészta 300 Ft, a rizs 200 FT.
Ezeket ugye váltogatom,pl májat combbal,ezért kiszámolni nem igazán lehet,de egy napi kaja kijön 200 Ft-ból,ha teszel hozzá valami zöldséget akkor kicsit több.
Az előző válaszok (az utolsó egynéhány) tele van butaságokkal és tévhitekkel. A száraz táp sokkal egészségesebb a kutyának, mint hogy teljesen szakszerűtlenül, hozzáértés nélkül összeállított házi koszton éljen. A kutyatápokat szakértők állítják össze, úgy, hogy a kutya egészséges legyen és meglegyen benne minden tápanyag, amire szüksége lehet. A vitaminok, ásványi anyagok nincsenek benne abban amit te otthon összekotyvasztasz neki. A rossz minőségű konzerv az, amit én soha nem adnék a kutyámnak. Mindössze 4% hús van benne meg ki tudja milyen vágóhídi hulladékok, szója, gabona, színezék, tartósítószer és minden ami ártalmas vagy felesleges az állatnak(mert gondolom nem drágább fajtából veszed), ennek a tápértékét minek kell még csökkenteni tésztával?
A kutya ételét nem kell se sózni, se ételízesítőzni, mert ő nem érzi úgy az ízeket, mint egy ember, ezek csak egészségtelenek számára, ettől nem fog neki jobban ízleni az étel. Az oké, hogy te így eteted a kutyát, de minek ezt reklámozni, főleg egy allergiás kutyának, akinek rohadtul nem erre van szüksége? Egyáltalán nem hasznos. Én sem írok olyan témához, amihez gőzöm sincs.
A kérdezőnek azt tudnám javasolni, hogy fontolja meg a jó minőségű kutyatáp vásárlását, lehetőleg bárányosat vagy halasat, mert szinte biztos, hogy a chappitől lett allergiás a labrador. Az állatorvosi kezelés később sokkal többe fog kerülni, mintha most átváltotok egy jó tápra. Én az Acanát ajánlom, én is ilyennel etetem a kutyám és nagyon meg vagyok elégedve vele és a többi ilyen minőségű táphoz viszonyítva még olcsóbb is.
22:45 vagyok
én amúgy úgy gondoltam,hogy te főzz neki,szerintem neked is menne...ne apukád,anyukád,de mindegy.
A mondandómban az elején leírtam,hogy Én nem tartom jónak a kutyatápot,szerintem rossz dolog.Természetesen megvan benne minden ami kell a kutyának,egészséges és szükséges dolgok...de akkor is.Én sem lennék képes egész életemben valami száraz vackot enni:S Tudom,ő egy kutya. Én meg igenis úgy vettem észre hogy az állatok is éreznek ízeket,persze nem úgy mint mi,de neki is kell só a táplálékába.
És mivel a kérdező sem tudja biztosan,hogy allergia e,mivel nem mondta,hogy volt e kutyával kivizsgáláson,ezért elmondhatom a véleményemet,ha én azt jónak találom,márpedig az állatorvos is jónak találja a főtt ételt.Fél évente 3 hétig kap kiegészítő vitaminokat a biztonság kedvéért.
Esetleg vitamint azt ti is vehetnétek.És hívjatok orvost,hogy kiderüljön allergia e egyáltalán,vagy más baj.
Esetleg nincs-e lehetőségetek olyanra, feltéve ha tenyésztőtől van a kutya, hogy a tenyésztő által veszitek a tápot. (Esetleg tenyésztő ismerős)
Vagyis mi így csináljuk, mivel ők ugye kapnak tenyésztői kedvezményt, ráadásul minél többet rendelnek, annál olcsóbb, így mi is rajtuk keresztül vesszük a tápot. Így 300-350 ft/ kg-ra jön ki a táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!